USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖZEL İMTİYAZ YOK

ÖZEL İMTİYAZ YOK

ÖZEL İMTİYAZ YOK
18-08-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gazeteci Ali İzgi´nin sunduğu ?7 Gün Hayat´  programına katılarak 15 aylık görev süresince yapılan çalışmaları anlattı. İzgi´nin sorularını yanıtlayan Başkan Bilgin, devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Belediye sosyal tesislerinin lokanta kısmının kapalı olmasına açıklık getiren Başkan Bilgin, pandemi nedeniyle esnafa destek olmak adına sosyal tesisleri normalleşme sürecine rağmen açmadıklarını ifade etti. Başkan Bilgin, ?Lokanta kısmımız kapalı pandemi süreci yaşandı. Lokantacı esnafımız yaklaşık 4 ay pandemiyle mücadele sürecinde önce sağlık dedi. Sonuçta esnafımız sıkıntılar yaşadı. Sivas esnafının yazın en büyük geliri gurbetçidir. Pandemi nedeniyle bu konuda da hareket kısıtlaması var. Bizim de tesisimizin açılmamasın nedeni esnafımıza destek olup pandemiden daha az etkilenmeleri için tesisimizi açmadık. Kapalı kalınca şehir tartışıyor, konuşuyor. Açmamızın tek nedeni esnafımıza destek olmaktır. ? dedi.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Başkan seçildikten sonra belediyeye personel alımı yapmadıklarını ancak bazı birimlerde personel ihtiyacı ortaya çıktığını söyleyen Başkan Bilgin,?15 aylık görev süremde personel alımı yapmadık. Son 1 hafta içerisinde temizlik birimimiz ve park bahçe müdürlüğümüzün ihtiyacı ortaya çıktı. O konuda bir alım yapacağız. Temizlik ve park bahçelerde çalışacak istisnai olarak da emekli olan personelin yerine de alım yapacağız. Alımlarda kriterlerimiz ihtiyaç sahibi, nitelikli, vasıflı personel, evli, çocuk sahibi, askerlik durumu, sağlık durumu gibi şartlarda şehrin ihtiyacı olan kesimlerden personel almayı planlıyoruz. Belli bir gruba, belli bir kesime kontenjan verildiği gibi bir durum yok. ? diye konuştu.

PERSONELİ RANTABL KULLANMAK İSTİYORUZ

Başkan Bilgin, ?Temel kriterimiz ihtiyaç sahibi olacak ve yapacağı işe vasıflarının uyması gerekiyor. Herhangi bir sınıfa herhangi bir gruba özel imtiyaz yok. Benim temel misyonum mevcut belediye içerisindeki personelleri rantabl olarak kullanmak belli bir müdürlükte fazla bir yığılma varsa oradaki yığılmayı farklı bir birimlere alarak personeli daha rantabl çalışacak bir sistemle götürmek çünkü belediye bütçesi belli personelinde maaşını ödüyorsun, yatırımları da oradan yapıyorsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü