USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

SEVİNDİK

SEVİNDİK

SEVİNDİK
23-07-2018 07:59
Google News

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk kabinesinin ardından geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Bakan Yardımcılıklarına atama yapıldı. Atamalarda Sivas´ın eski milletvekillerinin tercih edilmesi sevinçle karşılandı.

BİLGİN, DURSUN VE YERLİKAYA

BAKAN YARDIMCISI OLDU

Resmi Gazete´de yer alan Cumhurbaşkanı kararları doğrultusunda Adalet Bakanlığına 4, Kültür ve Turizm ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarına üçer, Gençlik ve Spor Bakanlığına iki, Sağlık Bakanlığına ise bir bakan yardımcısı atandı. Buna göre AK Parti´nin eski Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin Adalet Bakan Yardımcılığı´na, bir dönem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulunan hemşerimiz Hamza Yerlikaya gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısına, AK Parti eski Sivas Milletvekili Selim Dursun ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk kabinesinin ardından geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Bakan Yardımcılıklarına atama yapıldı. Atamalarda Sivas´ın eski milletvekillerinin tercih edilmesi ilimizde sevinçle karşılanırken bazı oda başkanlıkları kutlama mesajı yayımladı.

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir döneme girildi, önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk kabinesi kuruldu, şimdi de Bakan Yardımcılıkları açıklandı. Resmi Gazete´de yer alan Cumhurbaşkanı kararları doğrultusunda Adalet Bakanlığına 4, Kültür ve Turizm ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarına üçer, Gençlik ve Spor Bakanlığına iki, Sağlık Bakanlığına ise bir bakan yardımcısı atandı.

Buna göre AK Parti´nin eski Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin Adalet Bakan Yardımcılığı´na, bir dönem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulunan hemşerimiz Hamza Yerlikaya gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısına, AK Parti eski Sivas Milletvekili Selim Dursun ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi.

İŞTE BAKAN YARDIMCILARI

Söz konusu atamalar, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi´nin 2´nci ve 3´üncü maddeleri uyarınca yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kararı doğrultusunda, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Hilmi Bilgin, Cengiz Öner, Selahaddin Menteş ile Yıldız Seferinoğlu atandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına ise Sivas´ın gururu Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ile Sinan Aksu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan, Ömer Arısoy, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Muhammet Güven, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına AK Parti Sivas eski Milletvekili Selim Dursun, Enver İskurt ile Dr. Ömer Fatih Sayan atandı.

SİVAS´TAN KUTLAMA

AK Parti Sivas eski Milletvekilleri Selim Dursun, Hilmi Bilgin ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Sivas´ın gururu Hamza Yerlikaya´nın Bakan Yardımcılıklarına atanması Sivas´ta sevinçle karşılandı.

Sivaslılar, önümüzdeki süreçte ilimize gelecek devlet ve özel şahıs yatırımlarının yanı sıra Ankara´da birçok sorunun çözümü noktasında aktif rol üstlenecek olan Bakan Yardımcılarının ilimize hayırlı olmasını diledi.

Sosyal medyada da günün konusu haline gelen Bakan Yardımcılarına yeni görevlerinde başarılar dileyen Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetinkaya, kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye siyasetinin önemli şehri Sivas´ın milletvekillerinin daha etkin görevlere getirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Çetindağ, mesajında şu ifadelere yer verdi;

?Sivas´ın en büyük STK´sı olan Sivas Ziraat Odası olarak Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına seçilen AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´a, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevine getirilen Hilmi Bilgin´e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevine getirilen Hamza Yerlikaya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Selim Dursun´a başarılar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz.?

3 BAKANLIK SİVASLILARA EMANET

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, geçtiğimiz günlerde AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´ın TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanlığı´na atanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kararı doğrultusunda Bilgin, Dursun ve Yerlikaya´nın Bakan Yardımcılıklarına atanmasının Sivas açısından bir şans olduğunu belirtti.

?3 Bakanlık Sivaslılara emanet´ diyen Köksal, mesajında ?Yapılan atama ile üç Bakan Yardımcısının Sivaslı olması bizleri de onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bakan Yardımcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor, ilimize ve ülkemize güzel hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyoruz? ifadelerine yer verdi.

HASTAOĞLU´NDAN KUTLAMA

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti´den bir önceki dönem milletvekilliği yapan Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulunan Hamza Yerlikaya´ya görevinde başarılar dileyen Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise mesajında şu ifadelere yer verdi;

?24. Dönemde Sivas Milletvekili seçilerek 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı, 65. Hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Sivas Milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz´ın, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı´na seçilmesi ve 23.Dönem Sivas Milletvekilimiz Sayın Hamza Yerlikaya´nın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı, 24, 25 ve 26. Dönem Sivas Milletvekilimiz Sayın Hilmi Bilgin´in Adalet Bakan Yardımcılığı, 26. Dönem Sivas Milletvekilimiz Sayın Selim Dursun´un ise Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcılığı görevlerine atanmış olmalarından dolayı Sivas Ticaret Borsası olarak tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. İlimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü