USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ORTAK AKILLA ÇALIŞIYORUZ

ORTAK AKILLA ÇALIŞIYORUZ

ORTAK AKILLA ÇALIŞIYORUZ
16-10-2019 01:06
Google News

Uğur YİĞİT

31 Mart´ta yapılan seçimler sonrası belediye başkanı seçilen Hilmi Bilgin 6 aylık görevi süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Şehirde devam eden alt yapı, üst yapı ve diğer çalışmaları anlatan Bilgin hiçbir kurumun belediye yüzünden hizmet yapamıyoruz demesinin mümkün olmadığını ifade etti. Bilgin, ?Eğer Sağlık Müdürlüğü´nün bir mahalleye sağlık ocağı projesi var ve belediyenin imar uygulamasından dolayı gecikiyorsa ben bunu kabul etmem. İl göreve başladığım günden itibaren belediye başkan yardımcılarımıza ve müdürlerimize şu talimatı verdim.  Hemşerilerimizden gelen makul, haklı ve yasal her türlü talebi geciktirmeksizin yerine getireceğiz. Mevzuat bahanesine sığmayacağız. Yasalara uyacağız. Kanunlara uyacağız. Yasa dışı hiçbir işimiz olmayacak. Ama bunu yaparken de işi yapmamak adına mevzuat cevap vermiyor anlayışını ortadan kaldıracağız. Çözüm odaklı olacağız. Sağlık Müdürlüğümüzün parasının hazır olduğu ve imardaki sorunun çözülememesi nedeniyle inşaatına başlayamadığı 4 tane aile sağlığı merkezinin yerindeki imar sorununu çözdük ve sağlık müdürlüğüne teslim ettik. Aile Sağlık Merkezi ve sağlık ocağı yapmak belediye başkanının görevi değil ama belediye başkanı şehrim tüm alanında, tüm sathından sorumludur.? dedi.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Belediyenin görevlerinin sadece alt yapı yapmak, çöp toplamak, su akıtmak, park ve bahçe yapmak olmadığının altını çizen Bilgin, ?Eğer bir okulda eğitim sorunu varsa bu sorunun kaynağını bulacağız ve birlikte kovalayacağız. İmardan kaynaklanıyorsa belediye olarak ben düzelteceğim. Bütçeden kaynaklanıyorsa Ankara´ya gideceğiz bütçeyi oluşturup onu çözeceğiz. Valimizle, milletvekillerimizle, müdürlerimizle biz bu anlayışı şehre hakim kılmanın mücadelesini verdik ve başaracağımıza inanıyorum.? diye konuştu.

GELEN TALEPLERE YOK DEMEYECEĞİZ

Şehirde çok güzel bir ortak akıl kültürü oluştuğunu belirten Başkan Bilgin, ?Şehirde bütün kuruluşlar arasından çok güzel duyarlı bir birliktelik var. Biz inşallah bu dönemde hepimiz tüm kurum ve kuruluşlar kamu kaynağı kullanıyoruz. Bunları farklı şekilde farklı yerlere çekerek değil ortak paydanın Sivas olduğu, ortak paydanın Sivas´a hizmet etmek olduğu, ortak hedefin Sivas´ı büyütmek, Sivas´ı geliştirmek, Sivas´ı daha yaşanılabilir bir şehir anlayışı ile birlikte biz bunu valimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, milletvekillerimizle, sivil toplum örgütlerimizle bunu bu dönem ortaya koyacağız. İş yapmadan önce konuşacağız. Bir proje yapmadan önce projenin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini tartışacağız. Konuşacağız karar verildikten sonra da hep birlikte projenin hayata geçmesini sağlayacağız.  Haklı hiçbir talebe yok demeyeceğiz. Yapmamız gerekiyorsa kaynağı biz oluşturacağız, çözüm yolunu biz bulacağız ve sorunu çözeceğiz.  Maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Kaynağı biz buluruz. Yeter ki makul, mantıklı, uygulanabilir projeleri hayata geçirelim. İfadelerini kullandı.

YÜKSEK HIZLI TRENE HAZIR OLMAMIZ LAZIM

Yüksek Hızlı Tren ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve gecikme dolayısıyla vatandaşların sitemlerinin olduğunu aktaran Bilgin, ilimizi hızlı trene hazır haline getirmemiz gerektiğini ifade ederek şunları söyledi.

?Milletimiz geciktiği için sitem ediyor. Bir miktar gecikme var ama bu yapım aşamasındaki teknik sorunlardan kaynaklanan gecikmeler artık son aşamaya geldi YHT Sivas´a gelecek. Sivas ne yapacak hep birlikte valilik, belediye, sivil toplum örgütleri, esnafı, tüccarı, çarşısı, pazarı YHT´ye hazır olmamız lazım. Şehri o kültürle yaşayabilecek hale getirmemiz lazım. YHT´nin avantajı ne olacak. Ankara´dan, İstanbul´dan hemşerilerimiz Sivas´ı ziyaret etmek isteyenler trene binip 2 saatte buraya gelecek. Gününü geçirip akşam dönüp gidecek. Biz geçireceği o gün içerisinde şehir kültürü olarak buna hazır olup o turizm potansiyelini ve müşteri memnuniyetini sağlayacak bir anlayış ortaya koymamız lazım. Bunun da çalışmalarını şimdiden başlattık. Tanıtımını, ağırlaması için turlarla ve otelcilerle toplantı yapıyoruz. İnşallah şehri bu noktada hazır hale getireceğiz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü