USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖNCE TEPKİ SONRA DUA

ÖNCE TEPKİ SONRA DUA

ÖNCE TEPKİ SONRA DUA
09-12-2017 07:58
Google News

KENT MEYDANI TEKBİR SESLERİYLE İNLEDİ

AK Parti, İHH ve Memur-Sen İl Temsilcilikleri tarafından ortak düzenlenen protestoya AK Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, partinin Kadın ve Merkez İlçe Teşkilatları, STK Temsilcileri, bazı oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Çok sayıda ortaöğretim öğrencisinin de destek verdiği protesto gösterisinde kent meydanı tekbir sesleriyle inledi.

Erhan CEYLAN/

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesi nedeniyle dün Cuma namazının ardından kent meydanında protesto gösterisi düzenlendi. AK Parti, İHH ve Memur-Sen İl Temsilcilikleri tarafından düzenlenen protesto kapsamında katılımcılar Kale Cami´nden meydana kadar kol kola yürüdü.

AK Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, partinin Kadın ve Merkez İlçe Teşkilatları, STK Temsilcileri, bazı oda başkanları, ortaöğretim öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen protestoda ABD ve İsrail´e kin kusuldu.

BİN KİŞİ KATILDI

Filistinlilerin Cuma gününü ?Öfke günü´ olarak ilan etmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Cuma namazı sonrası ABD´nin Kudüs´ü başkent ilan etmesine tepki gösterildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı gösteride ´İncirlik Kapatılsın, Ayasofya ibadete açılsın, Kudüs bizimdir bizim kalacak, Katil İsrail, İşbirlikçi Amerika, Özgür Kudüs, Kahrolsun Siyonizm, Bağımsız Filistin, Defol ABD´ ifadelerinin yer aldığı dövizler ile sloganlar atıldı.

?BM FİLİSTİN ÖZEL GÜNDEMİ TOPLANMALI?

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına protesto, Filistin´e ise destek amacıyla düzenlenen gösteride konuşan İHH Sivas İl Temsilcisi Ahmet Çakmak, ?ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail´in, bütün Filistin´i, başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır? dedi.

Bu hareketin Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareket olduğunu öne süren Çakmak, ?İsrail´in Filistin ve Kudüs´te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail´in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. ABD´nin Ortadoğu´yu ateşe atacak olan kararı ancak BM Genel Kurulu Filistin özel gündemi ile toplanım karar alıp uygulanmasıyla önlenebilir. Türkiye´de de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin´e desteğe ve Kudüs´ü muhafazaya çağırıyoruz? diye konuştu.

?KUDÜS, SAVAŞIN DEĞİL BARIŞIN ŞEHRİDİR?

ABD´ye tepki gösterisine destek veren Memur-Sen İl Temsilcisi Efe Zileli ise Kudüs´ün savaş değil barış şehri olduğunu belirterek, ?İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. ABD´nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yöneyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs´ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs´ün bu vakıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs´ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz? dedi.

ŞAHİN; ?KUDÜS DAVAMIZDIR?

ABD´ye tepki, Filistin´e ise destek amacıyla gerçekleştirilen gösteride son olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs´ün tüm Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu belirten Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam´ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam´ın harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye´nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs´ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye´nin çağrısına kulak vererek Kudüs´e sahip çıkacağına inanıyoruz. İslam´ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.?

Yapılan açıklamaların ardından Kur´an-ı Kerim okunup, Müslüman âleminin tuzaklardan kurtulması için dua edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü