USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PARAYI BASTIRIP ALDI

PARAYI BASTIRIP ALDI

PARAYI BASTIRIP ALDI
03-11-2018 07:59
Google News

Türkiye´de tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu 300 milyon bedel ile İl Özel İdareden Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü´ne devredilecek. Yurdun devredilmesi İl Genel Meclisi´nde oy birliğiyle karara bağlandı. Önümüzdeki günlerde ise protokol düzenlenecek.

ÖZ KAYNAKLAR KULLANILDI

İl Özel İdaresi tarafından yapıldıktan sonra Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü´ne kiralanması planlanan 10 bin kişilik öğrenci yurdunun yapımında öz kaynaklar kullanılmış, İller Bankası´ndan 20 milyon lira, Ziraat Bankası´ndan ise 150 milyon lira kredi çekilmişti. Toplamda 232 milyon 212 bin liraya mal edilen devasa yurdun satılması, İl Genel Meclisi´nin dünkü oturumunda masaya yatırıldı.

İDARE FAİZDEN KURTARACAK

İl Meclisi Kasım ayı toplantılarının ikinci oturumunda söz alarak öğrenci yurdu devri ile görüşlerini dile getiren BBP´li Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç, Sivas´ın hatta Türkiye´nin en büyük projelerinden biri olan öğrenci yurdunun devredilmesinin İl Özel İdareyi önümüzdeki bir süreçte kredi faizi gibi sıkıntılardan kurtaracağını söyledi.

Erhan CEYLAN/

İl Genel Meclisi, Türkiye´de tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu´nun Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü´ne devredilmesini görüştü.

İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda Meclis Başkanvekili Ferhat Ünsal Başkanlığı´nda dün toplanan meclis, öğrenci yurdunun Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü´ne 300 milyon bedel karşılığında devredilmesini oy birliği ile karara bağladı. Önümüzdeki günlerde KYK Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol gerçekleştirilecek.

ÖZ KAYNAK KULLANILDI,

232 MİLYON LİRAYA MAL EDİLDİ

Kardeşler Mahallesi´nde 310 bin metrekare alana yapılan, 8 yurt bloğu, 4 sosyal tesis, 1 yaşam merkezi, 2 açık fitness alanı, 4´ü açık 6 basketbol sahası, 2 kapalı tenis kortunu bünyesinde barındıran 178 milyon 900 bin lira ihale bedelli 10 bin kişilik öğrenci yurdunun KDV dahil 232 milyon 212 bin liraya mal edildiği açıklandı.

Öğrenci yurt projesi hakkında meclis üyelerine bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Alparslan Ceyhan, yurt projesi kapsamında İdarenin öz kaynaklarının yanı sıra İller Bankası´ndan 20 milyon lira, Ziraat Bankası´ndan ise 150 milyon lira kredi alındığını, Ziraat Bankası´ndan çekilen 150 milyon liralık krediden 100 milyon lirasının ise harcandığını kaydetti.

Ceyhan, ?Kredi Yurt Kurumu ile yapmış olduğumuz bir sözleşme gereği yükseköğrenim öğrencileri için 10 bin kişilik bir yurt yaptık ve bu yurt tamamlanmak üzere. Yapmış olduğumuz protokol gereği yurdu kiraya verecektik. Ancak Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bizden 300 milyon lira bedel satın alma talebi oldu. Satın almayla ilgili kamulaştırma kanunu 8. Maddesine göre fiyat tespitinde bulunuldu. Meclis kararının ardından sözleşme yapıp protokol ile devredeceğiz? dedi.

KULMAÇ; DEVİR DOĞRU BİR KARAR

10 Bin kişilik Öğrenci Yurdu´nun KYK Genel Müdürlüğü´ne devredilmesiyle ilgili söz alan BBP´li Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç, yurt projesi yapımında İl Özel İdare´nin öz kaynaklarının kullanıldığı, bankalardan ise kredi çekildiğini belirterek, ?Kredi Yurtlar Kurumu burada maliyeti kendilerine göre hesaplamışlar. Ortaya da bir rakam çıkarmışlar. İl Özel İdare´nin önümüzdeki bir süreçte zarar etmesinden kurtarılması adına bugün belirtilen fiyat üzerinden devredilmesinde fayda vardır diye düşünüyorum. Ancak bu kadar uğraş, öz kaynaklar, kredi, var olan bazı işlerin aksamalara neden olmasına rağmen, bunları bertaraf edebilecek bir karşılık, bedel alabilecek miyiz? Bunu da tartışmak lazım. Çünkü arada 60-70 milyon liralık bir fiyat farkı var ve bu fark çekilen onca eziyet iş yüküne değecek mi?? diye konuştu.

            ?İDARENİN MENFAATLERİNİ KORUMALIYIZ?

            AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fikret Yıldırım ise toplam maliyeti 232 milyon lira mal edilen 10 bin kişilik öğrenci yurdunun 300 milyon lira bedelle KYK Genel Müdürlüğü´ne devri konusunda, İl Özel İdare´nin menfaatlerini korumak zorunda olduklarını vurguladı. Yıldırım, ?Bizim maliyetimiz, yapım sırasındaki banka faizleri, arsa bedeli ortada? diyerek kararın buna göre verilmesini istedi.

Yapılan görüşmelerin ardından İl Genel Meclisi, 10 bin kişilik öğrenci yurdunun KYK Genel Müdürlüğü´ne 300 milyon lira bedelle devredilmesini oy birliği ile karara bağladı. Önümüzdeki süreçte KYK Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol gerçekleştirilecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü