USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrenciler müzelerde ders işleyecek

Öğrenciler müzelerde ders işleyecek

Öğrenciler müzelerde ders işleyecek
08-11-2021 07:00
Google News

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Eğitim programının ilk uygulaması Gültepe Mahallesinde bulunan okullar bölgesindeki İsmet Yılmaz Eğitim Müzesinde gerçekleştirildi. Programa Vali Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan gerçekleştirdi. Sivas'ın adeta bir açık hava müzesi hüviyetinde olduğunu, yeni yapılan müzelerle birlikte müzeler şehri olma yolunda ilerlediğini belirten Aslan, öğrencilerin geçmişle gelecek arasında bağ kurması ve işledikleri bazı dersleri daha iyi anlamlandırabilmesi için bu önemli programın hayata geçirildiğini belirtti. Müzelerin önemine vurgu yapan Aslan, "Müzeler ecdadımızı anlatır. Müzeler geçmişimizle geleceğimiz arasında bağ kurmaktır. Çünkü müzeler, ders almaktır. Ders alan gelecek hayata hikâye yazar. Onun için müzeler gelecek hayata hikâye yazmaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz ise eğitimin hayatın her alanında büyük önemi olduğuna vurgu yaparak, böylesine anlamlı bir çalışmanın hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, "Eğitim iyi olur ise her şey iyi olur. İyi olan ve eksik olan her ne var ise eğitimle ilgilidir. Sivas Türkiye'deki en başarılı iller arasında. Bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Vali Salih Ayhan da okul dışı öğrenme ortamlarında eğitim programının önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda bütün öğrencilerin bazı dersleri müzelerde işleyeceklerini belirten Ayhan, "Müzelerimizi, tarihi mirasımızı muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara aktarmakla birlikte aynı zamanda bir okul, bir eğitim kurumu olarak kullanmak istiyoruz. Bugün bir araya gelmemizin temel amacı bu. Bütün öğrencilerimiz planlı ve programlı bir şekilde bütün müzelerimizi gezecek ve müzede ders alacak. Yaparak, yaşayarak öğrenecekler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile birlikte müzeyi gezdi. Edebiyat Öğretmeni Hasan Ali Şeker, gezi sırasında eğitim tarihine ışık tutan birçok belge ve ders araç gereçlerinin bulunduğu müzede yer alan materyaller hakkında bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü