USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİRLİKTE ANDIK

BİRLİKTE ANDIK

BİRLİKTE  ANDIK
03-07-2017 07:59
Google News

Madımak olaylarında hayatını kaybedenleri 24.yıldönümünde

Sağduyu ile

BİRLİKTE

ANDIK

2 Temmuz 1993´teki Madımak olaylarında hayatını kaybeden, aralarında sanatçı, aydın ve ozanların da bulunduğu 37 kişi dün bir kez daha sağduyu ile Bilim ve Kültür Merkezi´ndeki anı köşesine karanfiller bırakılarak anıldı.

VALİ GÜL: BİRLİĞİMİZE-BÜTÜNLÜĞÜMÜZE

YAPILMIŞ BİR OLAYDIR

Bilim ve Kültür Merkezi´ne dönüştürülen, olayların meydana geldiği eski madımak otelindeki anı köşesine karanfil bıraktıktan sonra konuşan Vali Davut Gül, ?Bu olay birlik ve bütünlüğümüze yapılmış bir olaydır. Allah bir daha göstermesin. Acılara da sevinçlere de sahip çıkıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin? dedi.

 

DÖNER : ACILAR PAYLAŞARAK AZALIR

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ise 24 yıl önce yaşanan insanlık ayıbında hayatını kaybedenleri bir kez daha andıklarını belirterek ?Acılar paylaşarak azalır, bu acılardan güzel dersler çıkarmalıyız. Artık kenetlenmeliyiz,  Sivas esnafıyla, yaşayanıyla, tüm gruplarıyla bu acıya sahip çıkacak ki, bu acılar azalsın. Dik durmalıyız ki, şer güçler ülkemizde bu katliamları artık gerçekleştirmesin, yapamaz hale gelsin " dedi.

 

Gökhan KARA /

 

2 Temmuz 1993´de meydana gelen Madımak olaylarında hayatını kaybeden, aralarında sanatçı, aydın ve ozanlarla 2 otel çalışanın da bulunduğu 37 kişi dün bir kez daha hem devlet hem de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından sağduyu ile anıldı.

BİRLİKTE ANMA

Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Başkanı Osman Yıldırım, Esnaf Dernekleri Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş hep birlikte eskiden madımak oteli olan, olayların yaşandığı Bilim ve Sanat Merkezi´ne yürüyerek gitti. Burada devlet adına Vali Davut Gül, Sivas ve Sivaslılar adına da Belediye Başkanı Sami Aydın, dışarıdan gelenler adına Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner olaylarda hayatını kaybedenleri,  anı köşesine karanfil bırakarak andı. Diğer STK temsilcileri de karanfil bıraktılar.

SEYRANTEPE´DEN YÜRÜYÜŞ

Çoğunluğu İstanbul´dan olmak üzere yurdun dört bir yanından otobüslerle gelen, bazı siyasi parti ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar, Seyrantepe Mahallesi´ndeki toplanma alanında buluştu. Saat 10.30 sıralarında yürüyüşe geçen grup, Mevlana caddesini takip ederek pankartlar ve sloganlar eşliğinde eski Madımak Oteli önüne geldi.

KARANFİL BIRAKTILAR

Bilim ve Sanat Merkezi´nde, madımak olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları anı köşesine karanfiller bırakarak, anmalara katılırken, bazı siyasiler ve STK Başkanları da konuşma yaptılar. Sağduyulu konulaşmalarda, acı olay bir kez daha telin edilirken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

 ?BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZE YÖNELİKTİR?

Vali Davut Gül, burada yaptığı açıklamada, "24 yıl önce elim bir olay neticesinde hayatlarını kaybedenleri anmak için sivil toplum kuruluşlarımızla, Cem Vakfı Genel Başkanımız ve Sivaslılarla birlikte buradayız. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet diliyorum. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. Bu olay milletimizin, devletimizin, birliğine, bütünlüğüne kardeşliğine yapılmış bir olaydır. Bu olayın hedefi Türkiye Cumhuriyeti, mağduru ise başta Sivas ve Sivaslılar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, aileler ve bütün milletimizdir. Allah bu tür olayları bir daha göstermesin. Şer güçler geçmişte de, şimdi de, gelecekte de bu tür provokasyonlara girecektir, giriyorlar. Millet olarak bunlara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

?ACILAR PAYLAŞARAK AZALIR?

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ise, "24 Yıl önce yaşanan bu insanlık ayıbını anmak için buradayız. Yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla buradayız. İsteriz ki bu olaylar bir daha yaşanmasın. Tüm Sivaslılarla bu acıya sahip çıkmamız gerekir. Acılar paylaşılarak azalır. Bu gerginlikten beslenenler olabilir. Siz güçlü olacak, dik duracaksınız ki o şer güçler ülkemizde bu katliamları artık gerçekleştirmesin, yapamaz hale gelsin. Biz anma için buradayız, saygıyla minnetle anıyoruz.  Artık kenetlenmeliyiz. Toplum acılarına da sevinçlerine de sahip çıkmalıdır. Sivas esnafıyla, yaşayanıyla, tüm gruplarıyla bu acıya sahip çıkacak ki, bu acılar azalsın" dedi.

CHP´li SARIHAN : ARAYIŞ İÇİNDEYİZ

Anma etkinliklerinde konuşan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan madımak olaylarından sonra 24 yıldır adalet arayışı içinde olduklarını ifade ederek daha çok Genel Başkanları Kılıçdaroğlu´nun sürdürdüğü yürüyüşe dikkat çekti. Sarıhan ?´Adalet arayışı içerisindeyiz. Mahkemelerde her yolu denemeye çalıştık, adalet sağlansın, katiller bulunsun, arkalarındaki o güçler ele geçsin diye. Ama ne yazık ki  sadece 180 kişi yargı önüne geldi.? dedi.

?IŞIK İÇİN GELDİK?

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise, bir kez daha Sivas´a geldiklerini ifade ederek ?Sivas´tan bütün Türkiye´ye ve bütün Ortadoğu coğrafyasına karanlığı yaracak bir ışığa ortak olmaya geldik. 24 yıl önce aydınlıktan korkanlar bu ülkenin gencecik aydınlık yüzlerine kıydılar.?dedi.

3 BİN POLİSLE ÖNLEM

Madımak olaylarının 24.yıldönümü nedeniyle yapılan anma etkinliklerinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için çevre illerden gelen takviye ekiplerle 3 bin dolayında polisin katılımıyla güvenlik önlemi alındığı öğrenildi. Polis helikopterinin de havadan önlemlere destek olduğu gözlendi.

CADDELER-SOKAKLAR KAPATILDI

2 Temmuz nedeniyle, Meydan, Atatürk ve Mevlana Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve buralara çıkan sokaklar bir kez daha trafiğe ve araç parkına kapatıldı.

GİRİŞ-ÇIKIŞTA ARAMA

Öte yandan önceki gün ve dün şehrin bütün giriş ve çıkış noktalarında polis tarafından, güvenlik önlemleri kapsamında kontrol yapıldığı görülürken, anma etkinliklerinin yapıldığı Bilim ve Sanat Merkezi´nde de, eğitilmiş polis köpeklerinin de katılımıyla hem kontrol, hem de önlem alındığı gözlendi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü