USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şiddeti önlemede işbirliği şart

Şiddeti önlemede işbirliği şart

Şiddeti önlemede işbirliği şart
28-11-2022 07:00
Google News

Hatice KOYUNCU YİĞİT

 Okulun konferans salonunda düzenlenen konferansa, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recai Zan, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Kürk, akademisyenler ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemenin farkındalık oluşturacağını, şiddeti önleme noktasında erkek iş birliğinin şart olduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Tuğut, öfkenin sevgi, mutluluk ve heyecan gibi normal duygusal bir tepki olduğunu fakat yönetilmesi gereken bir duygu olduğunu vurguladı. Şiddet döngüsünde öfke yönetimin çok önemli bir eylem olduğunu belirtti.

Konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Selma Sabancıoğulları ise her tür öfkenin kişiyi uyarıcı, koruyucu veya harekete geçirici bir işlevi olduğundan bahsetti.  Bu duygunun sağlıklı olarak yaşanıp ve yönetilebilmesi için kabul edilmesi, nedenlerinin ve biçiminin anlaşılması, kontrol edilmesi gerektiğini ve öfke ile baş etme yöntemleri anlattı. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü