USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ

OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ

OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ
15-02-2022 07:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Şubat ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Ocak ayı karar özetlerini okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Üyesi Cengiz Görgen, komite üyelerinin sorun ve sıkıntılarıyla ilgili bilgi verdi. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis Üyelerine, Yönetim Kurulu faaliyetleri ve Oda çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Birinci OSB’nin Cazibe Merkezi kapsamına alınması konusunda çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Mustafa Eken, “Valimiz, milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza hem teşekkür hem de Birinci OSB’nin Cazibe Merkezi kapsamına alınması için İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Akabinde durmadık, geçen hafta ORAN Kalkınma Ajansı’nın toplantısı vardı. Valimiz ve belediye başkanımız ile birlikte bu toplantıya katılarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasap ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile bir araya geldik. Sanayi Bakanımıza tekrar sıkıntı ve talepleri aktardık. Birinci OSB’nin Cazibe Merkezi kapsamına alınması içinde tekrar talebimizi ilettik. İnşallah ileriki haftalarda gidip tekrar yüz yüze konuşacağız. Birinci OSB ile ilgili talebimizi sürekli her platformda konuşacağız. Hep birlikte konuşacağız, birlikte hareket ederek başaracağız. Ayrıca geçen hafta Teşvikler Genel Müdürümüz buraya getirdik. Teşvikleri anlattık, 6’ncı bölge teşviklerini anlattık. Oda olarak bakanlığımıza bağlı genel müdürümüz ile üyelerimizi bir araya getirerek detaylı bilgi alma imkanı sağladık” dedi.

İHRACAT YAPAN ÜYELERİMİZE YENİ PAZARLAR OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sivas’ın ihracatını geliştirmek, üyelere yeni pazarlar oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Eken, “Kazakistan’a ilimizde üretilen ürünleri göndermeye başladık. Amacımız Sivas’ta üretilen ürünlerin yurtdışına direk olarak buradan gitmesi. İnşallah bununla ilgili de haftaya Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Chicago’da açmış olduğu Dış Ticaret Ofisi var. Burada üretilen ürünlerin direk Amerika’ya gitme imkanı var. İnşallah haftaya Perşembe günü yine sizlerle üyelerimizle bir araya geleceğiz. Burada üretilen ürünlerin Amerika’ya nasıl gönderileceği konusunda sizlere bilgi vereceğiz. İnşallah sanayicilerimiz ürettiği ürünleri TOBB ve Odamız aracılığıyla oraya ulaştıracak” şeklinde konuştu. 

MÜTEAHHİTLERİMİZİN TALEPLERİNİ BAKAN MUŞ’A İLETİLDİ

Kamuya işi yapan müteahhitlerin fiyat farkı talepleri konusunda Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüştüklerini ifade eden Başkan Eken, “Kamuda Fiyat farkı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yaptık, TOBB başta olmak üzere bakanlıklarımıza konuyu ilettik. Konuyla ilgili Bakanlıktan ve TOBB’dan görüş aldık. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile bir araya gelerek üyelerimizin talep ve beklentilerini ilettik. Daha önce de Medikal Sektörünün sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmiştik. Medikal sektörü arkadaşlarımız teşekküre geldiler. Bende onlara teşekkür ediyorum. Sıkıntılarını TOBB ve Bakanlığa taşıdığımızdan dolayı, çözüm bulduğumuzdan dolayı ve ödemelerin yapılmaya başlamasıyla ilgili bize teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASI ELEKTRİKTE İNDİRİMLİ TARİFE BEKLİYOR

Elektrik fiyatlarındaki artıştan iş dünyasının olumsuz etkilendiğini dile getiren Başkan Eken, “Geçmiş olduğumuz dönem sıkıntılı bir dönem. Elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselme ticaretimizi olumsuz yönde etkiliyor. Ben inanıyorum ki hükumetimiz buna tedbir alacaktır. Ben inanıyorum ki bahar aylarında daha rahat bir tablo önümüze çıkacaktır diyorum. Bununla ilgili girişimlerimizi oda olarak üyelerimiz için gerekli yerlere bildiriyoruz. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklarımız bizim talebimizi dikkate alırlar” dedi.

REKTÖR KUL, MECLİS ÜYELERİMİZE BİLGİ VERDİ

Bilim ve Teknoloji Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Meclis toplantısına konuk olarak Sivas’taki sanayici ve iş insanlarının yatırım yapabileceği 3 konuda bilgi verdi. Yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili sunum yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, teknoloji ve sanayi üretimi bakımından gelişmiş ülkelerde, üniversite-sanayi işbirliğinin kalkınmanın anahtarı olarak görüldüğüne vurgu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü