USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savaş Muhabiri ve Afrin Gazisi´nden ?ZEYTİN DALI? KONFERANSI

Savaş Muhabiri ve Afrin Gazisi´nden ?ZEYTİN DALI? KONFERANSI

Savaş Muhabiri ve Afrin Gazisi´nden  ?ZEYTİN DALI?  KONFERANSI
22-02-2018 07:58
Google News

 

 

 

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü desteği ve TÜGVA´nın katkılarıyla Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğrencileri tarafından ?Sevgi, Barış ve Özgürlük Yolunda Zeytin Dalı Operasyonu´ adlı konferans gerçekleştirildi.

TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy´un verdiği konferansta, Afrin´de gazi olan Uzman Çavuş Hakkı Aytekin´de yaşadıklarını ve operasyonu anlattı.

 Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Afrin Gazisi Hakkı Aytekin, TÜGVA İl Başkanı Erhak Çınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, hem iç hem de dış güçlerin Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynadığını belirterek ?Şu bir gerçek ki hem ülkemizde hem de ülkemizde çok ciddi olaylar yaşanıyor. İçimizden ve dışardan insanlar hainliklerine devam ediyorlar. Afrin´de bu olaylardan sadece bir tanesi. Rabbimizden bu felaketlerden biran önce kurtulmamızı niyaz ediyorum. Rabbimiz devletimize, milletimize ve İslam alemine başarılar versin. Karşımıza çıkan belalardan kurtulmayı nasip etsin? dedi.

?ZORLU YOLLARDAN GEÇİYORUZ?

Afrin Gazisi Uzman Çavuş Hakkı Aytekin, 5 yıl boyunca çalıştığım askeriyede hep aktif görev aldım ve en ön safta operasyonlara katıldım. Diğer katıldığım operasyonlara göre Zeytin Dalı operasyonu biraz daha sıkı geçiyor. Bunun nedenini tüm ülke biliyordur. Amerika´nın üstümüze oynadığı oyunlar ve verdiği teknolojik silahlardan ötürü zorlu yollardan geçiyoruz. Biz düşmanımızı ciddiye bile almıyoruz. Her türlü şerefsizliği, kahpeliği, vicdansızlığı ve her türlü oyunları yaparak karşımıza çıkan soysuzlarla savaşmaya devam ediyoruz. Arkamıza dönüp baktığımızda koskoca bir yüreğe, koskoca bir millet, koskoca bir devletin olduğunu biliyoruz, görüyoruz ve ciğerlerimize kadar hissediyoruz. Bir ilkokul öğrencisinin bize yazıp gönderdiği mektubu cephede okuduğumuz zaman hüzünlere boğuluyoruz. Annelerimizin yaptığı yemekler, babalarımızın gönderdiği hediyeler bizleri fazlasıyla onore etti? dedi.  Aytekin, katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

?BİLİNÇLİ OLUN?

TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy ?Sevgi, Barış ve Özgürlük Yolunda Zeytin Dalı Operasyonu´ konferansında gazete ve televizyonların savaş bölgesindeki öneminden bahsederek tecrübelerini anlattı.

Filistin, Suriye, Mısır, Libya gibi Orta Doğu ülkelerinde bulunan ve bu ülkelerde savaş muhabirliği yapan Ersoy, medya kanalları aracılığıyla halka yansıtılanın mevcut durumdan çok daha farklı olduğunu ileterek katılımcıları bilinçli olma noktasında uyardı.

Zeytin Dalı Harekatı´nın en önemli konularından birisinin medya olduğunu söyleyen Ersoy, ?İşin en önemli kısmı cephe hattındaki medya hikayeleridir. Operasyon başladığı andan itibaren bir medya savaşı da başlar. Bu savaşın içerisinde özellikle batı basını, Amerikalılar, İran televizyonları, Rusya´ya yakın haber ajansları, bugün yanımızda olduğunuzu düşündüğünüz ülkeler dahil olmak üzere bunların televizyonları ve gazetelerinden Afrin operasyonu değerlendirme biçimleri bizim gördüğümüz ve bizim anlattığımızdan çok farklıdır. Hiçbir ajans, hiçbir televizyon reklam gelirinden para kazanmaz. Bunlar tamamen uluslararası toplumun algılarını yönetmek için kurgulanmış bir takım işlerdir. Televizyonda haberleri takip ederken uluslararası haberlere itinalı yaklaşın bilin ki hiçbir uluslararası haber ajansı bu işten kar etmiyor. Dünyanın en önemli ajansları yayıncılıktan para kazanmazlar bilakis devletler tarafından kendi politikalarıyla bölgede olan biteni dünyaya anlatmak ve algı oluşturmak için finanse edilirler. Televizyonu açıp izlediğiniz zaman hiç tanımadığınız bir adamı sevebilir veya nefret edebilirsiniz. İşte medya bunun için vardır? ifadelerine yer verdi.

Siyasi, politik ve gündeme dair birçok konuda gençleri bilgilendiren Ersoy, öğrencilere ?Rasyonel olmazsak yaptığımız her işte hayal kırıklığı yaşarız.  Ne yaparsanız yapın her konuda objektif olun?  mesajını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü