USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SCÜ'de Öğrencilere Ticaret Eğitimi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan Ticaret Elçileri Projesi uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında öğrencilere eğitimler verilecek.

SCÜ'de Öğrencilere Ticaret Eğitimi
06-05-2023 11:11
SİVAS
Google News

Aydın DELİKTAŞ

Üniversite Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜBAP), Kariyer Merkezi ve Üniversite Sanayi ve Ticaret İşbirliği Geliştirme Uygulama Merkezi tarafından geliştirilen proje kapsamında üniversitede okuyan 23 ülkeden 46 öğrenciye 9 Mayıs’a kadar akademisyenler ve alanında uzman kişiler tarafından toplam 36 saatlik eğitimler verilecek.

Eğitim konu başlıkları “Dış Ticarette Kullanılan Temel Kavramlar”, “Girişimcilik”, “Devlet Destekleri”, “Finansal Okuryazarlık, Pazar Araştırmaları”, “E-İhracat, Yurtdışı Pazar Bilgileri”,  “Ödeme Ve Teslim Şekilleri”, “Fikri Mülkiyet Ve Sınai Haklar”, “Satış Teknikleri”, “Müşteri Ve Tedarikçi Bulma Yöntemleri” olarak belirlendi.

Üniversite, bu tür projeler ile Sivas şehrinin gelişmesinde önemi olan uluslararası ticaret alanında katkı sağlamayı amaçlıyor. Eğitimler sonunda çeşitli sektörlerden temsilciler tecrübelerini öğrencilerle paylaşma fırsatı bulurken, öğrenciler şehrimizin önemli sanayi kuruluşlarını gezerek firmalar hakkında bilgi sahibi olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü