USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ÖNÜMÜZÜN AÇILMASINI İSTİYORUZ

ÖNÜMÜZÜN AÇILMASINI İSTİYORUZ

ÖNÜMÜZÜN AÇILMASINI İSTİYORUZ
29-12-2018 07:57
Google News

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Er Holding´in katkılarıyla geçtiğimiz gün akşam TSO´da düzenlenen ?Güneydoğu Asya ve İpek Yolu Ticaret Fırsatları´ toplantısında Tayland firmalarının Sivas´ta yatırım yapması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Tayland heyeti ile yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Mustafa Eken, teşvikte Sivas´ın hak ettiği yere gelmediği takdirde dışarıdan yatırımcı getiremeyeceklerini belirterek, ?Burada bulunmamızın sebebi, Tayland´da ki iş dünyasıyla Sivas´taki üreticilerimizi, sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı bir araya getirmektir. Biz göreve geldiğimizden beri hep savunduğumuz bir şey vardı. Sivas teşvik kapsamında hak ettiği yere gelmezse dışarıdan yatırımcı getiremeyiz, getirmekte zorlanırız. Daha fazla yatırımcı getirebilmemiz için önümüzün açılması gerekiyor? dedi.

?TİCARETİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ?

Tayland Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret Geliştirme Departmanı Türkiye Direktörü ve Tayland Ticaret Ateşesi Dr. Niwat Hansawad ise, Tayland´a bağlı İstanbul odası temsilcisi olduğunu ve görevlerinin ticaret ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

İki ülke arasında 1,5 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu da vurgulayan Hansawad, ?Bizim için bu sene çok heyecanlı bir sene. Çünkü Tayland ile Türkiye arasındaki ilişkimizin 60´ncı yıl dönümü. Şu anda iki ülke arasındaki ilişkiyi gözlemlemekteyim. Görevimiz iki ülke arasındaki ticaret ilişkisini geliştirmek, güçlendirmektir? diye konuştu.

Toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Tayland-Türkiye iş Konseyi İcra Kurulu Üyesi Erdi Er ve İhracat yapan Sivaslı iş adamları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü