USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

ORTAK AKIL İÇİN İLK ADIM - video

ORTAK AKIL İÇİN İLK ADIM - video

ORTAK AKIL İÇİN İLK ADIM - video
18-12-2018 07:59
Google News

?Ortak akılla yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı? için birlik-beraberlik vurgusu yapan Vali Ayhan herkese seslenerek, ?Sivas´ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik fikri, düşüncesi, hatta hayali olan herkesi dinleyerek, yeni yol haritamızı belirlemek istiyoruz. Gelin birlikte karar verelim? dedi.

HERKESİ DİNLEYECEĞİZ

Vali Ayhan, Sivas´ın dünü, bugünü ve yarınının genel değerlendirmesi, ekonomik, sosyal, kültürel durumun istişare edilmesi ve yeni yol haritasının belirlenmesi amacıyla 26 Aralık´ta yapılacak ?Ortak akılla yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı? ile ilgili dün yaptığı açıklamada,  amacımız Sivas ile ilgili her konuda herkesi dinleyerek, ortak akılla hep birlikte karar vermektir.? dedi.

?DEDİKODUYU BİTİRMELİYİZ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, çalıştayla birlikte şehrin gerek istihdam ve üretim, gerekse standartların daha iyi noktaya taşınmasına yönelik proje ve yeni fikirlerin ortaya çıkacağını belirterek, ?Bu şehirde kim öne çıkarsa ona destek olmak, katkı sunmak şehre destek olmaktır. İlimizde öncelikle dedikoduyu bitirmemiz gerekiyor. Bunun üstesinden geldiğimizde birçok sorunun da üstesinden gelmiş oluruz? diye konuştu.

Erhan CEYLAN/

İlimizde yaşanan soruların çözümü noktasında Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından geliştirilen ?Ortak akılla yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı?nın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Salih Ayhan başkanlığında Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven´in katılımıyla dün Valilik Binası Vali Dr. Hasan Canpolat toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, çalıştayın detayları kamuoyuna açıklandı.

Ekonomik, sosyal, kültürel durumun istişaresi ve öneriler çalıştayı, 26 Aralık Çarşamba günü 2 bölüm halinde Erzincan Karayolu´nun 3. Kilometresindeki Wedding Palece´de gerçekleştirilecek.

Sivas´ın geleceğine yönelik önemli kararlar ve projelerin yer alması beklenen çalıtayda Sivas Kongresi´nin 100. Yıl etkinlikleri için önerilere de yer verilecek. 2023 vizyonu kapsamında proje-yatırım önerilerinin masaya yatırılacağı çalıştayın önemine değinen Vali Salih Ayhan, STK ve meslek odalarından 360 katılımcı ile 36 moderatörün görev alacağını belirterek, birlik vurgusu yaptı.

Sivas´ın kalkınması ve geleceği için Sivaslılara seslenen Vali Ayhan, ?Hayal dahi olsa onları bir kağıda döküp, Sivas´ın gelişmesi için bir olalım, birlikte karar verelim. Güçlü bir altyapı ile güçlü bir mirasla inşallah hep beraber ileriye doğru daha emin adımlarla bakacağız ve yürüyeceğiz. Şehrimizin, bugünün ve yarının genel değerlendirmesi, ekonomik sosyal kültürel durum istişaresi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla hazırlanan Ortak Akılla Yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı ile birlikte Sivas´ı kalkındırmak, geliştirmek bölge ve ülke ekonomisine olan katkısını arttırmak için güzel çalışmalara imza atmayı arzuluyoruz? dedi.

YATIRIMCILAR SİVAS´A ÇEKİLECEK

İlimizde daha önce gerçekleştirilen çalıştayları da işaret eden Ayhan, Sivas´ın bugününün ve yarının genel değerlendirmesi, ekonomik, sosyal, kültürel durumun istişaresi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla 26 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Çalıştayla birlikte yerel, ulusal ve uluslararası yatırımların Sivas´a çekilmesi ve girişimciye daha cazip fırsatların sunulmasının sağlanacağını söyledi.

?SİVAS GELİŞTİ AMA YETERLİ DEĞİL?

Türkiye´nin 2023, 2053, 2071 vizyonuna Sivas´ın bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlere gelmesi ve hak ettiği atılım hamlelerinden nasibini almasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

?Sivas´ın eğitiminde, sağlığında,  ulaştırma hizmetlerinde, enerjide, teknolojide, tarımda, sanayide, ticarette, kentsel ve kırsal altyapı sektörlerinde geldiği nokta sevindiricidir. Ancak bu bizim için yeterli değildir. Bundan sonraki süreçte kalkınmanın ve gelişmenin yegâne yolu her alanda yerel ulusal ve uluslararası yatırımların Sivas´a çekilmesi ve girişimciye daha cazip hale getirilmesi gerekmektedir. Bu çalıştay sonrası hızlı karar alabilen doğru rota belirleyen ve şehrin ortak akıl ile vizyonu bilen dinamik bir yapı ortaya çıkacaktır. Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversite, STK´lar meslek odaları ve kuruluşlarından belirlenen 360 katılımcı 36 moderatör ile çalıştay eğitim öğretim ve gençlik, kültür sanat turizm sağlık ve sosyal politikalar, ekonomik kalkınma ve gelişme, altyapı ve çevre gelişimi sektörleri ile 5 ana sektörde gerçekleşecektir. Kurulların görev alanları ile ilgili toplantı ve çalışmalara kamu kurum ve kuruluşları, Sivil toplum ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, yerli ve yabancı uzmanlar ile fikri ve projesi olan Sivas´a katkı sağlamak isteyen herkes davet edilebilecektir. 

HERKES FİKRİNİ VE PROJESİNİ BEYAN EDEBİLECEK

Sivas Valiliği web sitesinde çalıştaya yönelik soruların yer aldığı bilgi formu yer almaktadır. 17-21 Aralık tarihleri arasında açık olacak foruma Sivas´ta eğitiminden turizmine kültür sanattan, ekonomik kalkınmaya ve altyapıya yönelik görüş ve önerilerini sunmak isteyen herkes destek sunabilecektir.  Bu haliyle de çalıştayımız tüm Sivaslıları kucaklamakta ve fikirlerine önem vermekte ve şehir içinde hep birlikte kafa yoralım vurgusunu bir kez daha ön plana çıkarmaktadır. Yeni yönetim anlayışıyla birlikte gelen yönetişim kavramı temel prensibimizdir. Birlikte ve etkileşerek ortaklaşa yönetme anlamında kullandığımız yönetişim bu çalıştayın da temel mantığıdır aslında. 2006 yılında Sivas´ta güzel bir çalıştay olmuş orada hedeflenen projelerin hemen hemen hepsi hayata geçmiş. Hayal bile olsa o hayallerimizi biz kâğıda dökelim.?

?DEDİKODUYU BİTİRMELİYİZ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, çalıştayla birlikte şehri gerek istihdam, üretim gerekse şehri standartları noktasında daha iyi yerlere taşıyacak proje ve yeni fikirlerin ortaya çıkacağını belirterek, ?Bu şehirde kim öne çıkarsa ona destek olmak, katkı sunmak şehre destek olmak, katkı sunmak olduğu algısını oluşturmak gerekiyor. İlimizde öncelikle dedikoduyu bitirmemiz gerekiyor. Bunun üstesinden geldiğimizde birçok sorunun da üstesinden gelmiş oluruz. Bu çalıştayın Sivas´ımıza yeni fikirler, yeni projeler kazandırılmasını temenni ediyorum. İyi niyetli bir süreç. Umarım beklenen katkılar sunulur. Umarım buradan şehri gerek istihdam-üretim noktasında gerekse şehrin standartları noktasında daha iyi yerlere, taşıyacak projeler ve fikirler ortaya çıkar. Çalıştay inşallah şehrimizi daha ileri taşıyacak bir adım olur. Şehir olarak bu tür fikirler çalıştaylar çok önemli ama şunu da yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu şehirde kim öne çıkarsa ona destek olmak, katkı sunmak şehre destek olmak, katkı sunmak olduğu algısını oluşturmak gerekiyor. Ancak ilimizde bunun tam tersi söz konusu. Yukarı çıkanı aşağı çekiyoruz. Bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Bu çalıştayla birlikte Sivas´a yeni bir ivme kazanacak adımı atmış oluruz? diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya da, çok büyük bir emekle ortaya çıkmış bir çalışma olacak olan çalıştayda, sözü olup söylemek isteyen herkesin bir araya geleceğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise, Vali Salih Ayhan´ın ilimize geldiğinde böyle bir çalıştaydan bahsettiğinde heyecanlandığını belirterek, ?Çalıştayla birlikte ilimizdeki birlik ve beraberlik daha artacak. Buna inancımız tam. Bir araya gelinecek ve var olan sorunların üzerine gidilerek çözülecek. Bundan sonra ben yaptım oldu değil, biz yaptık oldu mantığı güdülecek. Hep birlikte karar vereceğiz. Şimdiden ilimizin gelişmesi ve kalkınması adına çalıştayda alınacak kararların hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven de, çalıştayın sadece Sivas için değil Türkiye için çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü