USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sigaraya Yine Zam Geldi

Sigaraya yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışla birlikte, sigara fiyatlarına bir zam daha eklendi.

Sigaraya Yine Zam Geldi
08-08-2024 14:54
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Geçtiğimiz hafta uygulanan zamların ardından JTI, BAT, TT ve Philip Morris sigara markalarının paket fiyatlarına ortalama 3 ila 5 TL arasında bir artış yapıldı. Yeni zam haberi ise İmperial Tobacco sigara grubundan geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bu zammı sosyal medya üzerinden duyurdu. Artışlarla birlikte, en ucuz ve en pahalı sigara markaları arasındaki fiyat farkı 15 TL'ye ulaştı.

2/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 2

Temmuz ayında başlayan ÖTV zamlarının etkisi henüz tam olarak hissedilmeden, Ağustos ayında tüm sigara markalarına yeni bir zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın sosyal medya hesabından duyurduğu bilgilere göre, en pahalı sigara fiyatı 77 TL'ye yükseldi. Philip Morris, JTI, BAT, TT ve İmperial Tobacco markalarına yapılan zamlarla birlikte, zam yapılmayan sigara markası kalmadı.

3/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 3

Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İmperial Tobacco sigaralara zam geldi. Sigara çeşitlerine zam yağmuru devam ediyor" şeklinde bilgi verdi.

4/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 4

'AĞUSTOS'TA 4-5 TL ZAM BEKLİYORUZ' UYARISI YAPMIŞTI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 30 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Temmuz ayında uygulanan zamların aslında 8-9 TL civarında olması gerektiğini, ancak bazı markaların fiyat listesini daha düşük bir zamla güncellemesi, diğer markaların zamlarını ertelemesine neden olduğunu belirtmişti.

5/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 5

Dündar yaptığı açıklamada "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL'lik zamlar aslında gerekli olan miktardı" ifadelerini kullanmıştı.

6/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 6

8 AĞUSTOS GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

  • DAVIDOFF SLIMS (Ivory, White): 77,00 TL
  • DAVIDOFF (Burgundy, Ivory, White): 77,00 TL
  • DAVIDOFF C LINE BLUE: 72,00 TL
  • BIANCA: 75,00 TL
  • POLO (Blue, Grey): 65,00 TL
  • WEST (Navy, Grey, White): 62,00 T
7/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 7

SİGARA PAKETLERİ YENİDEN DEĞİŞECEK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tütün mamullerinde yapılan yeni düzenlemeleri açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği kapsamında, sigara paketlerinde kodlama bilgisi içeriği genişletilecek ve üretim tarihi asgari olarak gün-ay-yıl formatında belirtilecek. Yumaklı, bu düzenlemelerin tütün mamullerinin üretim sürecinde ve piyasaya arzında bazı önemli değişiklikler getireceğini ifade etti.

8/8
Sigaraya yine zam geldi. İşte marka marka zamlı liste 8

Bakan Yumaklı, "Bakanlığımızdan piyasaya arz uygunluk belgelerinin verilmesinde uyulması zorunlu teknik düzenlemeler arasında yer alan Türk Standartlarında daha önce yapılan değişiklik sonrasında, (TS) 13444 Puro ve Sigarillo Standardındaki düzenlemeler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerinin uyumlu hale getirilmesi amacıyla değişiklik yapılması gereği hasıl oldu. Bu minvalde, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile tütün mamullerinin üretim şeklinde ve piyasaya arzında birtakım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Tütün mamulü ticaretinde kayıt dışılığı önlemeye yönelik etkin bir takip mekanizması oluşturuyor ve özendirici birtakım unsurları ortadan kaldırıyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
09.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü