USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ODYOMETRİSTLER ATAMA BEKLİYOR - video

ODYOMETRİSTLER ATAMA BEKLİYOR - video

ODYOMETRİSTLER ATAMA BEKLİYOR - video
07-02-2019 07:52
Google News

Hayrullah AĞKAŞ/

CHP Milletvekili Ulaş Karasu TBMM´de söz alarak atama sorunu yaşayan odyometristlerin durumunu gündemine taşıdı. Karasu, ?Ülkemizde her yıl binlerce mezun verilen odyometri bölümü mezunu olan odyometristlerin görev alması gereken servislerde maalesef Hemşireler ve Ebelere görev verilmekte ve asıl konu ile ilgili yetişmiş olan, odyometristler açıkta kalmaktadırlar? dedi.

İşitme kaybı olan yeni doğan bebekleri tespit etmek için hemşirelere ve ebelere verilen eğitimlerin yetersiz olduğunu belirten Karasu, ?Buna rağmen odyometristlerin testlerin güvenilirliği ve yetkileri gereği yenidoğan tarama ünitesinde çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu testlerin son derece önemli olduğu gerçektir? diye konuştu.

Hükümetin bakanlık atamalarındaki yetersizliğini dile getiren Karasu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Sağlık Bakanlığı 2018 yılı sağlık personeli alımlarında son yıllarda odyometrist atamaları diğer sağlık bölümlerinin gerisinde kalmaktadır. Mezun sayısının giderek artması, alımların az olması ve yanlış istihdam sonucunda odyometristler işsizlik sorunu yaşamakta ve mağdur edilmektedir. Toplam mezun sayısının 10 bin civarında olan bu bölüm mezunlarına 2019 yılı içerisinde atama kontenjanlarının arttırılmasının kaçınılmazdır. Önemli olan bölüm açmak değil, istihdam yaratmaktır.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü