USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SCÜ Başhekimi Doğan Açıkladı: "Hastanenin Borcu Yok''

Son yıllarda sürekli borçlarla gündeme gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmalar meyvelerini verdi.  2016 yılında firmalara 110 milyon borcu olan hastanenin borcu artık kalmadı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Üniversite hastanemiz firmalara borcu olmayan az sayıda üniversite hastanelerinden biridir. Hastanemizde ekipmanımız, ameliyatlarımız artsa da artık borcu olmayan bir hastane olmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

SCÜ Başhekimi Doğan Açıkladı:  "Hastanenin Borcu Yok''
19-08-2024 10:01
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Sivas Cumhuriyet ÜiniversitesiTıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde son 8 yıldır yapılan çalışmalar hakkında Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan bilgi verdi. Yeni yapılan hizmetleri anlatan Doğan bu süreçte 305 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesinin hizmete açıldığını ifade ederek, “Yoğun bakım yatak sayısı 126 yataktan 183 yatağa çıkarıldı. Dahiliye ve göğüs hastalıklarına yeni yoğun bakım servisleri açıldı. Organ nakli merkezi açılarak 28 hastaya başarılı bir şekilde organ nakli gerçekleştirildi. Tüberküloz  gibi hastalıkların tanısında kullanılan ve uzun yıllardır kurulması planlanan negatif basınçlı tüberküloz odası kuruldu. Kovid-19 pandemisi süreci içerisinde Sivas ili ve ilçelerinin PCR testleri negatif basınçlı tüberküloz odasında çalışıldı. Tüm kemoterapi ilaçlarının tek bir merkezde hazırlandığı çevre, hasta ve çalışan sağlığı ve güvenliğini sağlayan otomatik kemoterapötik ilaç hazırlama sistemi kuruldu . Obezitenin hekim kontrolünde tedavisi ve  rehabilitasyonu için ilimizdeki ilk  obezite merkezi kuruldu. İlimizde ilk ve tek olarak kurulan ilimiz ve çevre illere hizmet sunan inme ünitesi hizmete açılarak akut inme hastalarına erken müdahale yaparak hastalarda gelişebilecek engellilik ve bunun sonucu ortaya çıkabilecek yüksek  bakım ve tedavi yükü maliyetlerinin önüne geçilmiştir.” dedi.

HASTALAR ARTIK İL DIŞINA GİTMİYOR

Sıcak Çermik Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilattan geçirilerek yeniden hizmete alındığını ifade eden Doğan, “Mikrobiyoloji laboratuvarı bünyesinde Flow Sitometri Laboratuvarı açılarak hastalarının  il dışına tetkik için gitmek zorunda kalmalarının önüne geçildi Hayat boyu tedavi sürecinde olan hastaların yaşam kalitesini yükseltmek, hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukları azaltmak amacıyla  11 yataklı  palyatif bakım merkezi açıldı.  Uyku bozuklukları merkezi standartlara uygun olarak yenilenerek yatak kapasitesini 3 yataktan 6 yatağa çıkarılarak 1 yıldan daha uzun süreli randevuların önüne geçilmiş oldu. Hastanede açılan Kozmotoloji Ünitesi ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayarak alanında uzman hekimlerce hastalara hizmet sunmaya başladılar. Hastanede açılan kronik yara bakım ünitesi ile başta diyabetik ayak rahatsızlığı olmak üzere tüm kronik yaraların tedavisi yapılmaya başlandı” diye konuştu.

KALİTE DEĞERLENDİRMESİNDE İYİ DURUMDAYIZ

2018-2024 yılları arasında özel bütçe ve döner sermayeden toplamda 595 milyon 242 bin liralık cihaz alımı gerçekleştiğini ifade eden Başhekim Doğan, “Hastanemiz son yapılan kalite değerlendirmesinde aldığı 95.19 puan ile yurt çapında 95 sınırını aşan nadir üniversite hastanelerinden biridir. Alınan 95.19 puan ile İç Anadolu Bölgesinde ve Doğu Anadolu Bölgesinde hizmet veren diğer üniversite hastaneleri içerisinde en iyi kalite puanına sahip üniversite hastanelerinden biri olmuştur.  2016 yılında  döner sermaye bütçesi üzerinden 336 personele maaş, döner sermaye ödemeleri de dahil olarak ise 955 personele ödeme yapılmakta iken, 2024 yılında  döner sermaye bütçesi üzerinden 765 personele maaş ödemesi, döner sermaye ödemleri de dahil olarak ise 2489 personele ödeme yapılmaktadır 2016-2024 dönemi esas alındığında; ödeme yapılan personel sayısındaki artışa rağmen ilk dönem başında personele 2 milyon 889 bin  lira ek ödeme yapılmakta iken bu tutar günümüzde 26 milyon 76 bin lira kadar çıkartılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda üniversite hastanemiz firmalara borcu bulunmayan az sayıdaki üniversite hastanelerinden  biridir.” şeklinde konuştu.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü