USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projelerin Açılış Yılı Olacak

Sivas Belediyesi bölgedeki trafiği rahatlamak için hayata geçirdiği Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu Projesini tamamladı. Erzincan çevre yolunu stadyum ve okullar bölgesine, buradan da üst geçit projesi ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na ulaştıracak olan proje bölgedeki trafik sorununu çözecek. Bulvarda oluşturulan kavşakla yolun devamı Buhara Caddesi ve daha sonra ise şehrin kuzeyine kadar uzanacak.

16-08-2023 16:23
SİVAS
Google News

Arife DEFNE ARSLAN

110 milyon lira maliyetle yapılan Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu Projesi’nin açılışı yapıldı. Sivas’ın trafik sorununa çözüm olacak projelerden bir tanesi olan projenin açılışına Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrin sorunlarını ortak bir iradeyle hızla hayata geçirmek adına ilk günden itibaren irade ortaya koyduk ve hızla yapım işlerine başladık. Allah'a şükürler olsun 4,5 yılın sonunda inşallah stadyum yanı, yol ve üst geçit açılış programıyla birlikte bu sene açılış senesi parolasıyla birlikte şehrimize kazandırdığımız projelerin birer birer açılışlarını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Hizmet anlayışımız eser siyaseti, hizmet siyaseti üzerine odaklanmış ve bunu yaparken de şehrin tüm dinamikleriyle görüşerek, şehrin ihtiyacı olan hizmetlerini ve öncelikleri doğru belirleyerek hayata geçirelim dedik zorlu bir dünya 4,5 sene geçti. Görev yılımızın ilk yılı tamamlanmadan önce yayınlanıp kavuran etkisi altına alan pandemiyle karşı karşıya kaldık. Daha sonra onun ortaya çıkacağı farklı etkiler ve bu yıl da 6 Şubat depremi hepimiz etkiledi ama hizmet ve eser öncelikli bir siyaset anlayışımızla birlikte ve zamanında planlamamız ve işe başlamamızla birlikte milletimize söz verdiğimiz hizmetlerin inşallah bu sene hepsinin açılışını gerçekleştireceğiz ve milletimizin hizmetine sunacağız. “ dedi.

Hizmetleri projelendirirken ve önceliklerini belirlerken şehrin önceliklerini esas aldıklarını ifade eden Başkan Hilmi Bilgin, “Bunları belirli bir gruplar altına toplayarak birer birer hayata geçirdik. Bunlardan en önemli projelerimiz ulaşım projeleriydi ve bugün de onların en önemlilerinden bir tanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şehrimizin merkezini doğu kısmına bağlayan eski tapu alanı dediğimiz alanı dediğimiz İstiklal alt geçidini yaptık ve hizmete açtık. O hizmetin açılışında bize katkı sağlayan il özel idaremize, valiliğimize çok çok teşekkür ediyoruz. Proje başlamadan dahi kendi halihazırda kullandıkları makine ikmalin yıkımına izin vererek o köprü alt geçidin yapımına katkı sağladılar. İnşallah yine o projenin devamı olan Abdulvahabi Gazi Caddesi'ni Numune Hastanesi'ne bağlayacak bağlantı yolunu da eski makina ikmal tesislerinin yıkılmasıyla birlikte o alanı da hizmete açmış olacağız. Yine ulaşım projelerimizin içerisinde Çaybolu Necmettin Erbakan Bulvarı'nı OSB'yi Şeyhşamil Mahallesi'ni Ahmet Turangazi Mahallesi'ni şehrin doğu kısmını batı kısmına bağlayacak çay boyu bağlantı yolu çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Orhangazi Mahallesi'ne Aşık Veysel Bulvarı üzerinden OSB'ye bağlayacak yolumuzu da inşallah Ekim ayı içerisinde açmış oluyoruz. 4 Eylül Sanayi Sitesi'nin, okullar bölgesinin, stadyumun, Bilim Teknoloji Üniversitesinin ve AVM'nin olduğu ve Toptancılar Sitesinin olduğu yoğunluğu nüfus ve ticari alanların barındırdığı bir bölgeydi ve bu bölgenin tek bir girişi vardı. Karayollarının yanından yanındaki yolla birlikte bağlanabiliyordu ve doğal olarak da o bölgede bir büyük bir trafik sıkışıklığı vardı. Göreve geldiğimiz an kendi ekibimiz plan proje müdürlüğümüz yolun projesi çalışmasını yaptılar. İhalesini yaptık ve yine kendi şirketimiz Özbelsan A.Ş'nin üstlendiği bu projeyi de çok kısa bir zamanda 25 milyon TL bedelle ihale ettiğimiz bir projenin güncel rakamları yaklaşık 110 milyon TL bugün kazasız belasız bitirerek hizmete açmış oluyoruz. “ diye konuştu.

Yeni yollar açmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Bilgin, “Tabii bu yolun devamı da çok çok önemli. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na eski pazar pazarını kaldırarak Buhara Caddesi'nde Yeşil Cami olarak bilinen alana bağladık ve devamında inşallah bu yolu Tuzlugöl Mahallesi'nden Fatih Mahallesi'ne kadar devam ve nihayetinde adeta hiçbir çevre yoluyla birlikte buradan Erzincan yolundan şehir içerisine aldığımız bu aksı dört mevsim konutlarının Arifan Külliyesi'nin yanından tekrar Erzincan yoluna bağlamış olacağız. Yolun medeniyet olduğuna inanıyoruz. Yolun şehrin geleceğini sıkıntıya sokmamak adına yeni bulvarların, yeni arterlerin açılamayan yerlerde de bugün yapmış olduğumuz gibi üst geçitlerin, alt geçitlerin kazandırılmasını önemsiyoruz ve bu noktada da ekibimizle birlikte inşallah çalışmalarımız aynı şekilde gidiyor. Biz hep şunu söyledik. Bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz dedik. Ben anlayış yerine biz anlayışını esas alarak ortak aklı, istişareyi esas alarak şehrin tüm dinamikleriyle birlikte bu şehre eser kazandırmaya, bu şehre hizmet etme, temel amacımız ve temel gayemiz oldu. Her türlü hizmeti hak eden bir şehirde milletimizin duasını almak adına hem bu tip yolları, bulvarları yapacağız. Hem diğer hizmetleri yapacağız. Ama onun kadar önemli olan da gönüllere giden köprüleri de asla ve asla ihmal etmeyeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Başkan Bilgin’in ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ise “Sivas’ımız çok önemli yatırımları aldı. Tabii yerelde de AK Parti belediyeciliği döneminde önemli yatırımlara, önemli hizmetlere kavuştu. Açılışını yapacağımız bu yol şehrin kuzeyiyle güneyini bağlayan önemli bir aks olacak. Şehrin kuzeyindeki özellikle resmi daireler, iş yerleri, Toptancılar Sitesi, 4 Eylül Sanayi Sitesi, hastanemiz, stadyumumuzun Kümbet Bölgesine bağlanmasında önemli bir işlev görecek. Bu yol yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Kümbet bölgesini şehirde iş yeri olarak kullanılan yerlere bağlayacak. Önemli bir hizmet görecek. İnşallah bundan sonra da Sayın Belediye Başkanımızın söylediği gibi birçok açılışı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu yolun bize kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere tüm belediye personeline teşekkürlerimi sunuyorum, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler de “Bizim tarihi kadim medeniyetimizde iki tane mekan çok önemlidir insan hayatında. Bir tanesi yaşadığı evi, mekanı olarak oradaki huzuru, oradaki güveni, oradaki samimiyet ortamı, kişilerin psikolojisini ve hayatını çok etkiler. Bir de tarihi mekanlar olarak medeniyetimizde ikinci mekan yaşadığı mahalle, yaşadığı sokaklardır. Şimdi tabii Sivas'ımız büyüyor, gelişiyor. Aynı zamanda mekansal planlamalar da sürekli değişiyor. Ben değerli belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gültepe Mahallemizde özellikle maçların oynandığı saatler sonrasında veya iş çıkışında 4 Eylül Sanayi Sitemiz ile beraber böyle bir bulvar, bulvarın ve üst geçidin olması müthiş bir imkan ve müthiş bir ihtiyacı da karşılıyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Hem ihaleyi gerçekleştiren belediye başkanlığımız hem de bu ihale sonrasında ÖZBELSAN ve diğer müteahhit firmamızı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Sivas'ımızın bu manada diğer bölgelerinde de ihtiyaç duyulan bu tür bir bulvarı ve üst geçidi de inşallah başka imkanlarla seferber eder ve hayata geçirir.” diye konuştu.

Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk de emeği geçenlere teşekkür ederek, “Şehirler için, bulvarlar, yollar, caddeler hayati önem arz ediyor. Özellikle kent içi ulaşımda yeni akslar yaratmak hem gelişen şehir yapısında hem de son zamanda biliyorsunuz ülkemizin gelişmesiyle beraber araç sayılarında da çok büyük artışlar kaydediliyor her sene. Bu anlamda yeni yollara, büyük bulvarlara, büyük caddelere ihtiyaç oluyor. Sivas Belediyemiz de gün geçmiyor ki Sivas'ımızın ihtiyaç duyduğu bulvarlara, yollara, yenisini eklemesin. Bu anlamda son zamanda yapılan yeni yol bağlantıları, bulvar çalışmaları hakikaten şehir trafiğini rahatlatmak anlamında çok önemli görev ifa ediyor. Ben başta kıymetli belediye başkanımız Sayın Hilmi Bilgin'e ve tüm ekibine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü