USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

?ŞEHRİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ? - video

?ŞEHRİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ? - video

?ŞEHRİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ? - video
15-03-2019 07:29
Google News

Burcu CELLAT/

MÜSİAD Şube Başkanı Salim Eminoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´ı ziyaret ederek, birlik mesajı verdi.

Şehrin büyümesi, ticaretin ise gelişmesi için Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte çalışacaklarını söyleyen Eminoğlu, ?Üniversitemizin Sivas´ın bacasız fabrikasıdır. Hem iş dünyası hem de ticaretimizin gelişmesi için bir olacağız? dedi.

?SİVAS DEĞER KAZANACAK?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise, şehrimize kurulacak olan yeni üniversite ile birlikte Sivas´ın bir değer daha kazanacağını belirtti.

Rektör Yıldız, ?Şehri geliştirecek olan üniversitelerdir. Üniversite-şehir arasında güçlü bir bağ için çalışıyoruz. Üniversite elbette Sivas için çok önemli. İkinci üniversitemiz de açıldı. İnşallah onlarda öğrenci almaya, hoca almaya başlayınca Sivas´ımız bir değer daha kazanmış olacak. Sivas´ın en büyük markası Cumhuriyet Üniversitesidir. Bir şehrin gelişmesinde de üniversitelerin çok büyük rolü var. Şehri geliştirecek olan üniversitelerdir. Burada da üniversite ve şehir arasında iyi bir bağ kurulması gerekiyor. Göreve geldiğimizden bu yana üniversite-şehir arasında güçlü bir bağ için uğraşıyoruz? diye konuştu.

?MERKEZ OLACAK?

İki hafta önce Valilik, Belediye, TSO ile Cumhuriyet Üniversitesi´nin ortak solucan gübresi üretme noktasında 4´lü bir şirket kurduğunu da kaydeden Rektör Yıldız, Sivas´ı solucan gübresi noktasında merkez yapmak istediklerini belirterek, açıklamasında şunlara söyledi;

?Türkiye´de artık solucan gübresi çok önemli bir hâle geldi ve bu alanda firmalar oluşmaya başladı. Bu alanda bizim bir hocamızda bu konu hakkında doktora çalışması yapanlara ve firmalara danışmanlık yapıyor. Onu da bu işin başına verdik. Üniversite, kamu, sanayi iş birliği önemli. STK´lar ile işbirliğimiz önemli. Şehri birlikte büyüteceğiz. Şehre değer katacağız. Bunun için de ben size teşekkür ediyorum.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü