USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ROTAMIZI BELİRLEDİK

ROTAMIZI BELİRLEDİK

ROTAMIZI BELİRLEDİK
13-03-2019 07:55
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Çalıştay´ının sonuç raporunun hazırlandığını ve şuanda baskı aşamasında olduğunu söyleyen Vali Salih Ayhan, ?Çalıştay raporu Sivas´ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişme hedeflerini ortak bir vizyon belirlemede yol haritası olacaktır. Ortak cümleler kullandığımız takdirde başarı elde edeceğimizi düşünmekteyiz. Artık kurumlarımızın anayasası hazır? dedi.

Vali Salih Ayhan, ?Ortak Akılla Yarınlara Sivas Çalıştayı´ Sonuç raporu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Valilikte düzenlenen toplantıya tüm kamu kurum yetkilileri de katıldı.

2 buçuk aylık çalışmanın son virajına girdiklerini belirten Vali Salih Ayhan, ?Aynı şehirde yaşayan tüm sosyal kesimlerin yaşadıkları bölgedeki beklenti ve sorunlarının, bunlara yönelik çözüm önerilerinin katılımcı yönetim anlayışıyla tespit edilerek, planlayıcıları ve uygulayıcılar tarafından tabanın görüşüne yansıtmak amacıyla ortak akılla yarınlara Sivas Çalıştayı düzenledik? dedi.

?SİVAS HALKI

ŞEHRİNE SAHİP ÇIKTI?

Çalıştay´da 5 ana sektör olmak üzere yaşanan sorunlar ve ilin bu anlamdaki potansiyelini kısa ve uzun vadede yapılması talep edilen hususların tamamı hakkında görüşler alındığını kaydeden Vali Ayhan, ?Çalıştay Valiliğimiz öncülüğünde, Belediye, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, ORAN´ın da destekleriyle gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştaya katılımın yüksek olması hemşerilerimizin şehre sahip çıktığını göstermiştir? diye konuştu.

ÇALIŞTAY RAPORU

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Çalıştay raporunun 3 bölümden oluştuğunu kaydeden Vali Salih Ayhan, şöyle devam etti:

?Birinci bölümde ilimizin tarihi ve coğrafi yönüyle bilgiler verilmiştir. Hem bilgileri güncellemek açısından hem de Sivas tarihi ile bir bağ kurmak açısından güzel bilgiler hazırlandı. İkinci bölümde Sivas´ın 2000 ile 2018 yılları arasındaki gelişimi hakkında genel bilgiler verilmiştir. Bu gelişim sürecini iyi görebilmemiz lazım. Bu gelişim çizgisiyle kısa zamanda bir ildeki değişimin izahatı açısından güzel bir çalışma oldu. Son bölümde ise katılımcıların sorun, potansiyel ve fırsatlarla ilgili kısa ve orta vadede yapılması önerilen katılımcı görüşleri aktarılmıştır. Yani işin özü kitabımızın 3. bölümünde yer almaktadır. Çalıştay raporu her hangi bir yorum katılmadan tam katılımcıların görüşleri birleştirilerek, bir araya getirdiği sorunlar, potansiyel ve fırsatlar ile çözüm önerilerinden oluşan kayıtlardan oluşmaktadır.?

?YOL HARİTAMIZI

BELİRLEYECEĞİZ?

Bundan sonraki süreçte Valilik öncülüğünde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca çalıştay raporu değerlendirilerek, Sivas´ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişme hedeflerini ortak bir vizyon belirlemede yol haritası olacağını ifade eden Vali Ayhan, ?Katılımcılar tarafından gerek sektörün sorunları gerekse çözüm önerileri üzerine genel bir değerlendirme yapıldığında bir kısmının merkezi hükümet tarafından yasal düzenlemeler, teşvik ve tedbirlerle yapılabileceği, diğer kısmın ise ilin mevcut potansiyelinin yerel yöneticiler ve işletmeci ve ilgilisi tarafından ele alındığı ve doğru yönetildiği zaman çözüme kavuşabileceği değerlendirilmiştir? diye konuştu.

ÖNE ÇIKAN KONULAR

ÜRETİM VE İSTİHDAM

Raporda en fazla öne çıkan konunun üretim ve istihdam olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, şöyle devam etti:

?Biz çalıştaya başladığımızda ?Ödev almaya geldik´ demiştik. Tüm kurumlarla beraber Sivas´a dair söz söylemek isteyen her kesimden insana bize ödev verin demiştik. Bu anlamda biz ödevimizi alarak, ortak bir vizyon belirlemede bu rapor bizim yol haritamız olacaktır. Bu rapor sahanın fotoğrafını çok iyi çeken ileriye dönük bir vizyon koyan bir çalışmadır. Bu raporu kurumlarımız virgülüne kadar hıfzedecek ve yeni bir yol haritası belirlenmiş olacak. Bu çalışmadaki temel amacımız ?Ben yaptım´ dan öte bu işi beraber yapalım ve şehre dair ortak bir heyecan oluşturalım ve ortak cümleler kuralım dedik. Ortak cümleler kullandığımız takdirde başarı elde edeceğimizi düşünmekteyiz. Artık kurumlarımızın anayasası hazır. Buradan yollarına devam edeceklerdir.?

Çalıştay´a katkı sunan herkese teşekkür eden Vali Salih Ayhan, Çalıştay Raporu´nun şuanda baskı aşamasında olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde tüm katılımcılara dağıtılacağını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü