USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Osman YILDIRIM: ?BİZ KAZANDIK?

Osman YILDIRIM: ?BİZ KAZANDIK?

Osman YILDIRIM: ?BİZ KAZANDIK?
11-04-2018 07:59
Google News

İl Seçim Kurulu´nun 8.komite seçimlerini iptal etmesi nedeniyle Başkan ve Yönetim Kurulu seçimleri yapılamayan TSO´da 37 Meclis Üyesi´nden oluşan ekibiyle birlikte dün basın toplantısı yaparak gövde gösterisinde bulunan Başkan Osman Yıldırım, ?8 Gurubun 3 üyesini kazansalar ne olacak, işte manzara ortada, seçimi biz kazandık? dedi.

?BAŞKAN

OLMAYACAKTIM

 AMA..?

Meclis seçimlerinden 41 sandalye kazanarak çıktıklarını belirten Yıldırım,  28 üyede kalan karşı gurubun oyalama taktiğine girdiğini ve boşa kürek çektiğini vurgulayarak  ?İlk kez açıklıyorum; TSO  başkanlığına aday olmayacaktım, pasif bir görev alacaktım, TOBB´da daha iyi bir yer hedefliyordum. Ancak bu yapılanlardan sonra arkadaşlar adaylığımda ısrar ettiler, bende tekrar başkan olmaya karar verdim. Bize göre seçim bitmiş, başkan ve yönetim seçilmiştir? dedi.

?İTİRAZ ANLAMSIZDIR?

8.Gurup seçimlerine yapılan itirazın anlamsız olduğunu, bunu kamuoyunun taktirine bıraktığını ve bu gurubu kaybetseler dahi sonucun değişmeyeceğini vurgulayan Başkan Yıldırım, ?Kendi gurubundan bile çıkamayanın kur´adan medet umarak  başkanlığa talip olması çok düşündürücüdür. İtirazlar anlamsızdır, sonuç ortadadır? dedi.

Erhan CEYLAN/

İl Seçim Kurulu´nun itiraz nedeniyle 8.gurup seçimlerini iptal etmesi nedeniyle Başkan ve Yönetim Kurulu seçimleri yapılamayan Ticaret ve Sanayi Odası´nda, Başkan Osman Yıldırım 37 Meclis üyesinden oluşan ekibiyle birlikte dün basın toplantısı yaparak adeta gövde gösterisinde bulundu ve ?8´nci gurubun 3 üyesini kazansalar ne olacak, işte manzara ortada, seçimi biz kazandık? dedi.

1901 Yılında kurulan Sivas TSO´nun 1 Nisan´da gayet demokratik ve hoşgörü içerisinde  meclis üyeleri ve meslek komiteleri seçimini geride bırakmasına rağmen,  tarihinde görülmemiş bir itiraz süreci ve oyalama taktiği yaşadığını söyleyen Başkan Yıldırım,  ?27 kişiyle seçilen arkadaşlarımız neye güvenerek, hangi hesaplar içerisinde adaylıklarını açıklayarak seçim ortamını devam ettirmektedirler? Bizim buradaki arkadaşlarımızın hiçbir tanesi ne bir tarafa eğilir, ne bükülür, ne şantaja ne de başka bir şeylere boyun eğer. Tüccara ve esnafa, odaya ve meclis üyeliğine yakışır bir şekilde devam eder. Zaten farklı bir şekilde değerlendirerek bazı tekliflerde bulunmak, bazı şekilde gündeme getirmelerini sağlamak ne odamıza ne tüccar ne de Sivaslı Yiğido´ya yakışır. Bu nedenle kısa süre içerisinde seçimin bittiğinin kabul edilmesi gerekmektedir.?dedi.

?BİZ KAZANDIK?

?Bizim açımızdan seçimler bitmiştir. Seçimleri bizimle beraber yola çıkan arkadaşlarımız çoğunluğu alarak kazanmıştır?diyen Başkan Yıldırım, ? Artık önümüze bakarak Sivas için neler yapmamız gerekiyor buna bakacağız.Yeni meclisimiz yüzde 70´i kendine güvenen genç üyelerden oluşmaktadır. Kaldığımız yerden Sivas için en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz?diye konuştu.

?ORTADA USULSÜZLÜK YOK!?

İptal edilen ve 6 mayısta yapılması kararlaştırılan 8.Komite seçimleriyle ilgili herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını da belirten Başkan Yıldırım, ?Oylar eşit çıkmış, kur´a çekilmeliymiş, bir yanlışlık olmuş. Kendi gurubundan çıkamayan birisinin kur´a dan medet umarak başkan adayı olması etik değildir. Şimdi bizim seçimi tamamlayamamış bir il durumundan çıkmamız lazım. Özellikle çeşitli usulsüzlükler yapılıyor diye bunu kamuoyu ve basınla paylaşmak doğru değil. Ortada hiçbir usulsüzlük yok. Sivas´ın hiçbir tüccarı, iş adamı, odaya aday olan hiç kimse usulsüzlük yapmayı aklandan dahi geçirmez ve ben bunu hiç kimseye yakıştıramam.?dedi.

?7 MAYISTA BİTİRİRİZ?

Mayıs ayında yapılacak TOBB seçimleri öncesinde 6 mayısta 8.komite seçimlerini yaparak 7 mayısta Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu seçimlerini bitirmeyi hedeflediklerini de ifade eden Başkan Osman Yıldırım, ?TOBB ile görüşmelerimiz devam ediyor, oradaki konumumuza sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

BAŞKAN OLMAYACAKTIM AMA

Son 4 dönemden beri TSO´da başkan olan Yıldırım, bu dönem başkan olmayı düşünmediğini ilk kez açıklayarak, ?Biz aramızdan bir arkadaşımızı yönetim kurulu başkanı seçip, şahsım odalar birliğinde görevimi devam ettirmek, oraya daha çok zaman ayırabilmek için burada daha hafif bir görev, meclis başkanlığı veya üst kurul delegeliyle gitmek istiyorduk. Bazı arkadaşlarımızla bunu konuşmuştuk. Ancak yapılanlar, kaybetmelerine rağmen itirazlar ve oyalama taktikleri üzerine arkadaşlarımız beni tekrar yönetim kurulu başkanı olarak görmek istediklerine karar verdiler.  Bende arkadaşlarımın uzlaşmalarını karşılıksız bırakmayarak yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu belirtmek istiyorum.? açıklamasında bulundu.

?KİMLER NEDEN RAHATSIZ ??

TSO´da görev yaptığı süre zarfında Sivas için önemli hizmetlerde bulunduğunu,  Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm Bakanlar ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu hatırlatan Yıldırım, ?Sivas´ın sorunları ve taleplerimizi bu konum nedeniyle aktarmamız birilerini rahatsız mı etmiştir? KOSGEB, Kredi Garanti Fonu, UYAP ve ABİGEM gibi tüm kurumların odamızda faaliyete olması, 300 üyemize 28 milyon lira nefes kredisi verilmesi, Kredi Garanti Fonundan 3 bin üyemize 1 milyar lira kredi kullandırılması, İŞGEM´in Sivas´ta faaliyete geçmesi, akredite olarak odamızın Türkiye genelinde ilk 10´a girmesi, seçim öncesinde de odamızın işleteceği Teknoloji Lisesi ihalesinin yapılması kimleri neden rahatsız etmiştir, kime ne zararı vardır?dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü