USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas İçin Çalışacağım

Yaklaşık 10 yıldır Sivas Kızılay Şube Başkanlığını yürüten Mustafa Sarılar görevini Fikret Doğruyol’a devretti. Kızılay Genel Merkezi yönetimin de yaşanan değişikliğin ardından Sivas’taki görevinden ayrılarak Kızılay Genel Merkez Yönetiminde yer alan Sarılar, çalışmalarına Ankara’da devam edeceğini belirterek, Kızılay’ı Sivas’ta bölge yapmak istediklerini söyledi.

Sivas İçin Çalışacağım
04-08-2023 12:26
SİVAS
Google News

Arife Defne ARSLAN 

Sarılar, eski Kızılay binası olan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkılması gündemde olan binayla ilgili son durum hakkında da bilgi vererek,” Sivas'ın tacirleri, tüccarları, esnafları onların menfaatini gözetirken birilerinin verdiği parayla yardımla alınan o binanın da hakkını korumak durumundaydık. Yani Kızılay'a da sıkıntı yaratacak herhangi bir işin içerisine girmedik. İnşallah oradaki projemiz altta çok geniş bir kaç tane dükkan, Kızılay olmak şartıyla projemizle inşallah bir aksaklık olmaz. Üzerine de bir artı bir ve iki artı bir rezidans yapma projelerimiz hazır. Kaynaklar hazır” dedi.

Kızılay Sivas Şube Başkanlığı görevini yaklaşık 10 yıldır yürüten Mustafa Sarılar, Kızılay Genel Merkezinde yaşanan görev değişikliğinin ardından Sivas Şube Başkanlığını bırakarak Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi oldu. Sarılar Sivas Şube Başkanlığı görevini Fikret Doğruyol’a teslim etti. Düzenlenen basın toplantısıyla görevini devreden Sarılar, yaklaşık 10 yıllık süresince yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Sarılar, Ankara’da yeni bir görev üstlenmesine rağmen Sivas için çalışmaya da devam edeceğini belirterek, “9 Temmuz'da Ankara'da yenilenen genel başkanlık olağanüstü seçiminde Doktor Kerem Sinan istifasından sonra yönetim kurulunun yeni teşekkül etmesinden dolayı bize de merkez yönetimde Ankara'da yönetim kurulu üyeliğini verdiler. Bundan dolayı şube başkanlığını prosedür gereği, tüzüğümüz gereği bırakmak durumundayız. İstifamızı verdikten Sonra yönetim kurulumuz içerisine yaptığımız toplantıda, değerlendirmelerde on yıldır beraber çalıştığım, Fikret Doğruyol kardeşimizi Sivas Şube Başkanlığı'na getirdik. Bundan sonra Sivas şube başkanlığını, Fikret Doğruyol kardeşimiz devam edeceğiz. Ama biz Kızılay olarak bir aile olduğumuz için yine hep beraber birlikte Kızılay'ın menfaatine, şehrimizin menfaatine yapılacak her türlü işlerde, organizasyonlarda aile olarak birlikte hareket edeceğiz” dedi.

KIZILAY’I ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GETİRDİK

Sarılar, Kızılay Sivas Şubesi olarak önemli işler başardıklarını belirterek, “Neticede Sivas'a 10 yıldır yaptığımız hizmetlerden Kızılay'ın geçmişte yara aldığı sıkıntılı dönemler geçirdiğini Sivas kamuoyunda herkes biliyor. Biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için çok özverili bir şekilde gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ettik. Türkiye Kızılayı olarak Sivas şubesini önemli bir yere oturtturduk. Ve her zamanda bu konularda ödüller aldık, övgüler aldık. Neticede Kızılay'ın herhangi bir hakkını birinin getirip de emanet ettiği bir şeye halel geçirmeden devam ettik. Para harcadık, zamanımızı harcadık. Hiçbir maddi menfaat beklemeden biz bu yola Allah rızası için çıktık. Allah rızası için devam ettik. Ve şu anda da inşallah bu görevimizi Ankara'da devam ettireceğiz. Ve ikinci bir husus yine Sivas'ımız için bir kazanç olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

PROJEMİZ İÇİN KAYNAĞIMIZ HAZIR

Ankara’daki görevi boyunca Sivas’ın menfaatleri için çalışmaya devam edeceğini aktaran Sarılar, “İçecek grubunun da yönetim kurulunda yer alıyorum. Kızılay, maden sodası ve meyveli içecekleri var malum biliyorsunuz. Oranın yönetiminde de görev yapacağım. İnşallah orada da Kızılay'a ve dolayısıyla şehrimize ne olabilir? Onların çalışması içerisinde bulunacağım. Geçmişte Kızılay Sivas'ta dediğim gibi bazı sıkıntılar yaşamış ama biz bunları aştığımızı söyledik. Ve şu anda da Kızılay'a tekrar yeni bir ivme kazandırmak için yine hep beraber çalışacağız. Yönetimde olmanın, merkez yönetiminde olmanın avantajlarını ilk toplantıda gördüm. Ve netice olarak Sivas'ta kalmış, yapılması gereken işler var. Bunlara çok süratli bir şekilde başladık. Öncelikli kanayan yaramız Royal Otel olan Atatürk Caddesindeki o binanın rafa kaldırılmış olması yıkılıp yeniden yapılması onu tekrar gündeme getirdik. Ve arkadaşlarla bir araya geldik. Ankara'dan ekip ve heyet getirdik. Yani çok yol katettiğimizi düşünüyorum. Oradaki mülk sahibi ve kiracıları sıkıntıya koymadan onları da mutlu edercesine etmek şartıyla ne gerekiyorsa elimizden gelen bütün gayreti sarf ettik. Neticede oradaki iş adamlarımız, hemşehrimiz, bu Sivas'ın tacirleri, tüccarları, esnafları onların menfaatini gözetirken birilerinin verdiği parayla yardımla alınan o binanın da hakkını korumak durumundaydık. Yani Kızılay'a da sıkıntı yaratacak herhangi bir işin içerisine girmedik. İnşallah oradaki projemiz altta çok geniş bir kaç tane dükkan, Kızılay olmak şartıyla projemizle inşallah bir aksaklık olmaz. Üzerine de bir artı bir ve iki artı bir rezidans yapma projelerimiz hazır. Kaynaklar hazır” dedi.

SİVAS BÖLGE ŞUBESİ YAPMAK İSTİYORUZ

Sarılar, “Ankara ekibi olarak çalışıyoruz. Dün Ankara'dan ekipler gelmişti. Bazı incelemeler yapıldı. Sivas'ın beklediği ve bizim arzu ettiğimiz üniversite yerleşkesinde bir araziyi 49 yıllığına biz Kızılay'a kiraladık. Oraya da çok geniş bir kan toplama merkezi kurmayı planlıyoruz. Onların da altyapısını hemen hemen bitirdik. İnşallah bir aksilik olmazsa oraya da en kısa başlamayı planlıyoruz. Onun ilerisi ne olacak? Biz artık Kayseri'yi istemiyoruz. Kayseri'ye bağlı burası. O binalarımızı ayağa kaldırdıktan, hayata geçirdikten sonra buranın bölge olması için elimizden geleni yapacağız Bu bölge olması en az beş altı vilayetin buraya bağlanması demek. Sivas’ı bölge yapmanın hem jeolojik olarak hem de merkezi olarak çok önemli bir yer olduğuna inanıyoruz. Yani nedir? Sevkiyatlarda en azından bir örnek vereyim. Divriği'de bir hastamıza bir kan lazım olduğunda Kayseri'den eğer burada depoda yoksa Kayseri'den gelecek, Divriği'ye gidecek. İki saat oradan gelecek iki saat buradan gidecek. Dört saate yakın bir zamanını alaca. Biz bu zaman dilimlerini azaltmak adına böyle bir girişimde bulunduk. Bu aynı zamanda Sivas'a ciddi bir istihdam da sağlayacak inşallah gerçekleştirirsek” şeklinde konuştu.

SİVAS İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Görevi devralan Fikret Doğruyol ise görevi layıkıyla yapmaya çalışacağını belirtti. Doğruyol, “Mustafa Bey'in dediği gibi yaklaşık on yıldır Mustafa Bey'le beraber çalışıyoruz. Genel Merkezdeki bu son seçimlerle alakalı Mustafa Bey'in yeni yönetim kurulu üyesi olmasından dolayı biz de buraya yönetim kurulu arkadaşlarımızla şube başkanı olarak görevlendirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi şöyle bir şansım var. Mustafa abiyle burada on yıldır çalışıyorduk. Çok rahat ettik Mustafa abinin kıymetli destekleri sayesinde. Mustafa Beyin Ankara'da oluşunu tabi biraz daha Sivas anlamında bir şans olarak düşünüyorum. İnşallah işleri en kısa zamanda gerçekleştirerek kamuoyuna sunmayı umuyoruz. Ben bana verdikleri görevden dolayı yönetim kuruluma, başkanıma teşekkür ediyorum. Elimden gelen gayreti göstereceğim inşallah. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SivasEkspres- Sivas Ekspres Gazetesi - Sivas Haberleri - Haberler - Sivas

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü