USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?ŞAHSİ ve SİYASİ BEKLENTİM YOK?

?ŞAHSİ ve SİYASİ BEKLENTİM YOK?

?ŞAHSİ ve SİYASİ BEKLENTİM YOK?
09-03-2018 07:59
Google News

Hastaoğlu ekibiyle birlikte Borsa´ya tekrar aday olduğunu açıkladı..

 

2 Dönemi kapsayan 8 yıldan bu yana Ticaret Borsası´nda başkan olan Abdulkadir Hastaoğlu dün ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek tekrar aday olduğunu açıkladı ve ?Amacımız üyelerimize hizmet etmektir, şahsi ve siyasi beklentim yoktur?dedi.

?KEYFİ UYLGULAMA DEĞİL?

Borsa´ya diğer aday olan Karakaya´nın seçimler öncesinde meclis kararıyla bazı üyelerin üyeliklerinin düşürülmesini yönünde yaptığı eleştiriye de cevap veren Başkan Hastaoğlu, ?Keyfi uygulama değil. Kanun iki yıl faaliyeti olmayan ve aidatını ödemeyenin üyeliğinin düşmesini emrediyor, biz de kanuna uyduk, gereğini yaptık?dedi.

Gökhan KARA /

Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, 2 dönemi kapsayan 8 yıldan beri başkan olduğu borsanın Nisan ayında yapılacak seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı, ?Hizmete devam etmek için adayım, şahsi ve siyasi beklentim yoktur?dedi.

Ekibiyle birlikte dün Taşev´de basın toplantısı düzenleyerek, tekrar aday olduğunu ifade eden Başkan Hastaoğlu, nisandaki seçimlerden başarıyla çıkarak projelerini gerçekleştirmeye kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Ticaret Borsası´nın hizmet kalitesini son sekiz yılda hizmet kalitesini 5 kat arttırdıklarını söyleyen Başkan Hastaoğlu, ?Kurum ve kuruluşlarda yönetici olmak fahri görevdir. Bu göreve talip olanların başta ben ve ekibim olmak üzere şahsi ve siyasi bir beklentimizin bulunmadığı gibi amacımız ilimize ve üyelerimize hizmet etmektir. Bizler kişilerin değil projelerin ve kurumun ön plana çıkması için çalışıyoruz. Nisan ayı içerisinde yapılacak olan seçimde üyelerimizin desteğiyle güven tazeleyerek projelerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz? dedi.

?BU BİR İLKTİR?

Borsamızda göreve geldiklerinden günden itibaren Sivas´taki üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Merkezinde iki dönem boyunca temsil ettiğini belirten Hastaoğlu, ?Göreve geldikten sonra TOBB Genel Merkezinde Vergi Komisyonu Başkanlığı ve Vergi Danışma Kurulu Üyeliği görevlerine seçildim. Bu durum Sivas Ticaret Borsası tarihimizde bir ilktir. TOBB Vergi Komisyonu´nda yaptığımız çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla KDV ve SSK primlerini düzgün ödeyen mükelleflere yüzde 5 oranında indirim sağlanması ve yem deki KDV´nin düşürülmesini sağladık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 81 ilin sorunlarının Başbakan ve Bakanlar Kurulu Üyelerine iletildiği 8. Ticaret ve Sanayi Şurası´nda Sivas´ın, GAP, DAP, DOKAP ve KOP illerinde uygulanan destekleme projesi kapsamına alınmasını talep etmiştim. Başbakanımızın talimatıyla ilimiz DAP kapsamına alındı ve desteklemelerden faydalanıyor? diye konuştu.

?NEFES KREDİSİ VERDİK?

Başkan Hastaoğlu, ?Tarım ve Hayvancılık şehri olan ilimizin Tarım Fuarı ihtiyacı olduğunu her platformda söyledik ve devlet büyüklerimiz sesimizi duydu, onlarında destekleriyle şuanda Türkiye´de adından söz ettiren bir fuarın kurucularından olduk. Geçen yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz fuarımızı her yıl büyüterek tekrarlıyoruz. Kredi veren bir kurum olmadığımız halde ?Nefes Kredisi? adı altında borsamızın parasını bankalara aktararak üyelerimize düşük faizli kredi kullanma imkânı sağladık. Hatta talep olması halinde üyelerimize yine kredi imkânı da sağlayabiliriz. Bazı ilçelerimizde temsilcilikler açarak hizmeti üyelerimizin ayağına götürüyoruz. Üyelerimizin talebi doğrultusunda Borsa Tescil Ücretini Binde 1´e indirdik? ifadelerine yer verdi.

?MÜSADE ETMEDİK?

Ticaret Borsasının, bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından denetlenerek Akredite Borsa olmuş ve üyelerine kaliteli hizmet sunan 5 yıldızlı Oda ve Borsalar arasına girdiğini söyleyen Hastaoğlu, ?Tarım Platformunu Sivas´ımızın Tarım ve Hayvancılığında önemli rol oynayan paydaşlarımız ile Sivas´ımızın bu sektördeki çözüm merkezi olmak gayesi ile geçen sene kurduk. Tarım Bakanlığı, Sivas´ı ŞAP hastalığı yönünden 2. Bölgede ilan etmiş olmasına rağmen platform olarak uyarılarımız ve girişimlerimiz neticesinde Milletvekilimiz Habip Soluk´un da destekleri ile Sivas karantina bölgesinden çıkarılarak hastalıktan ari bölgeye geçilmesine vesile olduk. Böylelikle hayvancılıkla uğraşan üyelerimiz ve çiftçilerimizin hayvan ticaretlerinin engellenmesine müsaade etmedik? şeklinde konuştu.

?KEYFİ DEĞİL KANUN GEREĞİDİR?

Diğer aday Karakaya´nın bazı üyelerin üyeliklerinin askıya alınmasına da değinen Başkan Hastaoğlu,  ?5174 Sayılı Oda ve Borsa Kanun´un 32.maddesi, içinde bulunulan yıldan önceki son iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyen ve borsa maddeleri üzerine alım satımı bulunmayan üyeler, borsa meclisi kararıyla meslek grupları ve seçmen listelerinden silinir, aidat tahakkukları durdurulur ve Borsa hizmetlerinden yararlanamazlar.? ibaresi bulunmaktadır. Seçim öncesi yapılan keyfi bir uygulama değildir. Yapılan iş her yılsonunda üye bilgilerinin güncellenmesi ve kanun gereği yapılan uygulamadır? dedi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü