USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖĞRENCİLERİN GÖNLÜNÜ FETHEDİN

ÖĞRENCİLERİN GÖNLÜNÜ FETHEDİN

ÖĞRENCİLERİN GÖNLÜNÜ FETHEDİN
29-11-2019 01:04
Google News

Uğur YİĞİT

Vali Salih Ayhan, Nalbantlarbaşı Caddesi´nde eğitime başlayan Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Doğan da yer aldı.

Okul Müdürü Burhan Kaya´dan okul hakkında bilgi alan Vali Ayhan, daha sonra konferans salonunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. 60 yıllık okulun yenilenen fiziki imkânlarıyla örnek teşkil ettiğini belirten Vali Salih Ayhan, öğrencilere başarı dileyerek, ?Sizlerin en önemli görevi; evrensel değerleri özümseyerek, yarınlara güvenle bakabilen, geleceğe yön verebilecek güce ve özgüvene sahip, milli ve manevi duygulara hâkim bireyler olmaktır. Yeni okulunuzda yenilenen imkânlarla daha da başarılı olacağınızı ümit ediyorum. Bu okulumuzun biran önce hizmete girmesi için yoğun bir çalışma yapıldı. Sivas´ın eğitim alt yapısı oldukça iyi bir noktaya geldi. Şimdi sıra sizlerde. Yenilenen ve donatıları ile güçlenen okullara başarı katacak olan sizlersiniz. Bu okulu sizlere emanet ediyoruz? dedi.

Sivas´ın geçmişte eğitim şehri olduğunu hatırlatan Vali Ayhan, ?Geçmişle güçlü bir bağ kuracağız. Darül-ulema olan şehir, bilim, medrese, âlimler diyarı idi. Şimdi tekrar hep birlikte eğitimde çok iyi noktalara gelmek için gayret göstereceğiz? ifadelerini kullandı.

?EĞİTİMİN GAYESİ

İNSAN YETİŞTİRMEKTİR?

Öğretmenler odasında öğretmenlere de mesaj veren Vali Salih Ayhan, ?Eğitimin asıl gayesi insan yetiştirmek, gönüller fethetmektir. Kalbine giremediğimiz öğrencinin beynine asla giremezsiniz. Öğretmenliğin maddi kazançtan öte manevi bir kazanç olduğunu en iyi öğretmenlerimiz bilmektedir? diye konuştu.

İlmin sunucusu, mukaddes değerlerin koruyucusu, peygamber mesleğinin icracılarının öğretmenler olduğunu ifade eden Vali Ayhan, ?İnsanı insan yapan tüm değerlerin yansıtıcısı ve yaşatıcısı öğretmenlerimizdir. Öğretmek, öğretebilmek gibi insanı ve insanlığı yücelten bir eylemin öncüleri olan sizlerin başarılı nesiller yetiştireceğine inancım tamdır. Öğrencilerimizle bu okulun adını akademik, sosyal kültürel ve sportif her alanda duymak istiyoruz? şeklinde konuştu.

Okulun yapımında TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz´ın büyük destekleri olduğunu vurgulayan Vali Ayhan Milletvekillerimize, İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere ve öğretmenlere kitap hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü