USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?ŞİDDETİ DURDURUN?

?ŞİDDETİ DURDURUN?

?ŞİDDETİ DURDURUN?
08-08-2017 07:57
Google News

Bu iddia üzerine çalışma başlatan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Sorumlusu Eylem Araz, başında veteriner hekim olmadan hayvan toplatmanın suç olduğunu belirtip, sahipsiz hayvanlara karşı şiddetin durdurulmasını talep etti.

Erhan CEYLAN/

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), Sivas Belediyesi hakkında hayvan severlerden gelen ihbarlar üzerine dün basın açıklaması yaptı.

Belediyenin başında veteriner hekim olmadan sokaktan hayvan toplattığı, toplanan hayvanların bir daha sokağa geri bırakılmadığı, akıbetlerinin bilinmediği gibi iddiaların olduğunu bildiren HAYKONFED Sorumlusu Eylem Araz, ilimizdeki tüm kurum, kuruluş ve STK´ları göreve davet etti.

Hayvanlara karşı, ?Şiddeti durdurun´ çağrısında bulunan Araz, yaptığı basın açıklamasında hayvan severlerin görsellere dayandırarak öne sürdüğü iddiaların doğru olup olmadığını araştıracaklarını kaydetti.

Araz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu hattımıza Sivas Belediyesi´nin hayvanların toplatılması ve sonraki süreçle ilgili çeşitli iddialar gelmektedir. 5 bin 199 Nolu Hayvan Hakları Kanunu ve Bağlı Olduğu Uygulama Yönetmeliği gereği sahipsiz hayvanların evleri sokaklardır. Aynı kanun ve bağlı olduğu uygulama yönetmeliği gereği başında veteriner hekim olmadan toplama yapmak yasaktır. Sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanmasının, sağlık bakımlarının yapılmasının ve kısırlaştırılmasının ardından alınan sokağa bırakılmaları aynı kanun ve bağlı olduğu uygulama yönetmeliği gereği esastır. Keyfi şekilde bakımevinde hayvanları tutmanız ve hapis etmeniz kanunsuz bir uygulamadır ve yasaya muhalefet aynı zamanda görevi kötüye kullanmadır. Belediyelerin görevi hayvanların yaşadığı sokaklarda maruz kalacağı şiddetten onları korumak size kanunla verilmiş bir yükümlülüktür. Dolayısıyla halk istemiyor ya da korkuyor gibi bir gerekçe hayvanları esir etmeyi ve yasayı çiğnemeyi haklı gösteremez. Vatandaşı hayvanlara merhamete karşı eğitmek de yine yasayla Belediyelere sorumluluk kılınmıştır. Gönüllülere ziyaret yasağı getirmekte ayrı bir suçtur.?

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Sorumlusu ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eylem Araz, ilimizdeki hayvan severler tarafından kendilerine ulaştırılan bazı görselleri Sivas Belediyesi´ne gönderip bunun belediyeye ait olup olmadığı soracak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü