USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

PRİM YÜKÜ AZALTILSIN

PRİM YÜKÜ AZALTILSIN

PRİM YÜKÜ AZALTILSIN
20-12-2018 07:59
Google News

Esnaf ve Sanatkarların ekonomik sıkıntılar ve piyasa durgunluğu nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Köksal, ?Esnafımızın durumu göz önüne alınarak sigorta primlerinin yüzdesi aşağı çekilmeli, prim yükümüz hafifletilmelidir? dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ekonomik sıkıntı ve piyasadaki durgunluğun göz önüne alınarak işveren esnaflar üzerindeki SGK prim yükünün azaltılması çağrısında bulundu.

Ekonomik yönden zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan ve yıl sonuna gelinmei nedeniyle esnafların kirasını dahi ödemekte zorlandığını vurgulayan Başkan Köksal, ?Esnaf ve sanatkarlarımız, brüt asgari ücretin yüzde 34,5 oranındaki sigorta primlerini ödemekte güçlük çekiyor. Vergi, sigorta, dükkan kiraları esnafın maliyetini daha da artırıyor. İstihdam sağlayan birçok esnafımız piyasada yaşanan gelişmeler ve durgunluk deneniyle zorlanmaktadır. Esnafımızın durumu göz önüne alınarak sigorta primlerinin yüzdesi aşağı çekilmelidir. Primlerin düşürülmesi halinde işsizlik azalacak, kayıtlı istihdam sayısı da artacaktır. Devletimiz prim oranlarını düşürerek esnafımıza yardımcı olmalıdır? dedi. 

Esnaf ve sanatkârların her yıl artan primler karşısında ödemekte zorlandığını dile getiren Köksal, sigorta primlerinin her yıl asgari ücrete göre arttığını, esnafın kendi ve yanında çalıştırdığı elemanının sigortasını ödemekte güçlük geçtiğini belirtti.

PRİMLER DÜŞERSE

TAHSİLAT ARTAR

2019 yılına yaklaştığımız bugünlerde asgari ücretin artacağını, buna bağlı olarak primlerde de artış yaşanacağını kaydeden Köksal, ekonomik olarak sıkıntı yaşadığımız ve en fazla esnafın etkilendiği piyasada sigorta primlerinin aşağı çekilmesi halinde kayıt dışı istihdamın ve işsizliğin önüne bir nebze de olsa geçileceğini dile getirdi.

Köksal, ?Esnaf ve sanatkârlarımız kendi imkânlarıyla devlete yük olmadan ayakta kalmakta ve esnaflık hayatını devam ettirmektedir. Kazancı ile ailesinin geçimini sağlarken, vergi ve sigortasını da ödemekte üçlük çekmektedir. Eğer sigorta prim oranları düşürülürse hem işverenin hem de işçinin prim yükü azalır. Daha fazla kişi istihdam edileceği için SGK´nın sigorta primlerinde elde ettiği tahsilatta artar. Daha önemlisi işsizlik üzerindeki maliyetlerde azalır? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü