USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

REHAVETE KAPILMAYALIM

REHAVETE KAPILMAYALIM

REHAVETE KAPILMAYALIM
13-05-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Sivas Belediye Başkanın Hilmi Bilgin, pandemi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bilgin, koronavirüs nedeniyle yaşanan süreçle ilgili, ?Pandemi sebebiyle çok farklı bir Ramazan yaşıyoruz. Tüm dünyayı kasıp, kavuran ülkemizi ve şehrimizi etkileyen pandemi sürecinde devlet ve millet kaynaşmasının en güzelini göstererek gerekli tedbirleri alarak en az şekilde etkilenecek şekilde süreci tamamlayacağız. Bu süreç ülkemizin, milletimizin, devletimizin ne kadar büyük olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tüm ülkeleri aşırı derecede etkileyen Kovid-19 süreci alınan tedbirlerle en az hasarla atlamış olacağız. Diğer ülkeler vatandaşlarını adeta puanlama yapıp, kategorize ederken ölüme yakın olan tedaviye cevap vermeyecek kişileri ölüme terk ederken, huzurevlerini ayrı bir kategoride değerlendirirken biz Allah´a şükür yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı yapılan operasyonla birlikte 65-70 bin kişiyi ülkemize getirdik. Yurtlarda misafir ettik. Sağlıklı bir şekilde evlerine dönmelerini sağladık. ? dedi.

AZ MALİYETLE ÇOK İŞ YAPTIK

Şehirdeki birliktelikle yaşanan süreçte az maliyetle çok iş yaptıklarının altını çizen Başkan Bilgin, ?Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte Sivas Belediyesi olarak kendi belediye bünyemizde bu işi koordine edecek hızlı karar alıp fazla bürokrasiye takılmadan tedbirleri alıp harekete geçirmek üzere bir koordinasyon kurulu kurduk. Daha sonra bakanlığımızın önerisiyle il pandemi kurulları kuruldu. Tüm çalışmalarımızı il pandemi kurulu bünyesinde yaptık. Biz bu süreci siyasi reklam aracı, siyasi rant etme süreci olarak değil milletimize daha çok nasıl yardımcı oluruz, milletimize daha çok nasıl yardımcı oluruz, nasıl daha az hasarla atlatırız bunu düşünerek bu ortak paydayla devam ettirdik. Şehrimizdeki birliktelikle az maliyetle çok iş yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik. ? diye konuştu.

BÜYÜK FEDAKARLIKLAR GÖSTERİLDİ

Esnaf ve vatandaşların yaşanan süreçte büyük fedakarlıklar gösterdiğinin altını çizen Başkan Bilgin, ?11 Mart´ta ilk vakanın ortaya çıkmasıyla biz hızlı bir şekilde karar alarak belediyemizin tüm sosyal tesislerini, çermiğimizi, kültür merkezlerimizi ve kurslarımızın kapatılmasına karar verdik. Buradaki amacımız bu süreçten en az hasarla hemşerilerimizin etkilenmesiydi. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı her alanı ilaçladık. Hiçbir ayrım yapmadık. Tüm siyasi partileri, vakıfları, sivil toplum örgütlerini hızlıca dezenfekte ettik. Bu süreçte esnafımızı büyük bir fedakarlık gösterdi. İnsanlarımızı daha az dışarıya çıkmalarını sağlamak adına işyerlerini kapattılar.? diye konuştu.

PROJELERİ 6 AY ERTELEDİK

Devam eden, ihale aşamasında olan ve ilimize vizyon katacak projelerin olduğun ancak yaşanan koronavirüs süreci dolayısıyla projeleri ertelediklerin ifade eden Başkanı Bilgin,?Bu projeleri 6 ay ötelemek şehrimize bir şey kaybettirmez. Gönül belediyeciliği diyerek yola çıktığımız bu süreçte gönülleri kazanabilecek ve hitap edebilecek vatandaşlarımızın belediyem benim yanımda diyebileceği projeleri önceledik. Asfaltı ve diğer projeleri zaten yaparız ama zor günün insanın yanında olduğu projeler daha önemli zaten Ekonomik İstikrar Paketi açıklandı. Genelge dolayısıyla işyerlerini kapatan esnafımızdan kira almayacağımızı söyledik. Bazı esnafımızı kiralarını öteledik. Gecikme zammı ve faiz uygulamadan 3 ay kiraları öteledik. İlan, reklam ve çevre temizlik gibi vergileri de bu süreçte almayacağımızı kamuoyuna açıkladık. Manuel su sayaçlarını okumayı kaldırdık. Bu zor süreçte hemşerilerimizin yanındayız.? şeklinde konuştu.

İFTAR YEMEKLERİ EVLERE ULAŞTIRILIYOR

Evde sıcak yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını altını çizen Başkan Bilgin, ?Bu zor süreçler geçecek ama insanlar kimin yanında olduğunu not edecek. Bizde insanların gönlüne iyi şekilde yazılmak adına bu tip çalışmaları önceledik ve devam ettirdik.  Bu süreçte Hayat Ağacı derneğimize talimat verdik. Belediyemize müracaat edip yardıma ihtiyacım var diyen herkese gıda konusunda yardımcı olduk. Evimde sıcak yemek yapamıyorum diyen herkese iftar vakti ve sahurluk olarak evlerine götürüyoruz. 700 bin maske dağıttık. Maske konusunda bir sıkıntı yaşanmadı. 66 mahalle muhtarımızı da sistemin içerisine aldık.  Bayrama kısa bir süre kaldı. Bu süreçte de kurallara uyarak bayramı bu şekilde atlattıktan sonra inşallah yeni bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.  Bu süreçte önemli olan devletin vatandaşın yanında olduğunu göstermekti.? dedi.

KUL HAKKINA GİRMEYELİM

Normalleşme dönemi nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Bilgin, ?Tavsiye edilen önlem ve kurallara riayet etmeliyiz. Asla rehavete kapılmamalıyız. Maskesiz sokağa çıkmamız lazım. Sosyal mesafeyi korumalıyız. Toplu iftarlar, sosyal izolasyonu ortadan kaldıracak. Hiçbir programa dahil olmamamız lazım. Bu süreçte başarılıyız. Bu sürecin başarılı olmasının en büyük etkeni hemşerilerimizin, bilim kurulu tarafından önerilen kurallara bugüne kadar riayet etmeleridir. Sivas´ta vaka yok normale dönelime gelirsek Allah korusun özellikle Van İpeksaray´da yasak olmasına rağmen kurulan taziye çadırından 85 kişiye bulaş oldu. O köye gelen bir kişinin de başka bir ilçeye hastalığı götürdüğü görüldü. Bir kişi en az 15-20 kişiye bulaştırabiliyor. Hem sevdiklerimizin sağlığına kast ediyoruz hem de ülke ekonomisiyle, toplum sağlığına büyük bir sıkıntı açmış oluyoruz. Bu bir vebaldir, kul hakkıdır. Kurallara uyacağız. Kalan süreci de bilim kurulunun önerileri doğrultusunda devam ettireceğiz? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü