USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rekortmen Sporcu Doğan,?GELECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM´

Rekortmen Sporcu Doğan,?GELECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM´

Rekortmen Sporcu Doğan,?GELECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM´
22-05-2017 07:22
Google News

Murat POLAT

Konya´da yapılan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası´nda 97 kiloda 210 kiloyla Türkiye rekoru kırarak şampiyon olan Mehmet Doğan, elde ettiği başarılar, geleceği ve hedefleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avrupa Şampiyonu olmak için çalışmalara devam ettiğini ifade eden Doğan, geleceğini kurtarma adına çok çalışmasının gerektiğini bildiğini söyledi. Anne ve babasının kendisine her zaman destekçi olduğunu vurgulayan Doğan, il büyüklerinden engelli sporculara destek verilmesi konusunda çalışmalar yapmalarını beklediğini kaydetti. Milli sporcu ile gazetemiz muhabirinin yapmış olduğu röportajdan yansıyanlar ise şöyle;

MEHMET DOĞAN KİMDİR?

1982 yılında Sivas´ta doğdum. Sivaslıyım, 2011 yılından bu yana halter branşında faaliyet yapmaktayım. Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcusuyum. Bedensel Engelliler Halter kategorisinde yapılan yarışmalarda yer almaktayım.

ELDE ETTİĞİN BAŞARILAR?

2011 yılında spora ve haltere başladım. İlk yılımda yapılan şampiyonaya katılamadım. 2012 yılından  bu gününe kadar katıldığım tüm Türkiye Şampiyonalarında  rekorlar kırarak şampiyon oldum. 2015 yılında Avrupa Şampiyonasında 3´ncü olmayı bir sayıyla kaçırdım. Dünya şampiyonasına katıldım. Ama istediğim sonuçları alamadım. Son Türkiye Şampiyonasında 97 kiloda 210 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonluğu rekor kırarak elde ettim.

AİLENİN SPORA BAKIŞI NASIL?

Ailem bana hep destek oldu. Annem, çok çalış, kendi geleceğini kurtar. Sporun sana faydaları çok olacak diyerek beni hep destekledi. Ben bir engelliyim. Ben bugünümü değil, yarınlarımı düşünüyorum. İşim yok, gücüm yok. İnşallah Avrupa ve dünya ve olimpiyatlarda derece yaparak maaşımız olur. Ben bugünleri değil, yaşlanacağım günleri kurtarmak istiyorum. Çünkü yarın annem ve babam önümden gittiği zaman bana kimler bakacak. Bunun için benim hedefim geleceğimi kurtarmak.

YAŞADIĞIN ZORLUKLAR NELER?

Ben kendi çabalarımla spora devam ediyorum. Maddi yardım olarak birilerinden bir gelirimiz yok. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece yapmak için kendimize iyi bakmamız, protein desteği almamız gerekli. Kullandığımız vitaminlerin parasını çoğu zaman bulmakta zorluk çekiyoruz. Şuan bir işim yok, bir gelirim yok. Devletin bana 3 ayda verdiği bin 500 lira ile hep geçimimi sağlıyor. Hem vitaminlerini alıyor. Hemde spor yapıyorum. Maddi anlamda daha rahat konumlarda olabilsek çok daha kısa sürede çok daha önemli başarılara imzalar atacağımızı düşünüyorum. Desteksiz, ancak bu kadar oluyor. Yetkililerden bizleri destekçi olmalarını bekliyoruz.

KULÜBÜNÜZDEN MAAŞ ALIYORMUSUNUZ?

Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü´nün bizleri vermiş olduğu bir destek söz konusu değil. Ben devlet tarafından üç ayda bir verilen bin 500 lira ile hem spor yapıyor. Hemde ailemin geçimine katkı sunuyorum. Şimdi kendime bir motor aldım. Evden idmanı, idmandan eve motorla gidiyorum. Motorum sayesinde antrenmanlara rahat gidip gelme şansını elde ettim. Ancak kışın kar çok olur, havada soğuk olursa antrenman yapmaya gelemiyorum.

İLDEKİ YETKİLİLERDEN BEKLENTİLERİN NELER?

Valimizden, belediye başkanımızdan katkı ve destek vermelerini bekliyorum. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Çünkü zor şartlara göğüs gererek spor yapmaya geliyor ve aynı şartlarda geri gidiyoruz. Milli takım kamplarında arkadaşlarımızla konuşmalar yapıyoruz. Kulüplerimizin genel  durumu hakkında baktığımızda bizlerin haricinde milli takıma gelen tüm sporcular spor yaptıkları kulüplerden maaş alıyor. Sivas´ta ise bizim kulübün imkânlarının bizlere maaş verme şansı yok. Sivas´ta kulüp anlamında bizleri maddi destek verecek kulüplerin devreye girmesi bizim açımızdan önemli. 

HEDEFLERİNDE NERELER VAR?

Türkiye Şampiyonu oldum. Şimdiki hedefim Avrupa şampiyonu olmak. Daha sonra Dünya ve son olarak olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Hedeflere teker teker, iyi çalışarak ulaşılacağıma inanıyorum. Bunun ben bilimcindeyim. Bugün Avrupa Şampiyonu olmadan, dünya ve olimpiyatları konuşmak yersiz olur.

ÇALIŞMA ORTAMIN NASIL?

Çok rahat bir ortamda çalışma yapıyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salim Kılıç, bizlere her konuda tam destek veriyor. Halter antrenörlerimiz Semih Ceylan ve Hüseyin Dökmetaş bizlerle yakından ilgileniyor. Antrenman salonumuzda rahat bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
06.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü