USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PROBLEM ÇÖZÜLDÜ HEDEF NE?

PROBLEM ÇÖZÜLDÜ HEDEF NE?

PROBLEM ÇÖZÜLDÜ HEDEF NE?
01-12-2022 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Son günlerde Eski Sanayi Sitesi projesi ile ilgili ortaya atılan iddialara ön blok mülkiyet sahipleri tepki gösterdi. Eski Sanayi Sitesi ön blok mülkiyet sahipleri adına yetkili olan Ali İhsan Sümbüloğlu, Ceyhun Kalkanlı imza toplamaya başladı. Ön blokta bulunan 25 hak sahibi hiçbir mağduriyetlerinin olmadığını sorunun çözümü için emek veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür etti.

10 YILDIR HAKKIMIZI BİZ SAVUNDUK

Atatürk Caddesi’ne cepheli 1292- 1293- 1294- 1295 adalardaki mülkiyetleri bulunan hak sahipleri olduklarını söyleyen Ali İhsan Sümbüloğlu, “10 yılı geçen bir süredir kentsel dönüşüm adı altında, işyerlerimiz çeşitli plan ve projelerle hedef haline getirilmiş bulunmaktadır. Bizim bilgimiz dışında mülkiyetlerimiz üzerinde her türlü hesap yapıldı. Tüm bu hesaplara karşın birlik halinde haklarımızı savunduk. Tüm tehdit ve yaptırım uygulamalarına hukuki haklarımızı kullanarak karşı durduk. Çok zor günler geçirdik. Komşular arasına sokulmaya çalışılan tüm nifaklara dahi göğsümüzü siper ettik. Şu andaki projeye tüm hak sahipleri yüzde 100 rıza göstermiş ve imza atmış bulunmaktadır. Bizlerin ‘hak kaybediyoruz figanı’, belediyemizde karşılık bulmuş, mahalli idare kendi mülkiyetlerinden doğan haklarını sosyal donatı alanlarına, okul ve sağlık ocağı binalarına ve yeşil alanlara bırakarak şehir adına fedakarlıkta bulunmuştur. Kaldı ki, hak arama çalışması gerekirse, 10 yıldır olduğu gibi kendi hakkımızı kendimiz savunabilecek kabiliyet, varlık ve akıl yetilerine sahibiz.” dedi.

ŞEHRİMİZİN ZARARA UĞRATILMASINA KARŞIYIZ

Gelinen durum tamamen uzlaşı kültürü içerisinde, karşılıklı bir takım özverilerle oluşturulduğunu aktaran Sümbüloğlu, “Mülkiyetlerimiz bir kıymet bulmuş ve ortak rıza ile sözleşmeler, yüzde 100 katılımla imza altına alınmış, noter işlemleri ve tapu devirleri yapılmıştır. Tüm hak sahiplerimiz yıllar süren kayıplarını da telafi edebilmek adına, iş yerlerine kavuşmayı heyecanla beklemektedir. 10 yıldır sekteye uğrayan, maddi ve manevi tüm zararlarımızın giderilmesi için, inşaatlar bir an önce tamamlanmalı ve esnafımız vasıtası ile Sivaslı’nın hizmetine sunulmalıdır. Bir takım sindiremediğimiz ve düşünmek dahi istemediğimiz şahsi hedefler uğruna hak sahiplerimizin ve şehrimizin zarara uğratılmasına karşıyız. Tek talebimiz ve duamız mülklerimizin inşaatının hızlı bir şekilde amasız, fakatsız tamamlanıp, bizlere devrinin gerçekleştirilmesidir. Bizler siyasi hiçbir hedefi olmayan, hiçbir siyasinin de malzemesi olmayacak, işinde gücünde, asıl mülkiyetlerine kavuşamazsa veya kavuşma süresi uzarsa, mağdur duruma düşecek esnaflarız. Böyle bir durumla karşılaşırsak, buna sebep olanlardan elbette ki hesabımızı da soracağımızın bilinmesini isteriz. Bu çalışmalarda 80 dönümlük adanın, ön arka diye ayrım yapılmadan ama konumlarına göre yapılandırarak bir an önce meselenin haksızlığa meydan verilmeden çözümünden yanayız. Proje bir bütün olarak bakıldığında birbirini tamamlayan unsurlarıyla, şehrimize yakışacaktır. Bütün arzumuz ve temennimiz budur.” şeklinde konuştu.

Projenin Çevre ve İklim ve Değişikliği Bakanlığı onaylı olduğunu ve imara aykırı herhangi bir durumunda söz konusu olmadığını ifade eden hak sahipleri projenin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü