USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

?SİVAS, BİZİMLE KAZANACAK?

?SİVAS, BİZİMLE KAZANACAK?

?SİVAS, BİZİMLE KAZANACAK?
25-12-2017 07:59
Google News

KURMAYLARI YANINDAYDI

Havayolu ile geldiği Sivas´ta Nuri Demirağ Havalimanından konvoy eşliğinde şehre giriş yapan Akşener, konvoyu 50. Yıl Kavşağı´nda durdurup esnafları ziyaret etti. Esnafları dinleyen Akşener, yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşener´e, Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partinin kurucularından Aşık Veysel´in torunu Çiğdem Özer ile Celal Dağgez eşlik etti.

?HEP BİRLİKTE DUR DİYECEĞİZ?

Kongre Müzesi ve esnaf ziyaretlerinin ardından Afyon Sokak´ta bulunan İYİ Parti il binası önünde partililere hitap eden Akşener, AK Parti iktidarında Sivas´ın kaybettiğini belirterek, ?Sivas işsizlik rakamlarının en yüksek olduğu illerden birisidir. Sivas sürekli kan kaybeden bir şehir haline getirilmiştir. Üretimden uzak olan Sivas adeta işsizler, göç ve emekli kentine dönüştürülmüştür. Buna inşallah hep birlikte dur diyeceğiz? dedi.

Erhan CEYLAN/

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Sivas´taki açılış törenine katıldı. Havayolu ile geldiği Sivas´ta Bölge Trafik Kavşağında partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Akşener, İstasyon Caddesi 50. Yıl Kavşağı´nda vatandaşlarla selamlaştı. Aracından inerek cadde üzerinde esnaf ziyareti yapan Akşener, yürüyerek Kongre müzesine gitti. İrade-i Milliye Gazetesi´nin basımında kullanılan matbaa makinesini de inceleyen Akşener, müze çıkışının ardından partisinin Afyon Sokak´ta bulunan il binasının açılış törenine katıldı.

?ÜRETEN SİVAS OLSUN?

İl Binasının açılış töreninde ilk konuşmayı yapan  İYİ Parti İl Başkanı Taha Çaykuş, mevcut iktidarın Sivaslılara her zamanki gibi söz verdiğini ancak bu sözleri yine yerine getirmediğini belirterek, ?Biz Sivas´a ikinci bir devlet üniversitesi istiyoruz. İsminin şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu bilim ve teknoloji üniversitesi olmasını istiyor ve bu konuda biz sizden söz bekliyoruz. Bizim hayalimiz Sivas´ın köylerinde tarım ve hayvancılık yapılmasıdır. Sivas´ımızda fabrikaların bacaları tütsün, işsizlik ve göç olmasın, üreten Sivas olsun.  İyi parti iktidar olsun Türkiye iyi olsun. Biz size inandık, size güvendik. Hayallerimizi gerçekleştirmeniz için sözü size bırakıyoruz.? dedi.

?TAHAMMÜL KALMADI?

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı açılış konuşan  Genel Başkanı Akşener, önce partisinin politikalarından bahsetti ardından da Sivas´ın ekonomik açıdan içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Şimdiye kadar yaptığı il ziyaretlerinde en coşkulu kalabalıklardan birinin Sivas´ta gördüğünü ve Cumhuriyet Şehri´nde olmakdan gurur duyduğunu vurgulayan Akşener,  Sivas´ın artık kaybetmeye daha fazla tahammülü olmadığını belirterek, şunları söyledi.

?İYİ Parti dürüstlerin hareketidir. Devletin burada, yani Sivas´ta yaptığı fabrikalar vardı ama sattılar. Önceden bu fabrikalarda 3-4 bin işçi çalışırdı şimdi özelleştirilen fabrikalarda çalıştırılan işçi sayısı 500´e kadar düştü. Fabrikalarınız vardı bu şehirde, üretim tesisleri vardı, Sivas´ta ne oldu? Başka şehirlere götürüldü. Peki özel sektörün bu şehre yatırımı var mı? Hayır. Peki, hayvancılık ne oldu? Ortadan kalktı. Hayvancılık ve tarıma teşvik vermek yerine tarla ekmeyin parasını alın demek Türkiye´yi kendine yeten bir ülke vasfından çıkarır. Şuan da samanın, hayvan yeminin ithal edildiği bir ülke haline getirildik.

?SİVAS, EMEKLİ VE İŞSİZ KENTİ?

Çocuğunuza iş bulabiliyor musunuz? Sivas işsizler, göç, emekli kenti. Bu şehirde üniversite mezunu her 4 gencin 2´si işsiz. Bazı ilçelerinizde ise üniversite mezunu her 4 gencin 3´ü işsiz. Evet devlet yardım ediyor. Aç kalınmıyor, çıplak gezinmiyor. Peki bu çocuklar nasıl evlenecek? Nasıl bir hayat kuracak? Sizin çocuğunuz bu hayallerden uzakken, bazılarının gemicik filoları var. Çocuklarınız 4 yıllık mezun ama işsizler. Bu çocuklara iş yaratacağız dediğimiz zaman kaynağını nereden bulacaksın diyorlar. Çaldıklarını geri alacağız ve bu çocuklara iş sahaları yatacağız.?

Akşener, konuşmasının devamında açılış törenine katılan 20´li yaşlarda bir gence, ?Oğlum sana diyorum çıkar bakalım kaç liran var´ deyince, üniversite öğrencisi olduğunu belirten genç parası olmadığını söyledi.

Bu cevap karşısında Akşener ise, ?Ama bir bakanın oğlunu babası arıyor. Oğlum neredesin? Oğlan rezidanstayım diyor. Evde paran var mı? O kadar yok diyor. O para ne kadarmış biliyor musunuz? Evde o kadar yok dediği para trilyoncuklarmış. Ama ben burada 20 yaşında üniversite okuyan bir öğrenciye soruyorum, cebimde param yok diyor. Ama bir baltaya sap olamamış bakan çocuğunun evinde trilyonlar, 5 tane de para sayma makinası çıkıyor. Her şeyi anladım, hırsızlığı anladım da bu para sayma makinasını kesinlikle anlayamadım.  Tabi sizin çocuklarınızın elleri nasırlı, bunlar bakan çocukları elleri pamuktur. Para sayarken elleri yorulmasın diye para sayma makinaları kullanıyorlar. Reza Zarrab diye bir dolandırıcı var. Dün Reza bey kardeşimizdi, bugün hain Reza oldu. Reza bey kardeşleri savcıya açıklıyor. O bakana ne kadar para verdin diye soruyor o da 45-50 milyon dola,r hatırlayamıyorum diyor. Ben bu parayı hacim olarak hesap edemiyorum. Senin cebinde para yok, Gençler işsizken, ekonomi sadece inşaata bağlanmışken, üretimin, imalat sanayinin hiçbirine el sürülmemişken iş bulunamayan bir Türkiye yaratıldı. Bu Türkiye´nin mutlaka değişmesi lazım. Bu Türkiye´nin mutlaka sanayileşmesi, ekonomi olarak gelişmesi lazım, vatandaşına iş aş sağlaması lazım. Bu millet ya Allah-Bismillah desin yola çıksın önünde kimse duramaz. Buradan sesleniyorum. Sivas´ın, ülkenin kaybettiklerini İYİ Parti ile tekrar kazanacağız. Haksızlığa, adaletsizliğe, hırsızlığa, işsizlik ve göçe hep beraber dur diyeceğiz? dedi.

REVAG´DA AKŞAM YEMEĞİ

Akşener, konuşmasının ardından partisinin il binasını gezdi. Daha sonra bazı parti üyeleri ile Revag Otel´e geçerek değerlendirme toplantısı yapan Akşener, akşam saatlerinde havayolu ile şehrimizden ayrıldı.

 

 

 

 

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü