USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel'den Erken Seçim Çıkışı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özel, "İktidar politikaları bu şekilde devam ederse erken seçimi millet ister. Önünde kimse duramaz. Bu kadar net" dedi.

Özgür Özel'den Erken Seçim Çıkışı
04-06-2024 15:27
SİVAS
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özel sözlerine, Kayseri'de düşen eğitim uçağındaki şehitlere başsağlığı dileyerek başladı. Özel, "Maalesef sabah kötü bir haber aldık. Kayseri'de eğitim uçağı düştü. İki şehidimiz var. İki şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine, Hava Kuvvetleri'ne, TSK'ya ve milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyorum" dedi.

ESKİ İYİ PARTİLİ AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI

Özgür Özel, CHP'ye katılan isimleri rozet takarak grup toplantısına başladı. Prof. Dr. Murat Kahraman, Atatürk gençliğinin yurtdışına gitmeyi bir seçim daha ertelediklerini aktardı.

Öte yandan İYİ Parti'den istifa eden DEİK Türkiye İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Aykut Kaya, kızıyla birlikte CHP'ye katıldı. Kaya'nın ve kızının rozetini Özgür Özel kürsüde taktı.

"BİZ ESKİ DOSTU HİÇ DÜŞMAN BİLMEDİK"

Özel'in sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Birileri CHP ile kavga etmek istiyor olabilir. Biz eski dostu hiç düşman bilmedik, bilemeyiz. Seçim döneminde hemen önce hemen sonra İYİ Parti’den CHP’ye katılmak isteyenler oldu. Sayın Genel Başkan, ismini de verebileceğim hala milletvekili, Meral Akşener 'Seçim öncesi böyle bir şey olmazsa iyi olur' dediler biz aylarca bekledik. Biz bekledik ama şöyle şeyler de yaşadık örneğin, bizden adaylaşamayan bütün belediye başkanlarına listelerde yer verildi kanuna da aykırıydı. YSK düşürdü.

Biz Bilecik Belediye Başkanımızı ittifakla seçmiştik. Seçime 1,5 ay kala Ak Parti ile birlikte Melek Mızrak Subaşı düştü onu Bilecikliler bu sefer çok yüksek bir oyla seçtiler. Seçim sonrası ilçe seçim kurullarında itirazlarımızda Ak Parti ile, MHP ile birlikte oylar kuruldu hepsine de aynı diyalog kanallarından söyledik sustuk bekledik. bugün arkadaşlarımızla görüşen son çayını benimle beraber içen, Atatürkçü cumhuriyetçi birisi baba ocağına dönüyor diye CHP ile kavga etmeye çalışanlara şunu söylüyorum. Ben iktidar dışında iktidar sorumluluğunu taşıyanlar dışında kimseye muhalefet etmem, siz istiyorsunuz diye de sizinle kavga etmem.

"MUHTAR KADAR OY ALDI"

Grup Başkanvekillerimin bir tane mevkiidaşı çıkmış ileri geri konuşuyor. Ona hatırlatın, o ileri geri konuşmaları seçimden önce de yaptı, Büyükşehir’e aday oldu bir muhtar kadar oy aldı memleketinden bir muhtar kadar oy alıp ondan sonra büyük büyük laflar edip halen daha nezaket sınırlarını aşmasın ama eğer aşacak olursa da ona tüketecek nefesimiz yok seçim öncesi olduğu gibi seçimden sonra da bizim bütün gücümüz iktidarı eleştirmek ve Türkiye’de bu iktidarı değiştirmek üzeredir bunu da bilsinler.

TEKRARLANAN SEÇİMLER

3 seçimde iddia koyduk Kırklareli Büyükkarıştıran ve Kayseri Pınarbaşı’nı kazandık. Ve bir şey daha görülmüş oldu, siz ne yaparsanız yapın İstanbul’da Ekrem Başkan’ın kazandığı ilk zaferi kabul etmeyip seçimi yenilediğinizde de, Pınarbaşı’nda herkesin gözü önünde oldu hakimlere hakaretler fiziki müdahaleler orada adeta terör estirmeler baskıyla seçimi iptal etmeler, Pınarbaşı ne dedi, zorbalığa başkanımı yedirmem dedi.

HAKKARİ KAYYUMUNA TEPKİ

Yerel seçimlerde seçmen kararını verdi, Hakkari’de de Mehmet Sıddık Akış seçildi. Dün görevden alındı, yerine kayyum atandı. Dava 14 yıllık bir mesele ve iddianameyi hazırlayan savcı şu anda FETÖ’den firarda. Dün yeni bir soruşturma açılıp, belediye başkanı yeni bir soruşturmadan gözaltına alınıyor. Suçu nedir bilmiyoruz. Gizlilik kararı var deniliyor. Suçu varsa elbette cezalandırılır ama yöntemi bellidir.

"MİLLETİN İRADESİNE SAYGILI OLMAYANIN GÖNÜLDE YERİ OLMAZ"

14 yıldır yargıla, tutuklama. Milletvekili olduğunda temiz kağıdı ver, belediye başkan adayı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Bu, Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Kayyum atamak halkın iradesine saygısızlıktır. Suçu varsa yargılanır. Tutuklu yargılanırsa belediye meclisinden yerine bir isim seçilir. Milletin iradesine saygılı olmayanın gönülde yeri olmaz"

AYM KARARI

Dün akşam yayınlanan bir AYM kararı var. AYM kararı. AYM kararları yargılamaları bugünlerde herkesin dilinde. Anayasa herkesin dilinde ben de yemin ederken Anayasa’ya göre ediyorum Sayın Erdoğan da öyle AYM başkanı da ona göre ediyor yetki kullanıyor Yargıtay başkanı da öyle. Burası hukuk devleti ise Anayasa’ya uyacağız. Anayasa’ya aykırı kanun ya da kanun hükmünde kararname ya da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP’nindir. İkinci grup olarak da CHP’nin dir. Bu rejim 16 Nisan referandumunda rejime kast eden bir Anayasa değişikliğinin OHAL şartlarında oya sunulmasıyla başladı. İlk yapılacak seçimden önce yetki kanunu çıkarıldı. Yetki kanunu seçime kadar kullanılmadı. Seçimden kabine atanan kadar önceki yetki kanununa dayanarak yasal boşlukla ve kanun sınırlarını aşarak kanun hükmünde kararnameyle 703 sayılı devlet baştan aşağı dizayn edildi. Durun dedik yapmayın dedik Anayasa’ya aykırı dedik. Dediler ki AYM’ye gidin. 60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 gün inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları AYM 6 yılda inceledi.

"CHP İKİ AYDA ARAŞTIRIP YAZACAK, 6 AYDA BAKIP 1 YIL SÜREYLE İPTAL EDECEKSİN"

O sırada Cumhurbaşkanlığı kabinesi atandı, bakanlar atandı, rektörler atandı, üstüne bir seçim daha yaşandı, yeni işler yapıldı beyefendiler kararı verdiler, Bakın AYM kararı belediyelerin cumhurbaşkanı kararıyla kurulmasından Adalet Bakan yardımcısının HSK’da doğal üye olmasına rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasından TRT’ye bedelsiz taşınmazların devredilmesine TRT’nin özel şirket kurmasına, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın atanması gibi düzenlemelerin tamamını iptal etti. TSK rütbeleri, din işleri yüksek kurulu kamu kurum ve kuruluşların istihdam edilen tüm personel huzur hakkı ödemeleri, ek gösterge, uyuşmazlık mahkemeleri Yargıtay’ın yapısı siyasi parti gruplarına ilişkin düzenlemeler, tüm düzenlemeler, ne kadar kurum varsa, ekonomik sosyal konseyin yapısının değiştirilmesi dahil. RTÜK Genel Müdürü’nün maaşını belirlenmesi, RTÜK’ün şirket kurmasına kadar devlette yaptıkları her şeyi iptal etti. Her şeyi. 1 yıl da zaman verdi. CHP iki ayda çalışacak dört dörtlük yazacak. 6 ayda bakacaksın üstüne de 1 yıl sonra yürürlüğe girmek üzere bunları iptal edeceksin.

"TÜRKİYE’NİN KOLONLARI KESİKTİR"

Dün akşam itibari ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolonları kesiktir, kirişleri kırıktır, temeli kumdandır. Devleti sakatlamışlardır. bu devletin bu hale getirilmesinde Ak Parti ile MHP’nin Anayasa tanımazlığı sebeptir bunu söylemeye devam edeceğiz.

"KARARI VERENLER ERDOĞAN’IN ATADIĞI HAKİMLER"

Tayyip Bey, soruyorum. Yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. CHP haklı diyor. Hukuk varsa yapamazsın diyor. O kanunla bu işler olmaz diyor. Ve CHP’ye AYM’ye giriyor eleştirenler. 270 sayfa iptal var memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği gözler önüne serilmiştir. Bundan sonra kimse çıkıp da yüksek perdelerden efendim AYM’ye aykırıysa girersiniz. 6 yıl duruyor. 1 yıl da süre veriyor. Çoğu zaman için birden fazla hükümetin sığdığı bir dönem devlet Anayasa’sız yönetiliyor. bunu kim söylüyor? Ben mi söyledim? Ben mi atadım… Birisi hariç… birisini Sayın Abdullah Gül geri kalanını Recep Tayyip Erdoğan atadı. Ve atadığı hakimler dahil kuralsızlığı tarih önünde buna Anayasa uygundur diyemedikleri için 6 yıl bekliyorlar. Ama şu görüldü ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen bu ucube sistem kökten hukuksuzdur. Kökten Anayasa’ya aykırıdır. Yapılan uyum kanunlarının hepsi yetkisizdir ve 1 yıl içinde Meclis’te Anayasa’ya uygun kanun olarak çıkmazsa devlet bir başına kolonsuz temelsiz kalacaktır. Bu yüzden Anayasa istemek için önce mevcut Anayasa’ya uymak üzerine yemin edilen Anayasa’ya sadakat göstermek, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekmektedir.

"DEPREM BÖLGESİNDE ORTA HASARLI EVLERİ OLANLAR MAĞDUR"

Deprem konutlarının bir senede yüzde 12’si verildi. Oysa bir yılda hepsi verilecekti. Orta ve az hasarlı olanlar var. Onlar konutlarını güçlendirdiler, bütün paralarını verdiler, bankadan kredi aldılar. Ama şimdi Hatay’da 7 ilçede, sen her şeyi yaptın ama sana başka yerde konut vereceğiz burayı da rezerv alan yapacağız diyorlar.

Depremde canını kurtaranlar evini kurtarmanın peşinde, adalet peşinde olan aileler var. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden ve onları bu dünyada bir başına bırakanların adalet isteği var.
Tek istekleri adaletsizlikleri halkın duyması.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ”

Depremzedeler Ezgi Apartmanı için adalet diyor. 4 yıl sonra kolonlar kesildi deyip ihbar alan, kontrol edildikten sonra bir şey yok yaşayın burada dediler. Sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını istiyoruz.

Geçtiğimiz yıl görevinden istifa etmesine rağmen, bir teleferikte bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Antalya Kepez Belediye Başkanı içeride tutuluyor. 150 kişiyi yerin altına gömen Palmiye Sitesi’nin imza yetkilisi İstanbul depremi önlesin diye, İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderiyor. Çünkü o AK Partili yandaş bir bürokrat.

Firarilerin yakalanması için Kırmızı Bülten istendiğinde meşhur ve hiçbirimizi beğenmeyen bir avukat, Ezgi Apartmanı’nın sorumlularının avukatı, azarlıyor anneleri, ‘Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz’ diyor. Kimseyi beğenmiyor, hepimizi eleştiriyor sana da yazıklar olsun kardeşim sana da yazıklar olsun.

(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü