USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SAYGIN İSİMLERE AHDE VEFA

SAYGIN İSİMLERE AHDE VEFA

SAYGIN İSİMLERE AHDE VEFA
07-02-2018 07:59
Google News

 

Belediye ile Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği önemli bir buluşmaya daha imza atarak, şehrin hafızası olan 75 yaşın üstündeki 120 yaşayan hafıza ve saygın ismi plaket vererek onurlandırdı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde dün öğlen yemeğinde gerçekleştirilen ?Ahde Vefa? buluşmasında özlem gideren şehrin değerlerine yaşlılıkları nedeniyle birer tane de baston hediye edildi.

?DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ?

Belediye Başkanı Sami Aydın, şehrin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, ?Eğer biz sizin gibi değerlere sahip çıkamazsak, sizleri yüceltemezsek geleceğe güvenle bakmamız mümkün olmadığı gibi hep sıfırdan başlamak zorunda kalırız. Biz geçmişimize de sahip çıkacağız, bu toprakların yetiştirdiği insanlara da sahip çıkacağız, sevgide ve saygıda cömert olacağız? dedi.

?YAŞAYINCA DEĞER VERMELİYİZ?

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahad Türkmenoğlu da, şehre büyük katkısı olan yaşayan hafızalara gerekli değerin gösterilmesi adına bu buluşmayı düzenlediklerini ifade ederek ?Saygın isimler olan değerli büyüklerimiz, şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatına, kültürüne, sanatına, sporuna çeşitli katkılarda bulunmuş ve adeta şehre damgasını vurmuşlardır. Bu şahsiyetler, öldükten sonra değil, yaşarken anılmalı, hatırlanmalı ve gönülleri alınmalıdır?dedi.

Gökhan KARA /

Belediye ile Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği, şehrin yaşayan hafızaları olan 75 yaşın üstündeki 120 önemli simayı, ?Ahde Vefa? kapsamında şehre katkılarından dolayı plaket vererek onurlandırdı. Yıllar sonra bir araya gelen seçkin simalar, hem hasret giderdi, hem de anılmalarının mutluluğunu yaşadı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ?Ahde Vefa? buluşmasına, şehrimizin önemli simalarından olan 120 kişi katıldı. Bu simalardan bazılarının, Kamil Babalar, İsmail Hakkı Okutan, Necati Levent, Ahmet Turan Kesti, Burhan Fertelli, Burhan Bilget, Yener Okatan, Cahit Moğulkoç, Ömer Cahit Yıldız, Ruhi Başeğmez, Ahmet Okatan, İsmail Başer, Adnan Sümbüloğlu, Turan Sarı, Nuri Özkan, Turan Tipici, İsmet Tanrıkulu, Rabia Talay, Avni Sakarya, Muharrem Ercins, İbrahim Çapraz, Lütfi Baykuş, Yücel Yönal, Hikmet Toptaş, Hikmet Gürbüz, Ertuğrul Karagülle ve Yavuz ile Cengiz Öktem´in olduğu görüldü.

 ?YAŞARKEN ANILMALI?

?Ahde Vefa´ buluşmasının açılış konuşmasını yapan Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, bu buluşmayı gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek ?Şu anda birlikte olduğumuz değerli büyüklerimiz, hemen hepimizin tanıyıp bildiği şehrimizin saygın isimleridir. Her biri şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatına, kültürüne, sanatına, sporuna çeşitli katkılarda bulunmuş ve adeta şehre damgasını vurmuş kişilerdir. Halk nazarında hepsinin saygın bir yeri vardır. Şu bir gerçektir ki, değerli şahsiyetler, öldükten sonra değil, yaşarken anılmalı, hatırlanmalı ve gönülleri alınmalıdır. Bu, onları huzura kavuşturduğu gibi, aile yakınlarını ve tanıdıklarını da onurlandırır. Bu, aynı zamanda hemşeriliğin ve memleket severliğin bir gereğidir. Unutmayalım ki, hepimiz onların geçtiği yollardan geçiyoruz ve geçeceğiz. Eğer onların yaşadıklarından ve hayat tecrübelerinden bir takım dersler çıkarabiliyorsak, onların örnek yaşantılarını kendimize rehber edinebiliyorsak, ne mutlu bize? dedi.

?ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ VAR?

Belediye Başkanı Sami Aydın, yaşlıların şehrimizin önemli bir değeri olduğunu belirterek ?Eğer biz sizin gibi değerlere sahip çıkamazsak, sizleri yüceltemezsek geleceğe güvenle bakmamız mümkün olmadığı gibi hep sıfırdan başlamak zorunda kalırız? dedi.

Birikimli ve donanımlı hafızaların şehir için büyük bir şans ve fırsat olduğunu ifade eden Başkan Aydın, ?Bu deneyimlerden faydalanmamız gerektiğini inanıyorum. Her birinizin bu şehir üzerinde, bu ülke üzerinde ve bizler üzerinde çok büyük emekleri var. Zaman zaman önerileriniz, zaman zaman eleştirilerinizle bizlere yön veriyorsunuz. Her birinizin değişik alanlarda bu şehre büyük hizmetler sunduğunuzu biliyorum? diye konuştu.

?İNSANLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ?

Yaşlıların ülkemiz için büyük bir değer olduğunu da vurgulayan Başkan Aydın, ?Eğer biz sizin gibi bu değerlere sahip çıkamazsak sizleri yüceltemezsek geleceğe güvenle bakmamız mümkün olmadığı gibi hep sıfırdan başlamak zorunda kalırız. Hâlbuki sizlerin bu şehre kazandırdığı bir kültür var, hizmetler var. Eğer biz onların üzerine koyarak önümüzdeki nesillere bu şehri teslim edebilirsek bu şehir çok farklı olur. Biz önce sahip olduğumuzu muhafaza edip her gelen bunun üzerine işlerse bu ülke, bu şehirler hep ileriye doğru gider. Her gelen sıfırdan başlamak isterse hiçbir zaman bu şehir ileri doğru gidemez. Biz geçmişimize de sahip çıkacağız, bu toprakların yetiştirdiği insanlara da sahip çıkacağız, sevgide ve saygıda cömert olacağız? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü