USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?SİVAS GÜZEL ŞEHİR OLMUŞ?

?SİVAS GÜZEL ŞEHİR OLMUŞ?

?SİVAS GÜZEL ŞEHİR OLMUŞ?
13-10-2018 07:59
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye projelerini incelemek üzere geldiği şehrimizi gezdi, Başkan Sami Aydın´ın çalışmalarını beğendiğini, taktir ettiğini ve diğer şehirlere örnek olması gerektiğini belirterek, ?Sivas çok güzel bir şehir olmuş?dedi.

?DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR?

Belediye tarafından yaptırılan Vefa Konutlarının açılışını yapan Bakan Kurum, 2002 yılından bu yana Sivas´a kazandırılan yatırımların artarak devam ettiğini belirterek, ?Her zaman dik bir duruş sergileyen Yiğit Sivas´ta yapacak daha çok işimiz var? dedi.

SİVAS´TAN 37 BİN BAŞVURU

İmar Barışı´nda gelinen son noktayı da değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye´de 6.3 milyon kişinin başvuruda bulunduğunu ve bedelinin de 4.1 milyar lira olduğunu söyledi. Bakan Kurum, Sivas´ta ise 37 bin 403 vatandaşın İmar Barışı için müracat ettiğini açıkladı.

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Cuma namazını Ulu Camide kılan Bakan Kurum, bazı dükkanlara girerek esnaflarla görüştü, işlerin nasıl olduğunu sordu, ?Bazı sıkıntılar var ama emin olun bunlar geçicidir. Elimizden geldiğince çalışıyoruz. Türkiye´ye yönelik baskılar boşa çıkacak, bir kez daha kazanan biz olacağız?dedi.

VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Belediye´nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen ve özellikle tarih fışkıran Kent Meydanı´nı ve yapılan düzenlemeleri çok beğenen Bakan Kurum, burada yanına gelen vatandaşlarla görüştü, talepleri dinledi. Bakan Kurum, ?Elbirliği ile tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum?dedi.

Erhan CEYLAN/

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün belediye projelerini incelemek için şehrimize geldi. Sabah saatlerinde özel uçak ile Nuri Demirağ Havalimanı´na inen ve Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı kurum müdürleri tarafından karışlanan Bakan Kurum, ilimizde ilk olarak Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ardından Belediye Başkanı Sami Aydın´ı makamında ziyaret eden Bakan Kurum, Aydın´dan projeler hakkında brifing aldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen brifingin ardından basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesi arasında yürütülen projeleri işaret ederek, 2002 yılından bu yana ilimize kazandırılan yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

?Her zaman dik bir duruş sergileyen Yiğit Sivas´ta yapacak daha çok işimiz var? diyen Bakan kurum, milli mücadelenin başladığı yiğitler Şehri Sivas´ta bulunmaktan dolayı onur duyduğunu, Sivas´ın her zaman yerli, milli ve dik duruşuyla Türkiye´ye örnek olduğunu vurguladı.

2002 yılına kadar Sivas´ta olmayan birçok hizmetin şuan var olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Sivas´ta 2002 yılında atık su arıtma tesisi yokken şimdi 14 tane var. Hem içme hem de katı atık arıtma tesislerine sahibiz. Ayrıca daha önce kentte vahşi depolama yapılıyordu ancak Belediyemizin çalışmalarıyla daha modern elektrik üretebilen bir depolama alanına sahip olduk. Kentsel dönüşüm noktasında şehir merkezinde ender örnekler gördüğümüz tarihini ortaya çıkaran çok açık ve düzenli bir şehir görüyoruz. Türkiye´de bir elin parmaklarını geçmeyecek bir düzenleme yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Selçuklu, Cumhuriyet ve Osmanlı döneminde yapılan eserleri şehrin, vatandaşların kullanıma açmak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm ülkenin stratejik mekânsal planını hazırlıyoruz ve tüm valilerimize hazırlanmaları noktasında talimatlarımızı gönderdik. Şimdi ise yerinde görüp tespit çalışması yapıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bakanı olarak yiğitler şehri Sivas´a gelmekten onur duyuyorum. Kale arkası kentsel yenileme projesine bakacak ve buraya ilişkin kararlar alacağız. Ayrıca 400 konutluk Vefa Konutlarının açılışını gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar İller Bankası olarak buraya 286 milyon liralık yatırım yaptık. Şuanda ise 20 ayrı işte de 178 milyon liralık yatırımımız devam ediyor. Yine 40 milyon liralık kamu yatırımımız bakanlığımız takibinde devam ediyor.

SİVAS´TAN 37 BİN 403 BAŞVURU

Bugüne kadar Türkiye´de imar barışına 6.3 milyon vatandaşımız başvurdu ve bedeli de yaklaşık 4.1 milyar lira. Sivas´ta ise imar barışına başvuran vatandaş sayımız 37 bin 403 adet. Yapı kayıt belgesi alan vatandaşımız da 5 bindir. Bunun karşılığında da 16 milyon lira bedel yatırılmış durumda.

HAZİNE ARAZİSİ İÇİN 600 BAŞVURU

Bakanlığımız olarak altın hazine arazilerini kiralama projemiz var. Buna ilişkin 3 milyar 400 milyon metrekare hazine arazisini vatandaşımıza kiralıyoruz. Diğer taraftan 34 milyon metrekare araziyi de hayvancılık endemik bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla kiralama projemiz var. Türkiye´de çok yoğun bir başvuru var. Sivas´ta 600 kişi başvurdu ve başvuru sayısı giderek artıyor. Hayvancılığın gelişmesi, endemik bitkilerin yetiştirilmesini ve hazine arazilerini daha önce kullanan vatandaşlarımızın Tarım Bakanlığımızın da verdiği desteklerden faydalanması açısından bu proje Sivas için büyük önem arz ediyor.

MİLLET BAHÇESİ´NDE SONA GELİNDE

Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla stadın yeni projesini gerçekleştirdik ve eski stadın projesini de Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi modern, şehrin ihtiyaçlarını, şehrin sosyal ihtiyaçlarını giderecek modern bir millet bahçesi yapma noktasında proje çalışmalarımız sona geldi. İnşallah çok yakın bir zamanda da buranın ihalesini yapıp Sivas´ta 60 dönüm bir millet bahçesi kazandırma sürecini işletiyoruz.

YENİ ÜNİVERSİTENİN YERİ

Şehrin ihtiyacı olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yeriyle alakalı bugün kararımızı vereceğiz. Şehrin ihtiyaçlarına en uygun üniversite alanı neresiyse sayın valimiz, belediye başkanımız ve Sayın Bakanımızla birlikte yerleri gezip kararımızı bugün inşallah veriyor olacağız ki, ileriki süreçte üniversitenin büyümesi noktasında mülkiyet alanlarının hangisi uygunsa bunun tespitini yapacak ve Sivas´a, üniversiteye kazandırmış olacağız.

FAHİŞ FİYATA CEZA

Türkiye ekonomik bir savaşla karşı karşıya. Dövizle ilgili, petrolle ilgili bir artış oldu ancak bakıyoruz bazı esnaf arkadaşlarımız normal bir artışın üzerindeki fiyatı etikete yansıttılar. Sahada market, Pazar ve bakkallardaki fiyatlarda çok daha fazla artışın olduğunu gözlemliyoruz. İçişleri Bakanlığımız geçtiğimiz gün Valilerimize bir genelge gönderdi. Biz de 81 ilin tüm belediye başkanlarına bir genelge gönderdik. Bu fahiş fiyat artışından dolayı tüm belediye başkanlarını göreve davet ediyorum. Gereksiz artış yapan kim olursa olsun sahada zabıta ekipleri tarafından denetlenmesi yapılacak. Gerçek fiyat artışı yoksa her türlü cezai işlemi yapacağımızı belirtiyorum.?

İMAR BARIŞINDA SÜREÇ

Bakan Kurum, 31 Ekim´de sona erecek olan İmar Barışı süresinin uzatılıp-uzatılmayacağı sorusu üzerine ?Şuanda uzatma gibi bir durumumuz yok. 31 Ekim´de tekrar değerlendireceğiz? dedi.

ESNAFIN DERDİNİ DİNLEDİ

Belediye projeleri ile Vefa Konutlarının açılış törenine katılmak üzere dün ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önce kent meydanında vatandaşlar ile bir araya geldi, ardından da Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları gezdi.

Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ile bazı protokol üyelerinin de eşlik ettiği gezide Bakan Kurum, ziyaret ettiği esnafların taleplerini dinledi.

Kuyumcu bir esnafın, ?Sayın Bakanım fiyatlar çok artmış durumda düşecek mi?´ sorusu üzerine Bakan Kurum, ?Hiç merak etmeyin. Tabii ki düşecek. Her birinize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum´ diliyorum. Bakan Kurum esnaf ziyaretlerinin ardından Cuma namazını tarihi Ulu Camide kıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü