USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖĞRENCİLERDEN DİVRİĞİ ÇIKARMASI

ÖĞRENCİLERDEN DİVRİĞİ ÇIKARMASI

ÖĞRENCİLERDEN DİVRİĞİ ÇIKARMASI
27-05-2019 07:40
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Halis Gülle Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının kurucusu Halis Gülle´yi anarken aynı zamanda Nuri Demirağ´ı tanımak ve anlamak için gezi ve konferans düzenledi.

Kurucusu Halis Gülle´nin yaptıklarını, açtıkları TUBİTAK bilim sergisi öncesinde Okul Müdürü Murat Erkuş´un tanıtımı ile anlamaya çalışan öğrenciler aynı zamanda Sivas´ın önemli değerlerinden Nuri Demirağ´ı anlamak için Divriği´ye bir gezi düzenleyerek kendi organize ettikleri konferansa katıldı.

Projeyi düzenleyen Felsefe ve Düşünce Eğitimi Kulübü Başkanı Melike Akyol ?Okulumuza ismini veren hayırsever iş adamlarından merhum Halis Gülle´ye olan minnet duygularımızı sürekli dile getiriyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizi anmak ve milletinden kazandığını yine milletine harcayan isimleri örnek almamız gerektiği şuuru ile Gezi İnceleme ve Tanıtma Kulübü ile işbirliğine giderek Nuri Demirağ´ın yaptığı yolun zorluklarını görmek ve eğitime verdiği önemi yine yaptırdığı Gök Okulunda öğrenmek için bir konferans düzenledik? dedi.

Şimdiki adı Nuri Demirağ Anadolu Meslek Lisesi olan Gök Okulunda konferans veren Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden ve aynı zamanda ?Bir Havacılık Efsanesi Nuri Demirağ? kitabının da yazarı Prof. Dr. Fatih Mehmet Dervişoğlu ?Cumhuriyetin ilk yıllarında batılı müteahhitlerin karşısında ihaleye giren ve kazanan geldiğimiz demir yolunu bin bir zorluğa rağmen yapan, kazandıklarını milleti için harcayan önemli bir şahsiyettir Nuri Demirağ. 1940 yılında teslim edilmesi gereken demiryolunu 15 ay önceden bitirerek milletinin emrine sunmuştur? şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Dervişoğlu´na bir plaket sunan Okul Müdürü Murat Erkuş ?Öğrencilerimizin ülkemize hizmet eden insanları anması onların yaptıklarını merak edip anlamaya çalışmaları, değerler eğitimi çerçevesinde ahde vefa duygusunu göstermeleri bizleri mutlu etmiştir? dedi.

Raybüs Divriği´ye giden öğretmen ve öğrencilerden oluşan 102 kişilik grup, konferans sonrası Nuri Demirağ konağındaki müzeyi ve ilçede bulunan tarihi yerleri gezdikten sonra Sivas´a aynı yoldan dönüş yaptı. İlk defa trene binen öğrencilerin çoğunlukta olduğu grup müzik öğretmenleri eşliğinde Sivas türküleri söyleyerek geziye renk kattılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü