USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'a Niyet Hatay'a Kısmet

Sivas’ta dün başlayan alışveriş günleri bazı esnafın tepkisine neden oldu. 16-29 tarihleri arasında düzenlenecek olan alışveriş günlerinde başka illerden de stant açıldı. Özellikle Hatay mutfağının getirilmesi lokantacı esnafının “Sivas esnafına böyle mi sahip çıkacaksınız” yorumlarına neden oldu.

Sivas'a Niyet Hatay'a Kısmet
17-08-2024 10:36
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ

Sivas’ta son aylarda vatandaşın daha ucuza alışveriş yapması için şehir dışından gelip açılacak fuarlar özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin girişimleriyle engel olunmuş ve fuarların yapılmasına izin verilmemişti. Bu durumun ardından esnaf odası tarafından Sivas esnafına destek olmak için Sivas Alışveriş Günleri yapılmasına karar verilmiş ve yaklaşık 2 hafta sürecek olan fuarın açılışı dün Buruciye ve Şifahiye Medresesinin bulunduğu alanda yapıldı. Ancak yapılan fuarın amacına uygun olmadığını iddia eden bazı esnaflar duruma tepki gösterdi.

HATAY MUTFAĞININ NE İŞİ VAR?

Sivas esnafına destek olmak için yapılan fuarda Hatay Mutfağı’na stant verilmesi fuarın amacının dışına çıkılmasına neden oldu. Fuarda alışveriş yapmak isteyenlerin Hatay mutfağını tatmak istemeleri durumunda ilimizde lokantacılık faaliyeti sürdüren restoranların fuarın nimetlerinden nasıl yararlanacağı merak ediliyor. Bu duruma tepki gösteren bazı lokantacı esnafı, “Sivas esnafına sahip çıkalım dediler. Sivas alışveriş günleri dediler. Hatay mutfağına stant verilmiş.  Lokantacılar Sivas esnafı değil mi? yorumunda bulundu.                                                                                          

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü