USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ı Çantada Keklik Görüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı  ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta halka hitap etti. Emniyet rakamlarına göre yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı mitingde Kılıçdaroğlu, mevcut iktidarın Sivas’ı çantada keklik gördüğünü ifade ederek başta Demir Çelik Fabrikası olmak üzere tüm sorunları çözeceğinin sözünü verdi.

Sivas’ı Çantada Keklik Görüyorlar
11-05-2023 15:55
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile birlikte 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında miting yapmak üzere ilimize geldi. Tarihi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Babacan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ın bir dönem 14 şimdi ise sadece 5 vekil çıkardığını söyledi.

Sivaslıların bunu düşünmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu,Sivas Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bir kent Anadolu'nun göbeğinde bereketli toprakları var. Cumhuriyet döneminde yapılan büyük ve güzel yatırımları var. Bir anlamda burası demiryolunun Türkiye'de merkeziydi. Her Sivaslı kardeşime soruyorum. Vicdan sahibi neden biliyor musun? Ben söyleyeyim ya nasıl olsa Sivas oyları çantada kestik. Efendim fabrika yapsak da yapmasak da bir şey değil satma nasıl olsa oylar çantada keklik bize oy veriyorlar önemli değil. Siz önemli bir kentsiniz. Güzel bir kentsiniz. Sivas coğrafyası sıradan bir coğrafya değil. Benim size sözüm var, göreceksiniz. Sivas Demir Çelik Fabrikası'nı kamulaştıracağım, binlerce işçi orada çalışacak. Binlerce Sivaslı 22 yıldır yapmıyorlar, yapamıyorlar. Sizi düşünmüyorlar. Evlatlarınızı düşünmüyorlar. Herkes nerede? İstanbul'a gidiyor. Ankara'ya gidiyor İzmir'e gidiyor. Denizli'ye gidiyor, Bursa'ya gidiyor. Acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim diye. Neden arkadaşlar? Baba toprağı burası. Burada çalışın. Burada iş yaratın. Burası bizim toprağımız değil mi? Yapamadılar. Bay Kemal 6 ay içinde o fabrikayı kamulaştıracak ve Sivaslılara tahsis edecek. Göreceksiniz.

TEŞVİK SİVAS’IN TAMAMINI KAPSAYACAK

Ayrımcılık benim kitabımda yoktur. İnsan insandır. Başımın üstünde yeri vardır. Görüşü de onu inancı ne olursa olsun bir başımın üstünde yeri vardır. İnsana saygı duyarım, insana saygı duyarım ve onun dertleriyle dertlenmesini bilen birisiyim. O nedenle, o nedenle ayrımcılığa karşı çıkmak lazım. Ayrımcılık sadece insanlar arasındaki değil, yatırım yapıyorsanız orada da ayrımcılık olması olmaması lazım. Bir sanayi bölgesi var. Yeni açılan bir başka sanayi bölgesi var. İki sanayi bölgesi arasında teşvikler farklı. Niye farklı? Çünkü diyorlar ki önce yatırım yapanları cezalandıracağız yatırım yapmalarını ödüllendireceğiz. Böyle bir anlayış devlet yönetiminde olmaz. Devlet adaletle yönetilir. Devlet liyakatle yönetilir. Devlet bilgiyle yönetilir. Devlet birikimiyle yönetilir. Bütün bunlar olmadığı takdirde böyle farklı kararlar ve uygulamalar çıkıyor ortaya. Onun da sözünü Sivaslı sanayicilere, Sivaslı yatırımcılara veriyorum” diye konuştu.

SİVAS’I EN GÜÇLÜ KENTLERDEN BİRİSİ YAPACAĞIZ

Sivas’ı en güçlü kentlerden birisi yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sivaslı gençlere sözü vermiştik. Teknolojiye önem vereceğiz. Sivas’ı Orta Anadolu'nun en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Sivas'ın içinin boşaldığını biliyor. Hepsini biliyoruz. Göreceksiniz Sivas'ın nasıl atağa kalktığını göreceksiniz. Anadolu'nun nasıl uçağa kalktığını göreceksiniz. Zaten hedefimiz 5 yıl içinde İstanbul'un nüfusunun iki buçuk milyon azaltmak ve o insanları Anadolu'ya getirmek. Anadolu'da onlara çok ama çok iyi imkanlar sağlayacağız” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü