USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SAĞDUYULU OLMALIYIZ

SAĞDUYULU OLMALIYIZ

SAĞDUYULU OLMALIYIZ
01-07-2017 07:59
Google News

BESTE KURT /

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Madımak olaylarının 24.yıldönümü nedeniyle açıklama yapan STK´lar, sağduyu çağrısında bulundu. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ?Teröre ve provokasyonlara asla müsaade edilmemelidir? derken, Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ?İnsanlara ve insanlığa yakışır bir şekilde anma yapılmalıdır? dedi.

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen ve çoğunluğu sanatçı, halk ozanı, şair olan 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Madımak olaylarının 24.yıldönümü nedeniyle yarın yapılacak anma öncesinde, Sivil Toplum Kuruluşları açıklamalar yaparak, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

Sivas tarihine kara bir leke olarak geçen olayların bu zamana kadar geçen yıldönümlerinde yapılan anma etkinliklerinde görülen sağduyunun yarın yapılacak etkinliklere de yansımasını beklediklerini belirten STK´lar, Sivas´ta her kesimden insanların yıllardır birlik-beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadıklarını hatırlattılar.

KÖKSAL´DAN ÇAĞRI

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal 2 Temmuz´un yıldönümünde teröre ve provokasyonlara asla müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, esnafları ve Sivas halkını duyarlı olmaya çağırıyorum. Sivas ilimiz Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve tarihi kararların alındığı önemli bir şehirlerden biridir. Yıllarca alevi-sünni ayrımı yapılmadan hep birlikte yaşadık ve yaşamaya  devam ediyoruz. Birlerinin yazdığı senaryo gereği 2 Temmuz 1993 yılında istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaya şahit olduk. Birileri bu olayların yaşanması için düğmeye bastı. İnsanlar mağdur oldu ve bu olaydan Sivaslılar olarak bizlerde sıkıntı yaşadık. Bu ve buna benzer olayları hiçbir tasvip etmiyoruz., Sivas Olaylarının yıldönümünde anma etkinlikleri yapılması için farklı illerden insanlar geliyor. Esnaflarımızın ve halkımızın anma etkinliklerine gelen vatandaşlara karşı duyarlı olmalarını, teröre provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını ve buna benzer olayların yaşanmaması için oluşabilecek tahriklere kapılmamalarını arzu ediyoruz. Özellikle anma etkinliklerinin yapılacağı bölgedeki esnaflarımızın da daha duyarlı olmalarını bekliyoruz? dedi.

İNSANLIĞA YAKIŞIR ŞEKİLDE

Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ise, 2 Temmuzda hayatını kaybedenleri yarın bir kez daha insanlığa ve insana yaraşır bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, her türlü taşkınlık ve provokasyona karşı olduklarını ifade etti. Başkan Dağ, ?Gün birlik-beraberlik ve dayanışma günüdür.? Dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 427

The include file 'json/puan_55605_0_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü