USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

?ÖN CEPHEDE YER ALACAĞIZ?

?ÖN CEPHEDE YER ALACAĞIZ?

?ÖN CEPHEDE YER ALACAĞIZ?
18-10-2018 07:59
Google News

?AYNI GEMİDEYİZ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıkladığı ´Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı´na Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) olarak yüzde 10 destek verdiklerini ve üyelerinin de bu desteğin yanında olması gerektiğini belirtti.

Eken, ?Unutulmamalıdır ki; hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Batarsak birlikte batarız. Bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur? diye konuştu.

?TEK YÜREK TEK SES OLALIM?

Açıklamasında; ?Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz? diyen Eken, kurtuluşun tek ses ve tek yüreklilikten geçtiğini kaydedip, ?Enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz? dedi.

Beste KURT/

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, tüm oda üyelerine bir kez daha ?Yüzde 10´ indirim çağrısı yaptı. Türkiye´de yaşanan ekonomik sorununun ancak birliğin sağlanmasıyla çözülebileceğini vurgulayan Eken, ?Aynı geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsa hep beraber batarız? dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıkladığı ?Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı´na TSO Olarak yüzde 10 indirimle katıldıklarını ve üyelerinin de bu karara indirim yaparak destek vermesi gerektiğini açıklayan Eken, TSO Meclis Toplantı Salonu´nda dün açıklama yaptı.

BaşkanEken, 81 il ve 160 ilçede Odalar ve Borsaların Enflasyonla Mücadeleyi sahiplendiğini ve buna yönelik çalışma başlattığını belirterek, ?Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak´ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odamız, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir? dedi.

ÜYELERDEN DESTEK İSTEDİ

Kamu ve özel sektör arasındaki güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçilen zorlu süreci geride bırakacaklarına inandığını söyleyen Eken,  ?Bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekûn mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.  Biz de, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak,  tüm üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, Sivas olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız.? Diye konuştu.

KAMPANYAYA KATILANLARA

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Piyasadaki daralmadan dolayı kredi faizlerinin artması ve doların yükselmesi ile esnafın zor duruma düştüğünü söyleyen TSO Başkanı Eken, şöyle devam etti;

?Hükümetimiz bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor, ciddi tedbirler alıyor. Biz de bu hükümetimizin almış olduğu çalışmalarda hükümetimizi destekliyor ve yanındayız. Tabii yanında olurken de tabii ki mağdur olan tüccar, esnaf arkadaşlarımız var. Onlar için de ne yapılabilir diye de taşın altına elimizi koyuyoruz. Banka müdürleri ve bölge müdürleri ile toplantı yaptık. Bu toplantı da verimli geçtiğine inanıyoruz. Çünkü esnaf ve tüccarımızın sıkıntısı hepimizin sıkıntısı. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Yüzde 10 indirimle enflasyonla mücadele kampanyası başlattık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak. 365 odamızla birlikte. Katılmak isteyen üyelerimiz odamıza başvurarak hangi ürünlerde indirim yapacağını ya da sattığı ürünlerde yaptığı indirimi bize bildiren bir başvuru yapacak. Bu kampanyaya katılan firmalarımızı web sitemizde yayımlayacağız. İleriki zamanlarda Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da katıldığı bir törende bu arkadaşlarımıza teşekkür plaketi vereceğiz. Bu kampanyaya tüm üyelerimizin katılacağını inanıyorum. Şimdiden hepsine kampanyamıza verecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü