USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

O GECEYİ ANLATTILAR

O GECEYİ ANLATTILAR

O GECEYİ ANLATTILAR
20-12-2017 07:59
Google News

VALİ GÜL: ?Hepimiz Tedirgindik Komutan çok sakindi, çağırdım geldi?

BAŞKAN AYDIN: ?5-6 ay önce farklılaştı, Vali beye de Söyledim, Mesafe koydum?

KOMUTAN: ?Başkan bey beni balkondan aşağı mı atacaksın, dedim?

 

?VURUN TALİMATI VERİLMİŞTİ?

Vali Gül, sanık generalin sivil olarak geldiği makamda bir süre kaldıktan sonra ayrıldığını, daha sonra ?Sivas sıkıyönetim komutanı? olarak listede yer aldığını gördüğünü belirterek ?İçişleri Bakanlığı´ndan karşı koyanları vurun talimatı verilmişti. Telefonla çağırdım geldi, emniyete götürüldü? dedi.

?FETÖ´CÜ KANAATİM GÜÇLÜ?

Sivas eski Tugay komutanı sanık Celalettin Sağır´ın sosyal demokrat bir çizgide biri olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, ?O zaman yaşam tarzı ve çizgisi nedeniyle FETÖ/PYD´ye mensup olduğunu düşünmüyordum ama şu anda FETÖ´cü olduğu kanaatim güçlü.?dedi.

 

HAYDAR ALDIKAÇTI - ERHAN CEYLAN

Sivas eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır´ın, FETÖ darbe girişimi davasından yargılanmasına dün terör mahkemesi de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Bir önceki duruşmada verilen karar gereğince, Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın adliyeye giderek, hakim karşısına geçip tanıklık etti, o geceyi ve komutanı anlattılar.

Vali Gül ve Belediye Başkanı Aydın´ı Adliye gelişinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Güngör karşıladı. Bir süre Başsavcı odasında kalan Vali ve Başkan daha sonra duruşma salonuna geçerek tanıklık yaptılar.

Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal´ın iddia makamında yer aldığı duruşma, tanık Vali Gül´ün dinlenmesi ile başladı. Vali Gül, beyanında 15 Temmuz akşamı Büyük otel bahçesinde çay içerken hain girişimi öğrendiğini, hemen Emniyet Müdürlüğü´ne gittiğini ve daha sonra da Valiliğe makama geçtiğini söyledi.

Makama daha sonra, milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve diğer yöneticilerin geldiğini anlatan Vali Gül, sanık komutanın sivil giyimli şekilde saat 23 sıralarında geldiğini belirterek ?Makamda bulunan yaklaşık 50-60 kişi bir yandan televizyondan gelişmeleri izliyor, bir yandan da durum değerlendirmesi yapıyorduk. Sanık komutan ?Sivas´ta bir şey yok, sakin olun, saçma-sapan bir şey, darbe yok, böyle olmaz? dedi. Meydanda kalabalık toplanmaya başladı. Sanık komutan ?Kalabalığı dağıtalım, ortada darbe yok? dedi. Biz balkon konuşması yaparak, demokrasinin yanında, görevimizin başında olduğumuzu söyledik, taşkınlık yapmayın dedik. Komutan bir süre sonra gitti. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı arayıp, ?Karşı çıkan veya direnen olursa ?vurun? talimatı? verdi. Daha sonra liste geldi, sanık komutan o listede ?Sivas sıkıyönetim komutanı? olarak yazıyordu, makama çağırdım, geldi, emniyete götürüldü? dedi.

Vali Gül, mahkeme heyeti ve avukatların sorusu üzerine sanık Sağır´ın sıkıyönetim komutanı olduğunu listeden öğrendiğini, direnmediğini de belirterek ?Biz tedirgindik, neler olduğunu veya olabileceğini ya da ne tür önlemler alabileceğimizi düşünürken, komutan çok sakindi, ?böyle saçma-sapan bir şey olmaz, kalabalık dağılsın? dedi.? diye konuştu.

            Vali Gül, ?Sanık komutanın daha önce FETÖ/PYD üyesi olduğuna dair şüpheniz var mı ?? sorusuna ise, ?Sanıkla 35 gün birlikte çalıştık, böyle bir kanaat hasıl olmadı ?dedi.

?FETÖ´CÜ OLDUĞU KANAATİM GÜÇLÜ?

Vali Gül´den sonra tanık olarak dinlenen Belediye Başkanı Sami Aydın ise sanık komutan ile 2.kez Belediye Başkanı seçildikten sonra resmi törenlerde ve kendisini ziyaret etmesinden sonra makamına iade-i ziyarette bulunarak görüşmesi olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesi yatsı namazı kılınca telefonunun sürekli çaldığını, eşinin televizyon haberlerini kendisine söyledikten sonra darbe girişiminden haberdar olduğunu belirterek ?Hemen yardımcılarımı aradım, belediye araçlarını sokaklara çıkarıp özellikle askeriye yolunda trafiği önleyecek şekilde tedbir alınması talimatı verdim, sonra partiyi aradım, Milletvekilimiz Hilmi Bilgin ile görüştükten sonra da Valiliğe gittim, orada hem gelişmeleri izledik, hem de neler yapabileceğimizi konuştuk? dedi.

Başkan Aydın, sanık komutanla ilgili olarak da ?Komutan bir süre sonra geldi, hepimizin suratı asık, tedirginlik içindeydik, Emniyet Müdürü çok telaşlıydı, ?ölene kadar mücadele ederiz?, Jandarma Komutanı da ?FETÖ´cülerin işi? dedi. Komutanın yaklaşımı ise ?önemsenecek bir şey değil? şeklindeydi, hal ve hareketleri sakindi? dedi.

Daha sonra alandakilerin askeriyeyi basacaklarına dair bilgi geldiğini ve bunun üzerine balkona çıkarak konuşma yaptıklarını söyleyen Başkan Aydın, ?Burada komutan yanımdaydı, elini tuttum, kolunu kaldırmak istedim indirdi, tekrar tuttum, yine indirdi, bir şeyler söyledi ama anlamadım, hatırlamıyorum? dedi.

Başkan Aydın beyanının son bölümünde ise, Sanık komutan Sağır´ın sosyal demokrat bir çizgide biri olduğunu tahmin ettiğini ifade ederek, ?O zaman yaşam tarzı ve çizgisi nedeniyle FETÖ/PYD´ye mensup olduğunu düşünmüyordum ama şu anda FETÖ´cü olduğu kanaatim güçlü.? dedi.

?BALKONDAN MI ATACAKSIN ??

Vali Gül ve Başkan Aydın´ın beyanlarıyla ilgili fazla bir şey söylemeyen sanık Komutan Sağır ise, Valilik balkonunda Belediye Başkanı Aydın´ın kolunu havaya kaldırması sırasında elini, kol ağrısı nedeniyle indirdiğini belirterek, oradaki sözlerinin de ?Başkan bey beni balkondan aşağı mı atacaksın? olduğunu açıkladı.

MİLLETVEKİLİ BİLGİN GELMEDİ

Tanık olarak dinlenmesine karar verilen Milletvekili Hilmi Bilgin´in ise talimatla beyanının alındığını belirten mahkeme heyeti, beyanı okudu.

DEVAM ETTİ

Haber yayınımız sona erdiğinde gece geç saatler olmasına rağmen duruşmanın devam ettiği öğrenildi.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü