USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?SAĞLIK VE TERMALDE YOL HARİTASI BELİRLENECEK?

?SAĞLIK VE TERMALDE YOL HARİTASI BELİRLENECEK?

?SAĞLIK VE TERMALDE YOL HARİTASI BELİRLENECEK?
26-10-2018 07:42
Google News

Çetin POLAT/

Vali Davut Gül, Balıklı kaplıca, Sıcak ve Soğuk çermiğe ev  sahipliği yapan Sivas´ta geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi´ni değerlendirdi.

İl Özel İdaresi Encümen Salonu´nda geçtiğimiz gün yapılan toplantıda termal ve sağlık turizm zirvesiyle ilgili ilimizin elde ettiği kazanımlar ve tecrübeler masaya yatırıldı.

52 ülkeden 256 katılımcıyla ilimizde 3´üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´ni gerçekleştirildiğini vurgulayan Davut Gül, etkinliğin Sivas´ta turizm alanında yapılan en büyük organizasyon olduğunu söyledi.

Sağlık ve termal turizmde bir yol haritası belirlemeye çalıştıklarını ifade eden Gül, "İlimize gelen ziyaretçilerin önerileri, tavsiyeleri, eksiklikleri ve fazlalıkları arkadaşlarımız tarafından not alındı. Bundan sonra kongrede edindiğimiz tecrübe ile ilimize nasıl bir kazanım sağlayabiliriz onu düşünüyoruz. Ayrıca dünyadaki yayın kuruluşlarından buraya gelen misafirlerimiz tecrübelerini yayınladıkları kitaplarda anlatma imkânı buluyorlar. Bunları da zaman zaman bizlere iletiyorlar. İstiyoruz ki bu organizasyondan sonra bir adım ileriye gidelim. Tanıtım, altyapı, ikili ve ticari görüşmeler son derece önemli. Amacımız Sivas´ı sağlık turizminde mevcut potansiyelinden daha iyi noktalara taşımaktır" dedi.

?SİVASLI POTANSİYELİ VAR?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas´ın turizm potansiyelinin farklı pek çok ülkede anlatıldığına işaret ederek, Sivas´ın dünyada çok büyük bir Sivaslı potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Aydın, ?Burada birinci potansiyel olarak Balıklı Kaplıca´yı görüyorum. Bu tesislerimizi dünyaya açılan tesisler haline getirmemiz lazım. Dolayısıyla tesislerin gelişip zenginleşmesi için ortak bulunması, markalaşmış kişilerle daha ustalıkla işler gerçekleştirmesi etkili olacaktır. Sivas´ın büyük bir termal potansiyeli var. İyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sağlık turizmi açısından ülkelerin sosyal ve sağlık politikaları gereği termal tesislere ziyaretçiler artıyor. Sıcak Çermik´te sadece tatil amaçlı değil hedef kitle tur firmaları ve ilgili ülkelerin sağlık bakanları ile irtibata geçip çalışma yapmalıyız. Yurt dışında ciddi bir Sivaslı potansiyelimiz var. Ülkelerin sağlık bakanlıkları ile irtibata geçip ziyaretçi potansiyelimizi artırmalıyız. İnsan sahip olduğu şeyin kıymetini bilmiyor olabilir ama bizim şehrimizin çok avantajı var. Sivas´a çok rahatlıkla turlar düzenlenebilir. İlgi çekecek bir il konumundayız. Bizde olanı pazarlama noktasında iyi bir noktada değiliz. Bu potansiyeli iyi bir fırsata dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, daire müdürleri ile sağlık ve termal alana sahip işletme sahiplerinin katıldığı toplantı, zirvede elde edilen kazanımlar ile eksikliklerin görüşülmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü