USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

SANAYİCİLER SORDU MHP ADAYI CEVAPLADI

SANAYİCİLER SORDU MHP ADAYI CEVAPLADI

SANAYİCİLER SORDU MHP ADAYI CEVAPLADI
28-02-2019 07:58
Google News

Erhan CEYLAN/

Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası tarafından düzenlenen ?Sanayi esnafı soruyor başkan adayları cevaplıyor´ programının 4´ncüsü geçtiğimiz gün Taş Ev Restoranda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Daha önce AK Parti, CHP ve BBP Sivas Belediye Başkan adaylarının konuk olduğu programın son katılımcısı ise MHP Belediye Başkan adayı Memet Er oldu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Oda Başkanı Hakan Demirgil, başkan adayları tarafından şuana kadar açıklanan projeleri esnafların yaşadığı sorunların çözümü olarak gösterdi.

Demirgil, ?Bizlerle burada ahi sofrasında olmanızdan dolayı çok memnun olduk. Sanayi esnaflarımızın sorun ve dertleri bir hayli fazla. İnanıyorum ki seçildiğiniz taktirde bu sorunlara sizlerin çözüm bulacağı kanaatindeyim. Şehir olarak siyasi partiler seçildikleri zaman küçük esnafları hedef alıyorlar. Bizler bir şehrin lokomotifiyiz. Şehir için can damarıyız. Sivas´ta Seyfebeli sanayi projesi için çok acele edildi. Seyfebeli bizim kızıl elmamız olması gerektiğini ama çok acil olması gerekmezdi. Biz her yerde 4 Eylül Sanayi Sitesinin kalması gerektiğini tüm siyasilere söyledik. Eğer yapacakları var ise eksik olan ihtiyaçlarımızı tamamlasınlar. Bakın yollar yaptılar sanayiye girişi kapattılar. Her gelen bize küçük esnafa gözünü dikiyor. Biz şehir içinde işinde gücünde ekmeğinin derdinde olan insanlarız? dedi.

DOSYA VERDİ

Oda Başkanı Demirgil´in ardından sanayi esnaflarının sorularını cevaplayan ve sanayicilerin sorunlarını içeren dosyayı alan MHP adayı Er, Belediyelerin esnafı mağdur etme kapısı olmadığını belirterek, ?Biz seçildiğimiz takdirde sizlerin yaşadığı sorunların tamamını çözmek için kalıcı adımlar atacağız? dedi.

?PROJELERİMİZ ÜRETİME YÖNELİK?

Özellikle sanayi giriş çıkışlarının esnafı mağdur ettiğini, teveccüh gösterilmesi halinde ilk işlerinin buraların düzenlenmesi olacağını da vurgulayan Er, tüm projelerinin üretime yönelik olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?İnsanı yaşattı ülke yaşasın esnafı yaşattı şehir yaşasın. Bizim tüm projelerimiz üretime dönük projeler. Küçük esnafı yan sanayiyi üretecek konuma getirmek önce Sivas´ı sonrada Türkiye´de üreten Belediyecilik anlayışıyla yol çıktık. Belediyeler

rant kapısı değildir. Belediyeler esnafı mağdur etme kapısı da değildir. Sanayi esnaflarımızın işlerinin daha kolaylaşması için elimizden geleni yapacağız. Güvenlik açısından sanayilerimiz MOBESE kameralar ile güvenlik sağlanacak. Böylece olabilecek herhangi bir tehlikeye karşı tedbir almış olacağız. Sanayi esnafımız ne kadar güvende olursa bizlerde o kadar mutlu oluruz. sanayinin alt yapı eksikliklerini de gözden geçireceğiz. Yine eski sanayide mağdur olan insanların mağduriyetleri giderilecek. Ortak akıl ile yol kat edeceğiz. 4 Eylül Sanayi Sitesi şehre daha çok yıllar hizmet edecek konumda. Sanayi sitesine kümbet tarafından bir üst geçit projemiz var. Şehir ile daha yakın hale getireceğiz.  4 Eylül sanayi sitesinin kalkması mümkün değil. İnsanların borcu var. Banka kredisi ödeyenler var. Biz 4 Eylül sanayi sitesini daha da güzelleştireceğiz. Sizlerin istekleri olan ATM´ler olsun çevre düzenlemesi olsun ve diğer yaşadığınız sorunları birlikte çözeceğiz.

KİMSE İNŞAAT RANTI PEŞİNDE OLMAYACAK

Biz yola çıkarken bir taahhütte bulunduk ben ve meclis üyelerim Müteahhitlik yapmayacaklar. İnşaat rantı peşinde olmayacak. Müteahhitlik yapmak isteyen bizim meclisimizde yer almayacak. Meclis üyeleri ilan edildi. Kamuoyunda herkes gördü. Diğer parti adayları da sundu. Ben şunu belirtmek isterim ki; bizim meclis üyeleri içerisinde bir tane müteahhit yok. Namusunuz namusumuzdur. Bir tane Müteahhit koymadık. Talep edeninde istifasını istedik. Benim veya meclis üyesi arkadaşlarımızın bir tanesini inşaat işiyle uğraştığını görürseniz direk bana gelin. Biz arkadaşlarımızın istifalarını alarak göreve öyle başlatacağız. Eğer ki imar rantı gibi bir olaya karışırsa o arkadaşımızın direk istifası kabul edilmiş olacak. Bizim projelerimizde sözümüz kesin. Kişiye göre, keyfiyete göre adımlar atılmayacak. Belediyeler rant kapısı değildir. Belediyeler şehrül emin yerlerdir. Kanunlar neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilmesi gerekir.

İŞ VE AŞ İÇİN OYLARA TALİBİZ

Haksızlık eden belediyeyi rant kapısı olarak görenlerin her iki cihanda iki elim yakalarında olsun diyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Biz iş ve aş için oylara talibiz. Belediyeler iş imkanı da sağlar. Sadece projeleri doğru uygulamak gerekir. Memleketimizdeki göçü önlemenin en doğru yolu yaşayanlara iş imkanı sağlamaktır. Memleketi terk edecek kişileri tutmak gerekir. Ekonomik anlamda öncülük eden bir belediye inşa edeceğiz.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü