USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

?ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENİYORLAR?--Video

?ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENİYORLAR?--Video

?ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENİYORLAR?--Video
06-05-2019 07:00
Google News

NURETTİN ÇUKURYURT

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireleri Derneği İşbirliği ile ?6. Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireliği Sempozyumu? gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen sempozyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan,  dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seyran Kılınç, ?Bu tür toplantıları bölümümüz ve üniversitemiz adına oldukça değerli buluyorum. Aynı zamanda bu tür toplantıların bir ekip işi olarak yürüttüğümüz sağlık hizmetlerine katkılarının büyük olacağını düşünüyorum? dedi.

Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ise ?Hemşirelik bizim en önemli konularımızdan bir tanesi. Sağlığın korunması  ve hastanın bakımı ile ilgili çok önemli görevleri üstleniyorlar ama bunun yanı sıra sağlık politikalarının belirlenmesi, araştırma konularında da etkin bir rol oynamaya başladılar. Bu konuda ortopedi ve travmatoloji hemşireliği de önemli bir yer tutuyor. Bu tür toplantılarda mesleki beceri ve bilginin artırılması çok önemli? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hatice Tel Aydın sempozyumda bildiri sunanlara teşekkür belgesi ve plaket verdi.

Daha sonra ise sempozyuma geçildi. Sempozyumda ?Total Kalça ve Diz Artroplastisinde Güncel Yaklaşımlar, Amputasyon ve Psikososyal Boyutu, Ampute Edilen Hasta Olgu Sunumu, Ortogeriatri Hemşireliği, Gelişimsel Kalça Displazisi ve Hemşirelik Bakımı, Skolyoz Cerrahisinde Hemşirelik Bakımı, Osteoartritte Ağrı Yönetimi ve Akuatik Egzersiz ve Ortopedi Hastalarında Ağrı Yönetimi ve Kanıta Dayalı Uygulamalar? konularına yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü