USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM
30-11-2017 07:59
Google News

GÜÇLÜ KADIN VURGUSU

Genel Başkan Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Sivas ile birlikte KADEM´in 23 İl´e ulaştığını belirterek ?Amacımız kadın hakları ve demokrasi bilincinin artırılmasıdır? dedi. Vali Gül´ün eşi Gülden Gül ise, kadın haklarından bahsederek gündemden düşmeye şiddete değindi, ?Kadına şiddet, insanlığa ihanettir? dedi.

Erhan CEYLAN/

Kısa adı KADEM olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kızı Sümeyye Erdoğan´ın Genel Başkan Yardımcılığını yapması ve kadınların en önemli sivil toplum kuruluşu konumuna yükselmesi nedeniyle ün yapan Kadın ve Demokrasi Derneği Sivas Temsilciliği, dün Hilton otelde yapılan törenle faaliyetlerine başladı.

KADEM Sivas Temsilcisi Semra Temurbaş Mavibulut, Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı Sivas´ta kadın olmanın gurur verici olduğunu belirtiği açış konuşmasında, ?Sivas temsilciliği olarak üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Hedefimiz kadın haklarına bilincin artması ve iyileştirici projelerin uygulanmasıdır? dedi.

?DESTEK VERİP, TAKİPÇİ OLACAĞIZ?

Vali Davut Gül´ün eşi Gülden Gül ise kadına şiddetin önlenmesi noktasında üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini ve bunu da sıkı bir şekilde takip edeceklerini söyledi.

Kadın hakları ve il genelinde gerek şiddet, gerekse istihdam noktasında yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Gül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Bugün Sivas´ımız büyük bir değer kazanırken ilimizde bulunan kadın potansiyelinin gücünü görmüştür. Kadın ve Demokrasi Derneği ilimizde açılması bize güç, Sivas´ta yaşayan kadınlarımızın birliklerine değer katacaktır. Güçlü Türkiye´nin büyük hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak için her ferdin potansiyelini harekete geçirmeliyiz. İnsanlığın yarısını oluşturan kadınlar anneliğin yanında pek çok alanda fedakarca çalışmaktadırlar. Hedefimiz ve gayemiz kadınlarımızın nüfus ve nitelik olarak daha yoğun yer almasıdır. Günümüzde kamuda, özel sektörde, ticarette, siyasette, bürokraside kadınlarımız önemli ve etkin roller üstlenmektedirler. Her geçen gün kadınlara verilen değer artmaktadır. Biz kadınlar olarak her alanda daha çok söz sahibi olmayı, vatanımıza değer katan ortak faydalarda farklılıklarımızı zenginlik sayarak birlik ve beraberlik ruhu oluşturmayı hedefliyoruz. Sivas ölçeğinde değerlendirdiğimizde iş dünyasında, ticarette, meslek edinme kurslarında her yıl artan kadın nüfusunu görmekteyiz. Yıl içerisinde 74 binin üzerinde kadın kursiyerin sertifika aldıklarını, yeni girişimlerde bulunduklarını, yada potansiyellerini geliştirdiklerine şahit olduk. Bizim Gönül Elçileri Projesinde Sivas´ta ciddi desteklerini gördüğümüz kadın dernekleri, siyasi partilerin kadın kolları başkanlıkları, çalışan ve üreten kadınların nasıl bir araya geldiklerini gurur duyarak izledik. Ayrıca kadına yönelik şiddet konusunda Sivas´taki kadın potansiyelinin etkili ve dik duruşu takdire şayandır. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadın hakları ve özgürlükleri, kadın ve demokrasi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın istihdamıyla ilgili tüm faaliyetlerde üzerimize düşeni yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. KADEM Sivas´ımıza ve ülkemize hayırlar getirsin.?

?KADIN KALKINMASINA KATKI?

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Sivas´ta bulunmaktan onur duyduğunu vurguladı. Türkiye´de 23´ncü temsilciliği havası sert, insanı ise mert olan Sivas´a açtıklarını vurgulayan Yılmaz, dernek olarak kadın kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, ?Kadın olarak kadın sorunlarına çözüm üretmek ve adalet merkezli toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek üzere sivil toplumun desteğinin öneminin farkındayız. Bu sebeple Türkiye´nin dört bir yanında açtığımız temsilciliklerle her bölgeye hitap eden kadın politikalarının geliştirilmesine ve kadın kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tabii ki bizler tek başımıza bunları yaparken sadece bir güç olarak ortaya çıkıyoruz. Bizim yaptıklarımızın topluma ve ailelere, devletimize bürokrasimize, ekonomimize ve sosyal hayatımıza sirayet etmesi ancak sivil toplum örgütlerinin içinde bulunduğu tüm partnerle bir araya geldiğinde mevcut olabiliyor. Bugün burada olanlara ve sivil toplum örgütlerine bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bir araya geldiğimizde hem kadını hem de aileyi güçlendirmiş oluyoruz. Derdimiz sadece KADEM´i duyurmak değil, derdimiz aynı zamanda bir araya gelirsek güçlü olabiliriz anlayışımız. Bizim medeniyetimizde inancımızda ve kültürümüzde kişiler cinsiyetleri ile değil insan sıfatı ile muhatap alınır.  Bizler bir meseleye yaklaşırken kadın veya erkek diye yaklaşmıyoruz. Meseleye yaklaşırken insan olarak en hayırlı işi nasıl yapabiliriz?. Sorumluluklarımız ve görevlerimiz noktasında kadın ve erkekler olarak ayrıldığımızın bilincindeyiz. Kadınlar olarak bize düşen sorumlulukları ne kadar yerine getirebiliyoruz ki burada en önemli sorumlulukta ailenin bir arada tutulması. Bizler aileyi güçlü kılmak adına çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Kadın güçlü, dayanıklı ufku geniş ekonomiyi, siyaseti ve eğitimi iyi bilen bir kadın olursa onun yetiştirdiği çocuklarda güçlü çocuklar oluyor. Bu çocuklar nesilleri, nesiller toplumları, toplumlar ise ekonomiyi siyaseti ve devleti oluşturuyorlar? dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Şükrü Balkan´ın dua etmesinin ardından KADEM´in Sivas Temsilciği kesilen kurdele ile açıldı. Açılışa Vali Davut Gül´ün eşi Gülden Gül, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Rektör Alim Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Yuvacı, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü