Hatice KOYUNCU YİĞİT
Lisans öğrencisi Pınar Yıldız´ın ?Leke Giderici Gece Kremi Formülasyonu Geliştirilmesi? isimli ilk projede geleneksel yöntemlerin bilim çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi temeline dayalı olarak günümüz cilt sorunlarından en sık rastlanılan leke oluşumuna çare olacağı öngörülüyor.
Projenin içeriği hakkında bilgi veren Demirbolat, nar çekirdeği antioksidan özelliğinin yanında yaraları iyileştirmek için de kullandığını, formülasyonun içeriğinde nar çekirdeği dışında buğday tohumu Preparatın genelinde kullanılacak tüm malzemeler baz alındığında içerik ona göre düzenleneceğini söyledi. Demirbolat, ?Yani preparattaki glikolik asit miktarı hidrofil merhemdeki su miktarından ve buğday tohumu yağı da stearik asit miktarından azaltılır. Hidrofil merhem içeriğinde kullanılacak olan ürünlerin miktarları nar çekirdeği özü, buğday tohumu yağı, glikolik asit, retinoik asit içeriklerine göre 10 gramında yüzde miktarları içerecek şekilde hesaplanarak hazırlanacaktır.? dedi.
İkinci projenin Abdurrahman Demirel´in ?Yarı-Katılarda Sıvağ Farklılığının ve Yapılan Dondurup Çözme İşleminin Ürün Stabilitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesine Yönelik Proje?, Üçüncü proje ise Özge Kaya´nın kanser tedavisinde kullanılmak üzere ?Metotreksat Nanopartikül Formülasyonlarının Geliştirilmesine Yönelik Projesi? olduğu belirtildi.
Editor : Haberpanelim