USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Öğretmensiz sınıf dönemi başlıyor

İngiltere'de eğitimde devrim niteliğinde bir adım atılarak, derslerin tamamen yapay zeka tarafından anlatılacağı ilk öğretmensiz sınıf açılıyor. Bu sınıfta öğrenciler, geleneksel defter ve kitaplar yerine bilgisayar ve kulaklıklarla dersleri takip edecek.

Öğretmensiz sınıf dönemi başlıyor
12-08-2024 14:01
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Londra'da bulunan David Game College, 13 yaş ve üzeri öğrenciler için öğretmensiz ilk sınıfını açarak bir ilke imza atıyor. Bu sınıfta İngilizce, matematik ve fen bilimleri gibi temel dersler, insan öğretmen yerine "Sabrewing" adlı yapay zeka destekli bir bilgisayar programı tarafından sunulacak. Öğrenciler, geleneksel defter ve kitaplar yerine, dersleri dizüstü bilgisayarları ve kulaklıklarıyla takip edecekler. Bu yenilikçi eğitim modelinde öğrencilerin her gün okula giderek derse katılmaları gerekiyor, ancak dersler tamamen yapay zeka tarafından yönetilecek.

TARTIŞMA YARATTI

Bazı eğitimciler öğretmensiz sınıf modelini desteklerken, bazıları klasik eğitimdeki etkileşimin eksik kalacağı endişesiyle bu yaklaşıma karşı çıkıyor. Yıllık ücreti 27 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 154 bin TL) olan David Game College'ın müdürü John Dalton ise, "Daily Mail" gazetesine verdiği demeçte bu sistemi savundu: “Bu bir kuantum sıçraması. Sınıftaki yapay zekalı eğitim, öğretmenleri işsiz bırakmayacak. Onlar da teknolojiye göre evrilecek. Sabrewing Programı öğrencilerin sorularını da hemen yanıtlayarak dersi çok iyi öğretecek.”

standart-haber-gorseli-kopyasi-2024-08-12t075927762.webp

‘EĞİTİM İNSANLIKTAN ÇIKIYOR’

Yapay zekanın öğretmenlik yapmasına karşı çıkan İngiltere Gerçek Eğitim Kampanyası Başkanı Chris McGovern şunları söyledi: “Bu devirde eğitimde yapay zekanın bir rolü elbette olacak. Ama yapay zekayı öğretmenlerin yerine koymak tembellikten başka bir şey değil. Teknoloji iyi bir öğretmeni asla yenemez. Çünkü öğretmenlerin duyguları vardır, öğrencilerle bir makinenin kuramayacağı iletişimi kurarlar. Herkesin ekrana baktığı bir sınıfta arkadaşlık yaratamazsınız. Eğitim insanlıktan çıkarılıyor. Makinelerin kontrolü ele geçirmesi öğrencilerin ruh sağlığını karartır.”

‘DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİM YARATMA POTANSİYELİNE SAHİP’

İngiltere Bağımsız Okullar Birliği İcra Kurulu Başkanı Rudolf Lockhart, David Game College’ın yapay zeka odaklı yenilikçi projesine ilişkin sonuçların gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yapay zekanın uyarlanabilir bir öğrenme yaklaşımında kullanılması, gerçekten devrim niteliğinde bir değişim yaratma potansiyeline sahip” dedi. Yapay zeka destekli öğretmensiz sınıfa kızını kaydettiren Feras Aldalate ise, “Eşim buna karşı çıktı, ancak ben ve kızım Massa projeyi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü