USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Sivas Ellerinde Kitap Okunacak

Daha önce 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde gerçekleştirilen kitap günleri bu yıl üniversite öğrencilerin daha fazla yararlanabilmesi için 21 Ekim’de gerçekleştirilecek. İlimizin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayacak olan kitap günleri 11’nci kez kapısını kitapseverlere açacak. Daha önce Şifahiye ve Buruciye Medresesi arasında yapılan kitap günleri bu yıl Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde yapılacak.

Sivas Ellerinde Kitap Okunacak
16-10-2024 12:26
SİVAS
Google News

Yunus BUDAKTAŞ

‘Sivas Ellerinde Kitap Okunur’ sloganıyla ilimizin hayatını giren Kitap Günleri bu yıl yine dolu dolu geçecek. Üniversite öğrencileri için 4 Eylül Sivas Kongresi etkinlikleri içinde çıkan kitap günleri bu yıl 21-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun ile birlikte düzenlediği basın toplantısında etkinlik hakkında bilgi verdi.

YAYIN DÜNYASININ NABZI TUTULACAK

Vali Yılmaz Şimşek, yazarların okurlarıyla buluştuğu, tanışıp söyleştiği, yeni kitapların vitrine çıktığı kitap günlerinde yayın dünyasının nabzının hafta boyunca Sivas'ta atacağını belirterek, "Üniversite öğrencilerimizin de yoğun olarak katılabileceği bir dönemde düzenlenen etkinlikten özellikle gençlerimizin daha çok istifade etmelerini, yazarlarla bir araya gelmelerini arzuluyorum. Bu amaçla üniversiteden kitap günleri boyunca ring seferler konulacağını da duyurmak istiyorum. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de kitap günlerine en üst düzeyde katılım sağlayabilecekler. Bu vesileyle ben de bir kez daha geleceğimizin teminatı evlatlarımızı, akıllı telefon veya tablet gibi sanal ortam bağımlılıklarından, kitapların derin iklimine davet ediyorum." diye konuştu.

YAZARLAR FUARIMIZA RENK KATACAK

Sivas'ın tarih boyu medreselerin ve kitapların hayat bulduğu bir kent olduğunu kaydeden Vali Şimşek, "Sivas, geçmişinden bugüne kadar, ilim, irfan, yazarlar, ozanlar ve medreseler şehridir. Bundan sonra da kuşkusuz üniversiteler şehri, bilim ve kültür şehri olarak yoluna devam edecek, adından sıkça söz ettirecektir. Bu meyanda insanlığın en değerli hazinelerinden biri olan kitapları halkımızla buluşturup ilimizin kitaplarla daha fazla anılması da bizleri mutlu etmektedir. İnşallah bu güzel etkinlik her yıl daha da gelişerek devam edecek, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacak, bilgi ve birikimleriyle fuarımıza renk katan yazar ve yayınevleri buradan güzel hatıralarla ayrılacaklardır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi, 21-27 Ekim tarihleri arasında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 11. Kitap Günlerine, kitapların büyülü dünyasına ve yapılacak olan etkinliklerimize davet ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Adem Uzun ise, 11. Sivas Kitap Günleri'nin şehre hayırlı olmasını dileyerek, "Sivas kültürü ile ön plana çıkan bir şehir. Sadece yayınevleri ve yazarlar halkımız ile buluşmayacak, aynı zamanda bunun içinde birçok kültürel aktiviteyi gerçekleştirmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Birincisi 2011 yılında düzenlenen ve günümüze dek uzun soluklu olarak devam ederek Sivas ile özdeşleşen kitap günlerinin 11'incisi Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilecek.  Bu yılki etkinlikler, üniversite öğrencilerinin daha fazla istifade edebilmeleri amacıyla 21-27 Ekim tarihlerinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılacak. Etkinliğin açılış konuğu alanında saygın bir isim olan Prof. Dr. Erhan Afyoncu olacak. 100'lerce yayınevinin okurlarla buluşacağı kitap günlerinde, onlarca yazar, söyleşi ve imza günü yer alacağı etkinlikte ayrıca sinema günleri kuşağı ile bu sektörde önemli başarılara imza atmış olan renkli simalar da sevenleri ile buluşacak.  

 

 

 

 


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
16.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü