USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

ÖĞRENCİLERDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ

ÖĞRENCİLERDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ

ÖĞRENCİLERDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ
09-12-2017 07:57
Google News

Beste KURT

Cumhuriyet Üniversitesinde her fakülteden öğrencinin içerisinde bulunduğu CÜYAP adlı gönüllü topluluk yakın çevrelerinden topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Öğrencilerin tespit edip yaptığı yardımlar ihtiyaç sahipleri tarafından büyük sevinçle karşılanıyor. Şimdiye kadar Sivas Merkez ve köylerinin yanı sıra şehir dışına da yardım gönderdiklerini vurgulayan öğrenciler amaçlarının daha çok insana ulaşmak olduğunu söylediler.

Bu işi tamamen gönüllü olarak yaptıklarını belirten Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Şeymanur Yokuş, ?Geçen yıldan beri yapıyoruz. Üniversitede birkaç gönüllü arkadaşla başladık. Şuan 15 kişiyiz isteyen herkes gelebiliyor. Kendi çabalarımızla ilerlemeye çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi aileleri ya da öğrencileri tespit ediyoruz. Önce gidip görüyoruz. Daha sonra eksikliklerine göre gerek esnaflarımızdan gerek kendi imkânlarımızla ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra kurumlara gidiyoruz, herhangi bir yardım alabilirler mi diye.  Kıyafet, kitap, kırtasiye, yiyecek gibi erzakları toplayıp dağıtıyoruz. Her fakülteden öğrenciler gelip bize katılabiliyor.? Dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yokuş şöyle konuştu; ?İhtiyaç sahipleri veya yardım etmek insanlar aktif olarak kullandığımız ?cu_yardim58? adlı İnstagram sayfamızdan bize ulaşabiliyorlar. Hepimiz gönüllüyüz, herhangi bir desteğimiz yok. Öğrenciyiz sayımız belli, yapabileceğimiz yardım sınırlı. O kadar çok ihtiyaç sahibi var ki bu açığı bir yere kadar kapatabiliyoruz. Mesela bir ailenin 1 aylık giderini karşılıyoruz. Bunu daha düzenli hale getirebiliriz. Arkamızda sponsorlar olursa daha fazla kişiye ulaşabiliriz. Bizim için önemli olan insanların yüzünde küçük bir gülümseme görebilmek. İhtiyaçlarını karşıladığımız insanların mutluluğuyla bizde mutlu oluyoruz. Bizim çoğu zaman beğenmediğimiz bir giysi ya da kullanılmayan bir oyuncak bile onları mutlu edebiliyor.  Bu her şeye değer.?

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü