USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Öğretmenlik Meslek Kanunu Gözden Geçirilmeli!

“Öğretmenlik Meslek Kanunu”na yönelik eleştiriler sürüyor. Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Öğretmenlik Meslek Kanununun eğitimcilerin haklarını yarım bıraktığı ve eğitimcileri böldüğünü söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Gözden Geçirilmeli!
03-06-2024 14:26
SİVAS
Google News

Hakan KALELİ

Yaklaşık 2 yıl önce çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili tepkiler sürüyor.  Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şubesi tarafından Sivas Milli eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kanuna yönelik eleştiriler dile getirildi.

Basın açıklamasından konuşan Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, “Öğretmenlik meslek kanunu, ayrıştırıcı değil kapsayıcı olmalı; eğitimcileri bölmemeli, haklar yarım kalmamalı” dedi.

UYGULAMALAR YETERSİZ

Temiz, “Uzun yıllar ihtiyaç haline gelen ve yıllarca talep ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, nihayet bundan iki yıl önce çıkarılmıştı. Ancak ne yazık ki çıkarılan kanun, bütün uyarılarımıza rağmen ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlenmemiş, daha ilk uygulamasında yetersizliği ortaya çıkmıştı. Kapsamı dar tutulmuş; şube müdürlerini, ilçe Milli Eğitim Müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını, bakanlık ve eğitim müfettişlerini,  şahsa bağlı uzmanları ve araştırmacıları kapsam dışı bırakan mevcut kanunun bir kısım maddeleri ise Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Bu günlerde yetersizliği açık ve iptal edilen maddeleri ile uygulama şansı kalmayan kanunun yeniden düzenlenmesi ve bu sefer kapsamı geniş, şiddete yaptırım içeren ve eğitimcilerin tamamını memnun edecek bir kanun tasarısı, TMBMM gündemine gelsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SESİMİZİ DUYUN

Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda da kanunun kapsamı yönüyle düğmenin baştan yanlış iliklendiğini ifade eden Temiz, “Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları, eğitim öğretimin içerisinde bilfiil bulunan ve çoğunlukla da öğretmenlik ünvanını kazanılmış hak olarak uhdesinde bulunduran şube müdürleri ile dengi ve üstü kadrolarda bulunanlar, fiilen öğretmenlik yapmadıkları ve genel idare hizmetleri sınıfına dahil olmaları gibi gerekçelerle kariyer basamakları sınavına girmelerine dahi imkan tanınmamıştır. İşte bugün burada toplanmamızın, hep birlikte ses vermemizin, ortak iradeyle söz söylememizin nedeni; eğitim yönetiminin yükünü omuzlayan, sorunları sırtlayan millî eğitim uzmanı, Bakanlık müfettişi, il millî eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, araştırmacı, şube müdürü, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı, eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik unvanına dayalı hakların tanınmamasını protesto etmek, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında bu konudaki değişiklik talebini ve ihtiyacını haykırmaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü