USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SIKINTILI SÜRECİ ATLATTIK

SIKINTILI SÜRECİ ATLATTIK

SIKINTILI SÜRECİ ATLATTIK
02-01-2023 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Sivas 4 Eylül Barajı’nda suyun bitmesi nedeniyle ilimizde yaşanan su problemi nedeniyle yaklaşık 1 aydır su kesintileri yaşanmaya başlandı. Bir yandan su probleminin çözümü noktasında başlatılan problemi Hafik-Pusat-Özen barajı isale hattı projesinde çalışmalar devam ederken, belediye tarafından belirli aralıklarla mahallelerde su kesintilerine gidildi. Yaklaşık 4 ay süren çalışmanın ardından 50 kilometrelik projenin ilk etabı tamamlanmış oldu. Projenin ilk etabının tamamlanmasıyla Hafik-Pusat-Özen barajından getirilen su belediyenin arıtma tesisine ulaştı. Depoların dolmasıyla birlikte ilimizin tüm mahallelerine su verilmeye başlandı. 

HALKIMIZDAN HELALLİK İSTİYORUZ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, AK Parti İl Başkanı Hakan, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ile birlikte ilk etabı tamamlanan proje hakkında bilgi verdi Yaklaşık 4 aylık bir süreci tamamladıklarını söyleyen Başkan Bilgin, “Pusat- Özen Barajından getirilen su arıtma tesisini ulaştı. Şehrimize hayırlı olsun. Bu süreç içerisinde anlayış içerisinde tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kendilerinden haklarını helal etmelerini istiyoruz. Sonuçta farklı nedenlerle yaşanan bir süreç de olsa bu süreci en kısa sürede tamamlamak üzere başta Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla, bakanımızın, milletvekillerimizin, teşkilatımızın, DSİ Genel Müdürlüğümüzün, müteahhit  firma, SİBESKİ ekibimiz ve belediye ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisinde projeyi tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreç uzun meşakkatli bir süreçti. Bu süreçte en çok etkilenen doğal olarak su kullanan hemşerilerimiz oldu. Ama şunu gördük ki Sivas halkı samimiyeti görüyor. Sivas halkı çalışanı görüyor ve Sivas halkı sonuca inandığında bu sürecin sonunu sabırlı bir şekilde getiriyor.” dedi.

HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK

Projenin zor ve büyük bir proje olduğunu aktaran Başkan Bilgin, “Ufak, tefek aksaklıklar olabilir. Sistem oturduktan sonra bir sıkıntı yaşanmayacak. Sürecin başından itibaren süreci hep şeffaf yürüttük. Gelişmeleri kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşarak götürmeye gayret ettik. Biz bireysel olarak da temsil ettiğimiz siyasi görüş olarak da hepsinden önemlisi milletimize verdiğimiz söz gereği milleti aldatan hiç olmadık. Doğrusu ve gerçeği neyse lehimize, aleyhimize bakmadan milletin lehine olan bir süreci yürüttük ve sürecin ilk etabını tamamlamış olduk. Bu proje büyük bir proje ilk etabını tamamladık 14 kilometrelik kısmı sisteme verdik. Projenin tamamı 50 kilometre inşallah müteahhit firmamız kalan işleri yapmaya hava durumuna göre devam edecek. İnşallah 50 kilometre tamamlandıktan sonra Hafik-Özen- Pusat barajındaki su direkt olarak içme suyu şebekesine bağlanmış olacak. “ şeklinde konuştu.

FARKLI PROJELERİ DEVREYE ALACAĞIZ

Sivas’ın bir daha su sıkıntısı yaşamaması adına farklı projeleri devreye alacaklarını söyleyen Başkan Bilgin, “Bundan sonraki süreçte yine DSİ Genel Müdürlüğümüzün kontrolünde DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte Sivas’ın önümüzdeki süreçte bugün bizim karşılaştığımız sorunla bir daha karşılaşmaması adına farklı projeleri devreye alıp onları da uygulamak için ekiple birlikte çalışıyoruz. Bugünden itibaren ön görerek yarın aynı sorunla karşılaşmamak adına yapılması gereken projeler ve çalışmaları birer birer hayata geçirmek adına adımı attık. Zorlu ve sıkıntılı şartları çalıştık. Hukuki bir süreç yaşadık ki projenin bugüne kadar gecikmesinin en temel sebebi yapılan ihalenin iptali istemiyle açılan davaydı. Bu bittikten sonra hammadde temininde yaşadığımız zorluklar oldu ve en son kısımda da son bir ayda hava şartlarının sağladığı zorluklara rağmen ekipler fedakarca çalıştılar. Eksi 15 derecede bellilerine kadar suda Sivas’ın daha mağdur olmaması için sıkıntılı süreci hep birlikte atlatmış olduk. Bu süreç içerisinde yapılan her haklı eleştirinin başımızın üstünde yeri vardır. Hiçbir zaman biz bunları farklı olarak değerlendirmedik. Eleştiriler süreci daha hızlı götürmemiz noktasında güç verdi. Su sınırsız değil bunu hep birlikte yaşadık. Bu süreç rahata erdi ama suyumuzun tasarruflu kullanılması noktasında vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Bizde bu noktada gerekli tedbirleri hızla hayata geçireceğiz. Bu çok önemli çünkü doğal kaynaklarımız sınırsız değildir. “ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü