USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

ÖZBELSAN ŞEHRE DEĞER KATTI - video

ÖZBELSAN ŞEHRE DEĞER KATTI - video

ÖZBELSAN ŞEHRE DEĞER KATTI - video
23-02-2019 07:58
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Özbelsan´ın geçmişten günümüze kadar önemli süreçlerden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Sivas´ın gerek istihdam noktasında, gerek üretim noktasında en büyük ve en önemli şirketlerinden birisi konumuna geldi. Özbelsan´ın sürekli büyüdüğünü görmekten Sivas´a değer kattığını görmekten ötürü mutluyuz? dedi.

Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özbelsan A.Ş´nin yeni idari bina ve tesislerinin açılışı yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi yanında kurulan tesislerin açılışına Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Özbelsan Genel Müdürü Şaban Kaya ile diğer protokol üyeleri ve Özbelsan çalışanları katıldı.

?YATIRIM ÇOK

ANLAMLI OLMUŞ?

Açılışta konuşan Vali Salih Ayhan, ?Özel sektörün alanına çok girmemek lazım. Ama piyasayı regüle etmek ve kaliteli iş çıkarmak için de bu tür yapılar çok önemli. Şehre hizmet eden büyük kurumların mutlaka bu tür enstrümanları olması gerekir? dedi.

Özbelsan´ın geçmiş hikâyesinin çok önemli olduğunu ve Özbelsan´ın açılımının ?Özel İdare Belediye A.Ş.´ olduğunu belirten Vali Ayhan, ?Özbelsan´ın güzel bir başarı hikâyesi ve grafiği var. Bu anlamda da tebrik ediyorum. Bu tür yapılar pratik yapılardır. Yönetim bütünlüğü açısından da böyle bir yatırım çok anlamlı olmuş. Şimdi Belediyemiz buraya tesislerini getirdi. Biz de inşallah Özel İdare olarak yakında Makine İkmal Müdürlüğümüzü taşıyacağız. Şehrin içerisinden bu tür kurumların çıkması çok önemli. Hem şehri rahatlatıyor, hem de şehrin büyümesine katkı sağlıyor. Ben hizmetlerinizden ötürü çok teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

?ÖZBELSAN İYİ BİR

KONUMA GELDİ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Öncelikle hizmete açacağımız tesislerimizin hem Sivas´ımız hem de Belediye´miz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Özbelsan şirketimiz geçmişten bugüne gerçekten de önemli süreçlerden geçti. Hamdolsun bugün itibariyle Sivas´ın gerek istihdam noktasında, gerek üretim noktasında en büyük ve en önemli şirketlerinden birisi konumuna geldi? dedi.

Özbelsan´ın Sivas´a büyük bir değer kattığını belirten Başkan Aydın, ?Özbelsan öyle bir değer ki eğer bu iyi yönetilemez veya yanlış yönetilirse hem kendisini hem de Belediye´yi batırır. Ama iyi yönetildiği zaman sürekli büyür. Kendini de kurtarır, Belediye´yi de kurtarır, Sivas´a da büyük değer katar? ifadelerini kullandı.

?SİVAS´A DEĞER KATTI?

Özbelsan´ın sürekli büyüdüğünü görmekten ve Sivas´a değer kattığını görmekten ötürü memnun olduklarını kaydeden Başkan Aydın, ?Belediye hizmetlerinde daha ekonomik, daha kaliteli yapması noktasında büyük katkılarının olduğunu belirtmek isterim. Biz Özbelsan´ı Belediye´nin bütün işlerinde rekabet ortamı oluşturmak, maliyetlerimizi daha aşağı çekebilmek adına çok verimli bir şekilde kullandık. Eğer Özbelsan şirketimiz olmasaydı, emin olun Sivas´ta yapmış olduğumuz birçok projenin maliyeti çok daha yüksek olacaktı. Özbelsan her firma gibi ihalelere girip, bizden de iş aldı. Kesinlikle hiçbir ayrıcalık tanımadık. Ama rekabet ortamı oluşturduğu için belediyemize önemli oranda katkıları oldu? şeklinde konuştu.

Özbelsan´ın Belediye´nin birçok projesine katkı sunduğunu belirten Belediye Başkanı Aydın, ?Sadece Belediye´nin işleri değil, Sivas ve diğer şehirlerde de birçok projelerde yer aldı. Özellikle kent mobilyaları ve beton yapıları fabrikasını Özbelsan bünyesinde kurduk. Bu Belediyemiz açısından çok önemli, stratejik bir projeydi. Emin olun yaptığımız yollarda, parklarda eğer bu kadar çok iş yaptıysak, burada bu fabrikanın katkısı olmuştur? diye konuştu.

?TÜM BİRİMLER TEK ÇATI

ALTINDA TOPLANDI?

Özbelsan Genel Müdürü Şaban Kaya ise Özbelsan´ın işleyişi ile bilgi vererek, ?2004 yılında görev geldiğimizde Özbelsan´ı adeta kapısına kilit vurulmuş şekilde devralmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada Özbelsan çok daha iyi yerlere geldi? dedi.

Tüm Özbelsan birimlerini tek çatı altına topladıklarını kaydeden Genel Müdür Kaya, ?Biz görev geldiğimizde sahasında bir kamyon kum yok, çimento yok. Hatta beton santralini satışa çıkardıkları halde satamamışlardı. Bizim dönemimizde iki tane pompa ve dört tane de mikser alarak, faaliyete geçirdik. Ayrıca taş fabrikasını da tekrar aktif hale getirdik. Yeni yaptığımız bina 10 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 9 milyon liraya mal oldu. İnşallah bundan sonraki dönemde de burada tüm Özbelsan birimleri buradan hizmet verecek? diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek, yeni tesislerin açılışı yapıldı. Vali Ayhan ve Belediye Başkanı Aydın, iye diğer davetliler tesisleri gezdi.

Her geçen gün kendisini yenilemeyi sürdüren Özbelsan´ın yeni yerleşkesi 3 ayrı yapıdan oluşuyor. Tesislerde; 4 katlı idari bina, ekmek fabrikası, kent mobilyaları fabrikası, demir doğrama atölyesi, yemekhane ve kapalı otopark bulunuyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü