USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"O KARARLARIN ARKASINDAYIZ"

"O KARARLARIN ARKASINDAYIZ"

05-09-2017 07:59
Google News

TEMEL KARARLARA VURGU

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın yaptıkları konuşmalarda Sivas Kongresi´nin önemine değindiler. Uslu, ?Tarihimize, kahramanlarımıza ve devletimizin kurucularına olan borçlarımızı, sorumluluklarımızı hatırlamak elbette boynumuzun borcudur.?dedi. Vali Davut Gül ise Sivaslıların yiğit olduğunun o dönemde de görüldüğünü ve bilindiğini belirtirken, Belediye Başkanı Aydın, ?4 Eylül Kongresi, ülkenin dört bir köşesi işgal edilmiş, orduları dağılmış,hiçbir savaş ekipmanı elinde kalmamış dönemde, bir avuç insanın neleri başarabildiğini gösteren bir süreçtir?dedi.

Gökhan KARA

Sivas Kongresi´nin 98´inci yıldönümü kutlama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ?Millet olarak Sivas Kongresi kararlarının arkasındayız? dedi.

Atatürk Anıtı´na çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılan törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın,  4 Eylül kongresinin önemine vurgu yaparak ?4 Eylül Kongresi, ülkenin dört bir köşesi işgal edilmiş, orduları terhis edilmiş hiçbir savaş ekipmanı elinde kalmamış dönemde bir avuç insanın neleri başarabildiğini gösteren bir süreçtir. En kolayı seçmemişler, kendi canlarını hiçbir zaman öne çıkartmamışlar. Bayrak için, mukaddesat için canlarını hiçe sayacaklarını belirtmişler. O ruhla, o anlayışla ilimizde 4 Eylül kongresi gerçeklemiştir. Türk milleti bu azimle neleri başaracağını 15 Temmuz´da gösterdi. Tankların önüne canlarını attılar. Helikopterlerin yağmur gibi yağan mermilerin önüne geçtiler. İşte bu şuur bu milleti millet yapan asıl unsudur. 4 Eylül´de de böyle olmuştur. 15 Temmuz´da da böyle olmuştur? dedi.

?MİLLİ İRADENİN ÜZERİNE SÖZ SÖYLENEMEZ?

İnanmış bir millet ve onun inanmış önderi Atatürk´ün en zor şartlarda dahi tam bağımsız bir Türkiye´nin kurulacağını gösterdiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Sivas Kongresi´nde alınan  ´Vatan milli sınırlar içinde bir bütündür parçalanamaz´, ´Millet kendisini birlik olarak müdafaa edecektir´, ´Kuvay-ı Milliye´yi, İrade-i Milliye´yi hakim kılmak esastır´, ´Manda ve himaye kabul olunamaz´ kararlarının bugünde tüm canlılığı ile geçerliliğini korumaktadır. Bugüne kadar yaşanan olaylar bir kez daha bize gösterdi ki milletimiz Sivas Kongresi´nde alınan kararların arkasındadır. Bu ülkeyi bölmek, milli iradenin üzerine söz söylemek ve çağdaş mandacılık mümkün değildir. Milletimiz bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğini en son 15 Temmuz milli irade destanında gösterdi. Canı pahasına tankların, silahların, bombaların karşısına dikildi. Kendisine vur emri verildiğinde bu emrin aynı zamanda kendi şehadet emri olduğunu bile bile yerine getirmekten zerrece tereddüt etmedi. Bu aziz millet ilelebet hür ve bağımsız yaşamayı hak etmektedir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet idealini yaşatma kararlılığından bundan sonrada zerrece taviz vermeyecektir. Bu ruh ve inanç bu topraklara geldiğimizden beri aziz milletimizle beraberdir. Sultan Alpaslan´ın duası bizimde duamızdır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma yolunda cehalet ve yoksullukla savaşımız devam etmektedir. Bu yolda zafer ve istikbal bizimdir?dedi.

?İKİ BAYRAMI BİR ARADA KUTLUYORUZ?

Bakan Yılmaz, emanet edilen Cumhuriyet´in bugün dünden daha güçlü olduğunu, yarında bugünden daha güçlü olacağını, çağda uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefine her geçen gün daha çok yaklaşıldığını da ifade ederek, ?Bugün biz iki bayramı bir arada kutluyoruz. Sivas Kongresi ve bu kongrede alınan kararların Cumhuriyet tarihimizde çok önemli ve müstesna bir yeri vardır. 2 Eylül-18 Aralık 1919 tarihleri arasında Milli Mücadele karargahı olarak kullanılan Sivas, Anadolu´daki milli mücadele hareketinin teşkilatlanmasında önemli bir rol oynamış Cumhuriyet´in temelleri burada atılmıştır. Sultan şehir Sivas 108 gün boyunca Milli Mücadeleye merkezlik etmiş bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlara ev sahipliği yapmıştır. Tarih bu dönemde Sivas Kongresi ve kongrede alınan kararlar kadar bu kararları alan heyete ev sahipliği yapan Sivaslılar´ı da yazacaktır. Milli Mücadele destanı Sivas ve Sivaslı olmadan hakkıyla yazılamaz" dedi.

 

 

 

?ATALARIMIZA MİNNETTARIZ?

 

4 Eylül´de Sivas´ın tesadüfen seçilmediğini vurgulayan Vali Davut Gül ise, Sivaslılıların yiğitliğinin o zamanda bilindiğini, bunu da tüm dünyaya gösterildiğini belirterek, ?İnsanlar doğuyor, yaşıyor ve ölüyorlar. Kiminle yaşadığınız ve kiminle beraber olduğunuz sizlerin çocuklarına miras kalıyor. Çok şükür Sivaslılar bu milletin asli unsurları olarak, bu vatanın asli kurucuları olarak bu milletin birinci derecede kaderini belirleyen insanlarla birlikte oldular. Mustafa Kemal´e kucak açtılar.?dedi.

?BAĞIMSIZLIĞIN İLHAM KAYNAĞIDIR?

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, ?Böylesi onur ve gurur verici bir günde sadece konuşmak ve resmi tören yapmak kendimize ve aziz milletimize haksızlık olur. Tarihimize, kahramanlarımıza ve devletimizin kurucularına olan borçlarımızı, sorumluluklarımızı hatırlamak elbette boynumuzun borcudur. Yakın çevremizde olanları görüyoruz. Suriye, Irak ve diğer ülkelerdeki yaşanan soykırım ve iktidarsızlığı görünce 4 Eylül Kongresinde alınan kararların devletimiz ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. 4 Eylül Kongresinin amacı ve alınan kararları, Türkiye´nin her yerinden gelen delege kompozisyonu, istiklal mücadelesinin tek bir merkezde toplanmış olması sadece Yeni Türkiye´nin kurulmasına değil bugün Birlemiş Milletler çatısı altındaki birçok milletin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur? dedi.

 

Bakan Yılmaz konuşmasının ardından 4 Eylül Kongresi ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Tören mehteran birliği gösterisi ve Genelkurmay Başkanlığı Türk Armoni Yıldızları Orkestrası konseriyle sona erdi.
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü